Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2019-11-13
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 16 mm
Vikt
150 g
SAB
Hc
ISBN
9789178615094

Blindtunnel

(77 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-11-13
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En av 2019 års bästa deckare enligt Dagens Nyheter.

Daniel har förändrats sedan han förlorade jobbet. Desperat flyr han in i husannonser, allt längre bort. En dag hittar han en vingård som verkar nästan obegripligt billig.
I Sonja väcks drömmen om ett annat liv. Hon går med på att sälja radhuset och lämna Sverige, i hopp om att de ska komma varandra nära igen. Vingården ligger vid en biflod, bland böljande kullar i hjärtat av Europa, i det som en gång kallades Sudetenland. Den har stått övergiven i decennier, vinfälten är övervuxna, huset förfallet.
När Daniel ger sig på en igenmurad nedgång till källaren förvandlas livsprojektet till en mardröm, där sanningen ligger farligt nära döden. Gradvis blir Sonja medveten om varför huset helt saknar speglar.

TOVE ALSTERDAL är en av Sveriges främsta kriminalförfattare. Hennes böcker är prisbelönta i flera länder och ges sammanlagt ut på tjugo språk. Blindtunnel nominerades av Svenska Deckarakademin till 2019 års bästa svenska deckare.

"Alsterdal är en av Sveriges bästa författare i dag, utan tvekan."
Folkbladet

"En riktig bladvändare som det är omöjligt att lägga ifrån sig. Alsterdal berättar det här så infernaliskt bra att man trots det fruktansvärda som avtäcks i huset och i vår europeiska 1900-talshistoria aldrig vill att den här läsningen ska ta slut."
Skånska Dagbladet

"Få kan berätta som Tove Alsterdal."
Dagens Nyheter

"Imponerande!"
Upsala Nya Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blindtunnel
 2. +
 3. Djuphamn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Djuphamn av Tove Alsterdal (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Blindtunnel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Onödig sidohistoria
  StenT, 6 september 2023

  Särskilt intressant om man kan lite om tyskarna i Sudetlandet, deras nazism, men ovilja att rekryteras till Wehrmacht, och deras bortdrivning till Tyskland efter 1945.
  Intrigen är intressant, men jag tycker att sidoberättelsen on hustruns kärleksaffär med en svensk musiker är helt överflödig.

 2. Blindtunnel
  Anne-Charlotte , 12 juli 2023

  Den började bra men sen avtog spänningen. Hade hoppats på att den här boken skulle vara i stil med Slukhål.

 3. Alsterdal fortsätter att imponera
  Jan Blomqvist, 23 mars 2021

  Fantastiskt språk! Disparata trådar i intrigen och alltid intressanta ämnen. Som författare i genren spänningsromaner är hon Sveriges obestridda frontfigur.

 4. Spännande
  Ann-Cathrine Rocklind, 23 februari 2021

  Intressant att handlingen är förlagd i ett land jag inte visste så mycket om,och just den tiden efter andra världskriget,och folken där.

 5. Historia plus spänning
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Jag gillade denna bok. Den hade mycket historia i sig om sådant jag själv aldrig har hört talas om, och den hade ett typ av mysterium. Vad hade egentligen hänt på den vingård som de köpte? Den är egentligen långsam, men jag älskar hennes språk vilket gör att jag inte tycker att den upplevs så. Jag älskar också sättet den berättas på, att jag hela tiden som läsare uppfattar historien som berättad, en tillbakablick eller typ av dagbok, som Sonja har skrivit. Den känslan växer hela tiden och jag... Läs hela recensionen

 6. Spännande och lärorik
  Stellan Andersson, 4 september 2020

  Man får lära sig mycket om människor i Sudetenland under och efter andra världskriget. Dessutom innehåller boken en spänning som byggs upp successivt.

 7. Spännande och lärorik
  Monkri, 2 januari 2020

  En mycket underhållande, välskriven och läsvärd bok.
  Man får följa huvudpersonerna Sonja och Daniel till deras nya liv på den nyinköpta vingården, där de gör en skakande upptäckt och råkar ut för oväntade händelser.
  Förutom underhållningen av att läsa boken, fick jag också, för mig, ny kunskap om Sudetenland och om den förföljelse som kunde drabba de tyskar som var kvar där efter krigsslutet.
  En bok som det var svårt att lägga ifrån sig. Ser fram emot att läsa fler böcker av Tove Alsterdal

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Tove Alsterdal