Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kvarnberg och Skogmo (del 3)
Antal sidor
486
Utgivningsdatum
2019-09-24
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
215 x 150 x 40 mm
Vikt
670 g
SAB
Hc
ISBN
9789178614493
Rävlystnad (inbunden)

Rävlystnad

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-09-24
222

15% rabatt med kod CM22 i kassan

Gäller endast idag 28/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Stora Blåsjön, Jämtland 2007

Närpoliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo är först på plats i skidorten Stora Blåsjön när den unga miljöaktivisten Noomi Bergman hittas död tidigt på skärtorsdagen. Kroppen ligger nergrävd i snön i närheten av pisten och fjällhotellet.

Dödsfallet skapar oro bland både bybor och turister och i förhör framkommer det att Noomi Bergmans kamp för att rädda traktens fjällrävar gått stick i stäv med de bofastas planer på att utveckla turismen. Påskfirandet kommer av sig helt och en känsla av misstro sprider sig. Vem kan man lita på och vad är det egentligen som är i görningen?

Århundradets storm drar plötsligt in över området och i snökaoset måste poliserna och fjällräddningen ge sig ut på ett riskfyllt eftersök efter flera personer som försvunnit i ovädret.

Samtidigt som Ingrid jobbar med utredningen befinner sig hennes särbo, renskötaren Nils Varra, på vinterbeteslandet trettio mil därifrån - och där tar han ett ödesdigert beslut.

Rävlystnad är den tredje och fristående delen i Solveig Vidarsdotters serie om poliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo i Gäddede i Jämtland.

SOLVEIG VIDARSDOTTER är född 1971 i Jämtland. I dag bor hon utanför Skövde och arbetar som sångpedagog och författare. 2013 debuterade hon med Isvittring, den första boken i serien om poliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo. 2017 kom uppföljaren Nässelvrede.

"Vidarsdotter levandegör också den vidunderliga naturen runt Stora Blåsjön på ett sådant sätt att jag får förnimmelsen av att känna trakterna väl. [...] Så fort jag slår ihop bokens pärmar längtar jag tillbaka till detta vinterparadis."
Celia Svedhem, Östersunds-Posten

"Solveig Vidarsdotter skriver som tidigare med en fin känsla för miljöerna och karaktärerna. Med Rävlystnad levererar hon en stark uppföljare till de föregående böckerna och visar tydligt att hon är ett deckarnamn att räkna med."
Henric Ahlgren, BTJ

"I Nässelvrede gör författaren djärvare utsprång än tidigare. Den är mer förtätad, närmare människans skröplighet och lustar."
Skaraborgs Läns Tidning

Om Isvittring:
en fin och genomarbetad debut
Östersunds-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rävlystnad
 2. +
 3. Skamsnaran

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skamsnaran av Kamilla Oresvärd (inbunden).

Köp båda 2 för 441 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rävlystnad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Solveig Vidarsdotter
  Rigmor Kristina Vestin, 14 oktober 2019

  Helt fantastisk, går inte att lägga den åt sidan. Vidarsdotter är en underbar författare. man lever sig in i handlingen i hennes böcker.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Solveig Vidarsdotter

 • Isvittring

  Solveig Vidarsdotter

  Skoterparadiset Gäddede i norra Jämtlands fjällvärld drabbas av en ofattbar tragedi när vaktmästaren på ett elevhem hittar en tioårig pojke hängd från en takbjälke. Det som först bedöms vara självmord visar sig snart vara resultatet av en hänsynsl...

 • Nässelvrede

  Solveig Vidarsdotter

  Gäddede, norra Jämtland, 2006. En ung, fortfarande berusad kvinna hittar en tidig morgon sin mer än dubbelt så gamle make död i nässelsnåren utanför sommarstugan. Förutom att ha varit en framgångsrik företagare var den avlidne även moderat opposit...