Livstjuvarna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Trilogin om Livstjuvarna (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2019-05-14
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
455 g
SAB
uHc
ISBN
9789178850372

Livstjuvarna

(12 röster)  |   Läs 10 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-05-14
185
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vem känner sig egentligen redo för döden när man är sexton år gammal? Inte Mariell i alla fall. När Mariell dör i en bussolycka tillsammans med resten av sitt basketlag kan hon inte skaka av sig känslan av att det inte var meningen. Vilse i dödsriket bestämmer hon sig för att försöka ta reda på vad som egentligen hände. Driven av viljan att ta sig tillbaka till de levandes värld ger sig Mariell ut på en hisnande och farlig resa igenom ett dödsrike där ingenting är vad det utger sig för att vara, och där folk sällan säger hela sanningen förrän det är för sent. Är Mariell verkligen redo att offra evigheten för en livstid?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livstjuvarna
 2. +
 3. Orka! : självkänsla för tonåringar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Orka! : självkänsla för tonåringar av Christina Stielli (häftad).

Köp båda 2 för 334 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Livstjuvarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte alls för mig, tyvärr.
  Bokhyllaniskuggan, 28 februari 2022

  ❥ Recension

  Del 1 i Livstjuvarna-trilogin.

  Förlåt, förlåt, förlåt men jag tycker inte om den här boken. Jag har bara sett hyllningar och fastnade själv för baksidetexten så förväntningarna fanns absolut där. Men genom hela boken var det enda jag kunde tänka "Vänta, läser jag samma bok som alla andra? Vad är det jag missar? Vad är det som alla älskar?"

  Jag var inte beredd på hur mycket coming-of-age den här boken skulle kännas, jag hade förväntat mig något ann... Läs hela recensionen

 2. Livstjuvarna är en underbar fantasybok!
  Sofia Mickelsson, 19 oktober 2021

  Tolkningen av dödsriket är helt otroligt kreativt och jag slutar aldrig att förundras över Anderssons fantasi och känsla. Karaktärerna är levande, språket enkelt men samtidigt medryckande och storyn är unik. Den är oförutsägbar och spännande, samtidigt som jag tror att många ungdomar kommer känna igen sig i både olika situationer och i karaktärernas sätt att vara.

  Det enda minuset för min del var avsaknaden av romantik. Jag föredrar böcker där det finns någon form av romantik i, men... Läs hela recensionen

 3. Livstjuvarna
  Li Nolin, 15 juli 2021

  Vi får följa med Mariell till dödsriket och hur hon upptäcker allt som har med dödsriket att göra. Lindas fantasi finns det absolut inget fel på, hon målar upp hennes version av dödsriket och det är en resa från början till slut. Och som avslutas med en cliffhanger så nu måste man läsa del 2 för att veta hur det går för mariell. Rekommenderas starkt!

 4. En spännande inblick i dödsriket
  Andie Lindskog, 18 april 2021

  Livstjuvarna är en minst sagt annorlunda berättelse, som ger en bild av hur det kanske ser ut dit vi kommer den dagen vi lämnar det här livet. Det är en lagom skruvad och märklig värld, som många jämfört med den som beskrivs i Alice i underlandet. Jag kan nog hålla med om det, även om handlingen här är en helt annan. Jag tillhör väl egentligen inte dem som tror på ett liv efter döden, men med Lindas bok är det inte utan att man nästan börjar fundera. Tids nog får man väl veta.
  Oavsett vi... Läs hela recensionen

 5. Första delen i en magisk trilogi!

  Livstjuvarna är första delen i en magisk trilogi. Jag tycker att språket är lätt att läsa, vilket gör att jag sugs rätt in i handlingen. Det är en bok för ungdomar och det märks. På ett bra sätt, alltså. Även om man inte gillar fantasy så rekommenderar jag boken för den rör vid ämnen som är värda att diskutera. Hela konceptet om dödsriket är fantasifullt och intressant. Det märks att Linda har tänkt igenom allt och det är spännande att få följa den tankarna genom boken. Det ska bli kul att få... Läs hela recensionen

 6. Obehagliga händelser i en genomtänkt historia
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Jag älskar den här boken! Den är spännande och innefattar ibland obehagliga saker, precis sådant som jag gillar. Andersson får till intressanta karaktärer som alla tillför något till berättelsen. Miljöerna är målande beskrivna och jag gillar alla delar av dödsriket. Frågor som dyker upp besvaras och allt är väl genomtänkt. Snart sätter jag igång med uppföljaren på denna. Ska bli kul att se hur berättelsen tar sig vidare och vad som ska ske härnäst. Rekommenderas!

 7. En magisk och förtrollad värld
  Snezana Lindskog, 27 maj 2020

  Dödsriket är en förtrollad och magisk värld. En rike skapat med en stor portion fantasi. Att man ens kan sväva ut så och skapa en så förunderlig värld full av överraskningar. Men Linda Andersson har lyckats skapa just det. Mariell vandrar genom många märkliga platser innan hon bestämmer sig för det som hon känner är rätt. Flera personer hon möter besitter magiska krafter. Miljöerna är abstrakta, men beskrivningarna rika och gör att jag finns där, skapar egna scener genom de välskrivna orden. Fyra stjärnor av fem.

 8. Livstjuvarna av Linda Andersson
  Bokugglor , 1 mars 2020

  Livstjuvarna är första boken i vad som kommer bli en trilogi, vilket jag är tacksam för så fort jag hade läst ut boken ville jag bara ha mera av världen och karaktärerna! Den här boken var bara så bra, och jag tycker att detta är den perfekta boken att läsa om du inte läst så mycket fantasy förut men är intresserad av att göra det, då det inte är så många karaktärer att hålla koll på och världen är lätt att förställa sig hur den ser ut.

  Handlingen tog tag i mig direkt och jag kunde ... Läs hela recensionen

 9. Häftig läsupplevelse
  Erika Larsson Norlund, 23 oktober 2019

  Vanligtvis läser jag inte så mycket fantasy men man måste våga prova något nytt och jag blev inte besviken😊. Linda Anderssons bok "Livstjuvarna" var en häftig läsupplevelse som verkligen passar dem som vill ha en bok där det hela tiden händer spännande saker.

  Huvudpersonen i boken är Mariell en 16-årig tjej som förolyckas ihop med några andra tjejer och hamnar i dödsriket. Om någon trodde att det var dött i dödsriket så är det allt annat än dött. Det är full fart hela tiden ... Läs hela recensionen

 10. Härlig bladvändare i ett annorlunda dödsrike
  Malin Olsson, 4 september 2019

  Detta dödsrike liknar inget jag tidigare läst om. Det är unikt, det knasigt, det är skrämmande och helt upp-och ner!
  Följ med sextonåriga Mariell i hennes kamp för att återvända till de levande. Möt spännande karaktärer, skratta och torka en tår ur ögonvrån.
  En härlig blandning av spänning, dråpligheter, humor och värme gör denna bok till en riktig bladvändare.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Linda Andersson