Gretas historia : ingen är för liten för att göra något stort (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2019-08-12
Förlag
Lind & Co
Översättare
Margareta Zetterstöm
Originaltitel
La storia di Greta
Dimensioner
205 x 140 x 15 mm
Vikt
221 g
SAB
uLz Thunberg, Greta
ISBN
9789178615841
Gretas historia : ingen är för liten för att göra något stort (inbunden)

Gretas historia : ingen är för liten för att göra något stort

Inbunden Svenska, 2019-08-12
119
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Den icke auktoriserade titeln.

För att vara en sensommarmorgon i Stockholm var den 20 augusti 2018 extremt varm. På nyheterna kunde man höra att temperaturerna de senaste månaderna varit ovanligt höga och att skogsbränder härjade runt om i Sverige. Den dagen inledde den då femtonåriga Greta Thunberg sin strejk framför riksdagen: Vi kan inte vänta längre, politikerna måste göra något för att rädda miljön.

Förbered er på en historia om hopp, mod och övertygelse. Detta är berättelsen om Greta Thunberg, men också om många andra barn över hela världen som trotsar vuxenvärldens ointresse och bristande engagemang och kämpar för en bättre framtid. Man är aldrig för liten för att göra skillnad.

Greta Thunberg, född 2003, är miljöaktivist. I augusti 2018 strejkade hon från skolan och satte sig framför riksdagshuset för att uppmana politikerna att vidta åtgärder mot den globala uppvärmningen. Hennes initiativ spred sig långt utanför Sveriges gränser och inspirerade ungdomar världen över. Greta har deltagit, och dessutom talat, på FN:s klimatkonferens i Katowice och Världsekonomiskt forum i Davos. Hon är nominerad till Nobels fredspris 2019 och hon slutar inte att kämpa för vår planets överlevnad.

VALENTINA CAMERINI är journalist, manusförfattare och författare. Hon samlar på kokböcker och älskar mysterier, slott, berg och att resa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gretas historia : ingen är för liten för att göra något stort
  2. +
  3. Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta,... av Colette Van Luik, Anna Nordlund (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Gretas historia : ingen är för liten för ...