Faller jag, faller du (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Iris Lund (del 1)
Antal sidor
408
Utgivningsdatum
2022-03-08
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
580 g
SAB
Hc
ISBN
9789178359097

Faller jag, faller du

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-03-08
225
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Under den trasiga rutan låg en sten lika stor som en knytnäve invirad i ett papper. Jag vecklade ut det. I tjock svart tusch, med omsorgsfullt textade versaler, stod det: STOCKHOLMSJÄVEL FÖRSVINN HÄRIFRÅN!

Stenen som kastas in genom fönstret i huset som journalisten Iris Lund just ärvt är bara första tecknet på att hon inte är välkommen i byn på Österlen.

Med en deprimerad tonårsdotter och en dement mamma kvar i Stockholm kämpar Iris för att rusta upp huset. Men livet i Karlavik blir inte som hon tänkt sig. På vinden hittar Iris gömda målningar, väldigt olika den konst som hennes pappa var känd för. Hon hittar också ett mystiskt foto som föreställer pappan med en liten flicka. Fram växer en annan bild av den far hon trodde att hon kände.

Och hur mycket kan hon egentligen lita på sina nya bekantskaper i byn? Fler skrämmande händelser inträffar och Iris börjar bli orolig på riktigt. Vem kan hata henne så mycket när hon inte ens vet vad det är hon har gjort?

Faller jag faller du är en psykologisk spänningsroman, som handlar om att släppa kontrollen och våga leva för sin egen skull.

KRILLAN AHLSÉN bor i Gustavsberg och tillbringar sedan 47 år tillbaka somrarna på Österlen. Hon arbetade i många år som redaktionschef på Icakuriren. Nu skriver hon på deltid. Faller jag faller du är hennes debut.

"Det är spännande, bra skrivet och alldeles lagom otäckt."
- Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Krillan Ahlsén gör lysande debut som författare [ ] Hon har lyckats hålla spänningen vid liv till sista sidan."
- Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet

"Det här är feelgood goes thriller en trivsamt spännande bladvändare att plocka med sig till stranden i sommar."
- Torun Börtz, Ystads Allehanda
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Faller jag, faller du
 2. +
 3. Allt du inte säger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt du inte säger av Krillan Ahlsén (inbunden).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Faller jag, faller du. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och välskriven bladvändare!

  Som boende vid en sommarort känner jag väl igen bokens tema, att ortsbefolkningen är lite irriterad över att "Stockholmare" skaffar sommarhus, trissar upp priserna och beter sig allmänt otrevligt. Tack och lov har jag aldrig varit med om en så dramatisk utveckling som i boken. De flesta sommarboende är faktiskt trevliga.

  Jag upplever "Faller jag, faller du" som lite lågmäld och stillsam men med något okänt som ligger och lurar under ytan. Något som bara väntar på att hoppa fram och s... Läs hela recensionen

 2. Spännande från start till mål
  @bettan_bokprataren (Örebro), 15 mars 2022

  Faller jag, faller du är en psykologisk spänningsroman där du som läsare kastas rakt in i den spännande handlingen för att sedan stanna där under hela boken. Den handlar om att våga släppa kontrollen och att ta för sig och leva för sin egen skull.

  En bok som kryper in under skinnet och som mer än än gång tar oväntade vändningar och tvister finns det gott om. En alldeles lagom blodig spänningsroman som passar mig utmärkt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Krillan Ahlsén

 • Allt du inte säger

  Krillan Ahlsén

  Iris Lund ser fram emot en lugn höst på Österlen, där hon nu bor permanent efter att ha bestämt sig för att behålla sin pappas hus. Hon skriver för en lokaltidning, och när en story kring ett komplicerat vårdnadsärende landar i hennes knä, ser hon...