Gretas historia : ingen är för liten för att göra något stort (inbunden) Gretas historia : ingen är för liten för att göra något stort
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2019-08-12
Förlag
Lind & Co
Översättare
Margareta Zetterström
Originaltitel
La storia di Greta
Dimensioner
205 x 140 x 15 mm
Vikt
221 g
SAB
uLz Thunberg, Greta
ISBN
9789178615841
Gretas historia : ingen är för liten för att göra något stort (inbunden)

Gretas historia : ingen är för liten för att göra något stort

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-08-12
49 119 Du sparar 70 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den icke auktoriserade biografin.

För att vara en sensommarmorgon i Stockholm var den 20 augusti 2018 extremt varm. På nyheterna kunde man höra att temperaturerna de senaste månaderna varit ovanligt höga och att skogsbränder härjade runt om i Sverige. Den dagen inledde den då femtonåriga Greta Thunberg sin strejk framför riksdagen: Vi kan inte vänta längre, politikerna måste göra något för att rädda miljön.

Förbered er på en historia om hopp, mod och övertygelse. Detta är berättelsen om Greta Thunberg, men också om många andra barn över hela världen som trotsar vuxenvärldens ointresse och bristande engagemang och kämpar för en bättre framtid. Man är aldrig för liten för att göra skillnad.

Greta Thunberg, född 2003, är miljöaktivist. I augusti 2018 strejkade hon från skolan och satte sig framför riksdagshuset för att uppmana politikerna att vidta åtgärder mot den globala uppvärmningen. Hennes initiativ spred sig långt utanför Sveriges gränser och inspirerade ungdomar världen över. Greta har deltagit, och dessutom talat, på FN:s klimatkonferens i Katowice och Världsekonomiskt forum i Davos. Hon är nominerad till Nobels fredspris 2019 och hon slutar inte att kämpa för vår planets överlevnad.

VALENTINA CAMERINI är journalist, manusförfattare och författare. Hon samlar på kokböcker och älskar mysterier, slott, berg och att resa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gretas historia : ingen är för liten för att göra något stort
 2. +
 3. Astrologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Astrologi av Xanna Eve Chown (inbunden).

Köp båda 2 för 108 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gretas historia : ingen är för liten för att göra något stort. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En berättelse med ett viktigt budskap!
  Gullis lästips (Rönninge), 29 september 2019

  Mellan den 20 - 27 september 2019 är en vecka som kommer bli historisk för då mobiliserar klimatrörelsen till en strejk- och aktionsvecka över hela världen där över 150 länder deltar. En vecka som kallas för "Week for future"

  Därför har jag passat på att läsa den nya boken om Gretas historia.

  Här får vi ta del av en berättelse om Greta Thunberg, miljöaktivisten som är som en modern Pippi Långstrum, en tjej som är envis, modig och vågar stå upp mot de vuxna för att göra sin o... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Valentina Camerini