Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2019-05-02
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
470 g
SAB
uHc
ISBN
9789178850198
Universums mörka hemlighet (häftad)

Universums mörka hemlighet

(6 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad Svenska, 2019-05-02
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Året är 2179. Människan har erövrat månen och jordens förenade regering har bevisat att något utomjordiskt liv inte existerar. I denna inbillade sanning har jag vuxit upp.

Mitt namn är Veronica Harrington. Jag är arton år gammal och överintelligent. Om det är roligt att vara ett underbarn? Oh nej, kära läsare. Det är faktiskt ganska ensamt. I hela mitt liv har jag känt mig udda. För smart för min ålder och för ung för mitt intellekt. Jag har aldrig tillåtits vara barn på riktigt.

Nu ska du få höra hur mitt liv tog en dramatisk vändning. Det är historien om hur jag förberedde mig på att dö långt ute i rymden, efter att mitt skepp förlist i en tragisk olycka. Det är historien om den mest osannolika vänskap.

Det är också historien om en naturkraft så brutal att den inte bara skulle hota jorden, utan allt liv i hela universum.

Mitt namn är Veronica Harrington välkommen till min värld.

Universums mörka hemlighet är ett framtidsdrama som med glimten i ögat skildrar en kärlek så stark att den trotsar alla gränser, den jobbiga känslan av att inte duga som man är och människans förmåga att tro på det omöjliga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Universums mörka hemlighet
 2. +
 3. Inte någons mamma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inte någons mamma av Jessica Hindsfors (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Universums mörka hemlighet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande, mysig och trevlig bok
  Erika Larsson Norlund, 11 november 2019

  I "Universums mörka hemlighet" av Malin V. Olsson @malin.v.olsson får vi följa med på en spännande resa in i framtiden och möta utmaningarna som människorna ställs inför. Boken är skickligt och detaljrikt skriven och förutom spänning är det en mysig och trevlig bok som jag varmt kan rekommendera. Boken passar både ung som gammal och skulle även passa som film.
  Jag började läsa boken i Kalifornien och det var lite kul när jag upptäckte att delar av handlingen just utspelar sig där. Nu väntar jag med spänning på en fortsättning.

 2. En fantastisk bok
  Linda, 4 september 2019

  Universums mörka hemlighet har allt en bok ska ha: en riktigt bra och spännande story, kärlek, intriger, intressanta och välbeskrivna karaktärer, samt ett fint språk. En mycket bra bok med andra ord! Och det faktum att det kommer en uppföljare gör mig sådär lycklig som man bara kan bli när man har en riktigt bra bok att se fram emot ...
  Sen imponeras jag mycket av författarens kunskaper om universum och teknik. Imponerande!
  En bok jag varmt kan rekommendera!

 3. Mysig rymdberättelse
  @bettan_bokprataren (Örebro), 3 september 2019

  Vilken välskriven och spännande historia som handlar om den 18 åriga överintelligenta Veronica Harrington.

  Malin har verkligen lyckats med härliga miljöbeskrivningar och de bra karaktärsbeskrivningarna gör att jag verkligen kan se de olika individerna och deras miljöer framför mig.
  Jag är ingen stor fan av science fiction och rymdteman så därför kändes den här boken bra då rymdtemat är precis så där lagom för mig.
  Berättelsen har ett bra flöde och driv vilket gör boken väld... Läs hela recensionen

 4. "Universums mörka hemlighet" Sååå läsvärd
  Snezana Lindskog, 9 augusti 2019

  Att läsa "Universums mörka hemlighet var som att kliva in i framtiden och andas in en frisk fläkt av en kommande värld. En storslagen genomtänkt berättelse med så mycket charm. Spänning från sidan ett. Ett härligt drivande berättande där författaren stannar upp precis i lagom portioner för att låta oss ta del Veronicas känslor i olika situationer. Veronika är 18 år, redan utbildad läkare, överintelligent och får vara med om helt otroliga äventyr. Rymdtemat är tydligt men tar inte över, tvärto... Läs hela recensionen

 5. Spännande och fantasifullt
  Kicki, 27 juni 2019

  Underbart med en rymdberättelse i framtiden, helt utan magi. Med vanliga människor ... och andra. Som kan väcka tankar om integration och andra viktiga vuxenfrågor. Själva huvudhandlingen är väldigt spännande, parallellt spirar kärlek och nya vänskapsband knyts. Allt är inte som det först verkar.

 6. En häftig rymdhistoria med många bottnar

  En debutroman där fantasin hos författaren fullständigt fått flöda fritt. Vi befinner oss långt in i framtiden (år 2179), långt ute i rymden. Veronica heter huvudkaraktären vi får följa. Hon är en ovanligt smart tjej som fått anställning på det stora rymdcentrat och får chansen att följa med på särskilda uppdrag i rymden. Det uppdrag de nu dras in i är dock något utöver det vanliga. Många hemligheter som dolts för rymdens befolkningar röjs, stora problem och faror måste bemästras och mitt i a... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Malin V Olsson

 • Av stjärnstoft är vi komna

  Malin V Olsson

  Hur stoppar man en naturkraft så brutal att den inte bara hotar jorden, utan allt liv i hela universum? Inte ens jag, det artonåriga underbarnet Veronica Harrington, kan svara på det. Däremot vet jag att år 2179 kan bli det sista i mänsklighetens ...