På topplistor
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Nathalie Svensson-deckare (del 5)
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2019-10-14
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
SAB
Hc
ISBN
9789178615087
Skuggorna ruva (pocket)

Skuggorna ruva

(1 röst)
Pocket Svenska, 2019-10-14
59
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är den kallaste vintern på decennier och kylan slår hårt mot det lilla jämtländska samhället Svartviken. Byns uppskattade luciafirande står för dörren, men själva lucian, sextonåriga Ebba Lindgren, dyker inte upp till sin egen kröning. Hon lämnade hemmet för att gå de femhundra meterna till kyrkan, men kom aldrig fram.
Nya och gamla konflikter blossar upp när alla plötsligt misstänker alla. Efter fem dagar lägger polisen i Östersund ner sökandet efter Ebba. Dagen därpå hittas hennes lärare brutalt knivhuggen till döds i sitt kök. När dagarna går utan att den lokala polisen närmar sig en lösning kallas Nathalie Svensson, Johan Axberg och de andra medlemmarna i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp in.
Det blir en svår utredning där de snabbt inser att de måste nå in i byns innersta för att ha en chans att lösa fallen.

Skuggorna ruva är den fristående, femte delen i serien om psykiatriker Nathalie Svensson och kriminalkommissarie Johan Axberg.

JONAS MOSTRÖM är författare och läkare. Sedan debuten 2004 med thrillern Dödens pendel har han nått stora framgångar med böckerna om kriminalkommissarie Johan Axberg och psykiatrikern Nathalie Svensson två serier som vävdes samman i Dominodöden (Lind & Co, 2015).

Ett bra exempel på vad man kan kalla vardagsdeckare, absolut inget nedvärderande, men den känns otäckt verklighetsnära. Moström är också en skicklig berättare.
Björn G Stenberg, Norrköpings Tidningar

han är en erfaren författare. I hur lätt dialogen flyter. Hur ledigt arbetet beskrivs och pusslet läggs. Hur avspänt personerna tecknas. [ ] Det är sådant som skiljer en skribent från en berättare, och sådana vill man fortsätta läsa."
Susanne Holmlund, Sundsvalls Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skuggorna ruva
  2. +
  3. Ranish Tweed

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ranish Tweed av Peter May (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Skuggorna ruva