Sista spiken : en skruvad romantisk komedi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
502
Utgivningsdatum
2020-08-26
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
218 x 147 x 39 mm
Vikt
696 g
SAB
Hc
ISBN
9789178617005

Sista spiken : en skruvad romantisk komedi

(14 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-26
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


"Sista ronden. Sista spiken!"
Sporthallen är ett vrålande inferno av hatiska talkörer och överhettade hjärnor.

Hur hamnade de här?

"Bilbo" Svensson är ensamstående och arbetslös och har flyttat till en ärvd kåk utanför Uppsala med sin tonårsdotter. Hon har gett upp hoppet om kärleken eftersom alla män är "mansgrisar och mytomaner".
"Tarzan" Hasanpour är en känslig apotekstekniker som inte känner sig hemma i machogänget från "orten". Även han har tappat hoppet om att finna en partner.
Men när de två träffas slår det gnistor, de blir vrålkära och planerar en idyllisk framtid på landet utanför Uppsala, med höns, kaniner och grönsaksland. Tillsammans för alltid.

Allt är underbart - tills de på en alkoholdränkt grillfest hamnar i ett genusgräl som slutar med en utmaning, en spikningstävling. Den som förlorar ska skamvandra naken genom Uppsala.

Snacket om den bisarra tävlingen sprids på stan, snart är Bilbo och Tarzan rikskändisar och står mot varandra som fiender. Det finns ingen väg tillbaka och inget hopp för kärleken. Eller?

EVA DOZZI har arbetat som journalist, programpresentatör på SVT och SR, copywriter, berättarröst i dokumentärer, tal- och ljudboksinläsare, kryssningsvärd, nattklubbssångerska, skådespelare, tolk, säkerhetsvakt - med mera. Sista spiken är hennes fjärde bok.

Förlåt, förlåt alla medpassagerare på Destination Gotland för att jag skrattar plötsligt, högt och oupphörligt! Jag lyssnar på Eva Dozzis tredje roman Sista spiken och måste snyta mig så jäkla rolig är den! Aldrig har väl kampen mellan könen känts mer på allvar och samtidigt så rubbat rolig! Anja Lundqvist läser boken. Vem som än gör film av den här galna kärlekskrigskomedin måste casta Gustaf Hammarsten som Örjan!
Justine Kirk
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sista spiken : en skruvad romantisk komedi
 2. +
 3. Osmekmånad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Osmekmånad av Christina Lauren (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Sista spiken : en skruvad romantisk komedi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd
  Monika M Ringborg, 1 augusti 2023

  Från de första meningarna till de sista ger romanen Sista spiken av Eva Dozzi upplevelsen av att sitta i en Ferrari, men inte som förare utan som passagerare som redan känner till målet, men inte vad som sker under vägen dit. Som läsare riskerar man att fastna i villfarelsen att man i förväg kan lista ut hur allt slutar. Det kan man glömma, för den sista delen är inte möjlig att förutse.
  Det är en skruvad romantisk komedi, men den innehåller så mycket mer. Helt klart är den rolig, underhå... Läs hela recensionen

 2. Tack för den resan!
  adri@n, 7 mars 2021

  Det är en fantastisk resa vi tas med på i boken. Från ett oskyldigt (nåja) gräll till en mediacirkus utan dess like. Jag både skrattade, mös och fällde faktiskt också någon tår när jag läste boken.
  Ett väldigt trevligt sällskap är denna bok.

 3. Briljant och underbar
  Rebecca A, 21 februari 2021

  Förutom att jag totalt sugs in i berättelsen och konstant tänker på huvudpersonerna Bilbo och Karzan, är jag imponerad över den höga kvaliteten. Det här är ingen trivial "feelgood", det är en underhållande och intelligent relationsroman med värme och humor, briljant skriven men som ändå ger läsaren en känsla av "feelgood".
  Alltså, jag blev glad och inspirerad när jag läste boken. Jag är extremt picky när det gäller vilka böcker jag vill lägga min tid på och just därför blir jag så in i m... Läs hela recensionen

 4. Riktigt underhållande
  Lisbeth Boström (Timrå), 11 januari 2021

  Den här boken var först och främst verkligen en komedi av högsta klass! Njöt av den! Den hade dock också en underton av tänkvärda ord.

 5. Intelligent och galen!
  Boel, 25 november 2020

  Nu har jag läst ut Sista spiken och jäklar vad jag har skrattat! Faktiskt mest åt författarens lustfullda frossande i bisarra uppländska ortsnamn ... och SOM Dozzi roat sig när hon tänkut alla namnen på olika byggfirmor!
  En intelligent allegori på polariseringen mellan könen och ett crazy förlopp som faktiskt, i alla fall nästan - kunde ha hänt!
  Tv-serie, I say!

 6. Julklappstips!
  Josefin, 12 november 2020

  Det finns för få romantiska komedier i litteraturen och här kommer en underbar sådan! Med sin typiskt charmiga och flyhänta prosa har Eva Dozzi skrivit en roman om ett par som efter en blixtförälskelse genast börja planera sin framtid på landet. Men efter en våt natt som urartar och ett gräl om män och kvinnors lika/olika rättigheter, beslutas att de ska tävla mot varandra och förloraren ska förödmjukas offentligt. Deras kärlek sätts nu för första gången på prov på allvar. En galet vitsig, un... Läs hela recensionen

 7. Driven, skruvad och väldigt rolig.
  Farbror Gubbe, 22 september 2020

  Oväntade vinklingar och mycket igenkänning. Känns nästan som att se en film när man läser boken...väldigt mycket bilder och scener som byggs upp med ett nära bildspråk. Kul twistar och en hel del galna personporträtt...måste vara en dröm för en som skulle casta persongalleriet i en filmatisering.
  Rekommenderas varmt!

 8. Härligt skruvad komedi!
  Guana, 16 september 2020

  I den här originella historien myllrar det av sidokaraktärer, som känns om inte alltigenom trovärdiga (det är komedi) så mycket mänskliga. Lite som Fellini i Uppsala. Jag skrattade högt flera gånger, men som i alla bra komedier finns också smärta och svärta. Huvudkaraktärerna Bilbo och Karzan är både komplexa och trovärdiga. Trots att romanen är lång ville jag inte skiljas från dem! Språket är dessutom mustigt och precist. Spikat! Kort och gott, rekommenderar den varmt!

 9. Rekommenderas!
  Elin Maria Låby, 14 september 2020

  Levande personporträtt med en samhällskritisk udd. En bild av samtiden, där huvudpersonerna kämpar både med ekonomin och med sina egna och omvärldens förutfattade meningar. Feelgood när den är som bäst.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Eva Dozzi