Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Oscar Bodfors Sasha Blagojevic (del 1)
Antal sidor
413
Utgivningsdatum
2020-04-22
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
217 x 146 x 30 mm
Vikt
582 g
SAB
Hc
ISBN
9789178615506
Blodsband (inbunden)

Blodsband

(9 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-04-22
207
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
 

Fyra unga män avslutar sin militärtjänst med ett fylleslag på en Finlandsfärja - en fest som slutar med ett brutalt brott.

Tjugofem år senare sker ett mord i Stockholm. Utredningen leds av kriminalkommissarie Martin Jacobsson och de unga kriminalinspektörerna Oscar Bodfors och Sasha Blagojevic, som lärde känna varandra redan första dagen på Polishögskolan.

Utredningen går fort framåt. Mycket pekar åt samma håll, både den tekniska bevisningen och ett tydligt motiv. Ganska snabbt är man säker på att hittat gärningsmannen. Men när ett nytt mord sker börjar polisen tvivla. Är man verkligen inne på rätt spår?

Blodsband är den första delen i serien om kriminalinspektörerna Oscar Bodfors och Sasha Blagojevic vid Stockholmspolisen. Det är en klassisk polisroman med karaktärer man gärna vill träffa igen.

 

EDVARD FENVIK har lämnat ett yrke som jurist så nu har inriktningen på skrivandet ändrats; från tråkiga domstolsinlagor till en serie spännande polisromaner. Han bor i ett hus från sent 1800-tal i Stockholms skärgård och delar sin vakna tid mellan skrivande, läsande samt att hålla hus och båtar i gott skick.

"Med små medel skapar författaren spänning utan att behöva tillgripa actionscener. Polisarbete kan i sig vara nervkittlande."
nissesherman.blogspot.com

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blodsband
 2. +
 3. Dödssynden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödssynden av Maria Grund (inbunden).

Köp båda 2 för 400 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Blodsband. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Trådar som knyts ihop
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Jag började läsa boken som en följetong, men när sedan min prenumeration tog slut lånade jag boken på bibliotek. Jag var ju definitivt tvungen att läsa hur allt skulle sluta, hur alla trådar skulle knytas ihop. Okej debut, men tyvärr karaktärer jag inte riktigt fastnade för. Jag fastnade mer för de som var kopplade till mordet än till de som löste det. Miljöbeskrivningarna var bra, men skulle behöva lite mer variation. Jag gillade att ledtrådar läggs ut som gör att jag som läsare får möjlighe... Läs hela recensionen

 2. Spännande
  Stinas_boksida, 26 september 2020

  Fyra ungar killar firar att de är klara med sin militärtjänst. De drar iväg med Finlandsfärjan, där det blir mycket dricka och fylla. Det hela slutar i stor katastrof.

  25 år senare sker ett mord i Stockholm. Utredningen leds av poliserna Oscar och Sasha.
  De är efter tekniska bevis och motiv säkra på att de vet vem mördaren är.
  Men så händer ännu ett mord, och de börjar tvivla på att de är på rätt spår.

  Wow, vilken debutbok. En riktig polisdeckare som känns väldigt tr... Läs hela recensionen

 3. Spännande!
  Lollos bokhörna, 12 september 2020

  Se till att du har tid när du sätter dig med "Blodsband". För du kommer inte att vilja eller kunna släppa boken förrän den är klar.

  Fyra unga män åker Finlandsfärja 1991 och kvällen slutar med en katastrof, ett hemskt brott begås. 25 år senare mördas en av männen. Finns det ett samband? Eller finns det ett annat motiv?

  Vi får i boken möta poliserna Oscar och Sasha som får uppdraget att leda utredningen för att lösa brottet. Två karaktärer jag gillar att läsa om. De känner va... Läs hela recensionen

 4. Välskriven
  Bokhyllaniskuggan, 31 augusti 2020

  ❥ Recension

  Det här är en deckare med polisens arbete i fokus och jag tycker att den är både välskriven, snabbläst med sina korta kapitel och har två fint porträtterade poliser. Det kändes även riktigt uppfriskande med två psykiskt stabila, välmående poliser som är nära vänner och umgås privat. Sällan skådat i denna genre!

  Författaren har ett riktigt bra språk och jag rekommenderar den här boken till alla som vill koppla av med ett sånt där lagom mysterium som ändå gör ... Läs hela recensionen

 5. Vilken debut -spännande & välskriven
  millimys_books (Veberöd), 7 augusti 2020

  Spänningen byggs upp sakteliga från början och naglade fast mig efterhand tills allt slutligen kulminerade avslutningsvis med en sådan tvist som jag aldrig kunnat gissa mig till!

  Edvard Fenvik debuterar med denna deckare -helt galet vilken debut! Välskrivet och väl underbyggt med fakta som känns äkta! Med små ledtrådar bygger han sakta upp storyn inlindad i små dimridåer. Personbeskrivningarna är likaså välarbetade och trovärdiga -svårt att inte bli påverkad!

  Jag tänker att ... Läs hela recensionen

 6. Stark inledning lockar till sträckläsning!
  -, 16 juli 2020

  Blodsband är en klassisk polisroman, där läsaren får följa utredningen på nära håll snarare än en hårdkokt action. Med en grym inledning som väcker känslor är det svårt att släppa boken. Utan att avslöja för mycket, det är svårt att inte gripas av en primitiv känsla av hämndbegär...

  Spännande story, med en som sagt med stark inledning, är det här en riktig bladvändare. Ibland kan den tappa lite fart, men det är snabbt glömt då handlingen tar ett språng framåt. Jag gillar huvudkarakt... Läs hela recensionen

 7. Bra start på en serie
  Villivonkansbooks, 15 juli 2020

  Blodsband är den första delen i en ny serie om kriminalinspektörerna Oscar och Sasha vid Stockholmspolisen, det är också författarens debutroman. Boken börjar med att ett gäng killar åker Finlandsfärja, blir för överförfriskade och begår ett brott. Sen går det 25 år och vi får återse några av killarna, tills en av dem hittas mördad och då kommer kriminalinspektörerna Sasha och Oscar in i bilden. Oscar och Sacha är ganska trevliga bekantskaper, de är långt ifrån de gamla utslitna klichéerna ti... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner