VÄRKET (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2019-06-24
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
210 x 145 x 15 mm
Vikt
328 g
SAB
Hc
ISBN
9789178850563
VÄRKET (häftad)

VÄRKET

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2019-06-24
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad händer när den gamla anrika myndigheten Värket plötsligt bestämmer sig för att lämna det trygga kontoret där alla har eget arbetsrum? Myndigheten genomför en flytt till ett öppet kontor och moderniserar sitt arbete genom att arbeta papperslöst och aktivitetsbaserat.

Karriäristen Gertrud är anställd på Värket för att genomföra förändringen. Detta gör hon utan några som helst skrupler. Med sina vapendragare, Bill och Bull, blir hon snabbt personalens gemensamma fiende. Det finns ingenstans att gömma sig i det nya kontoret. Bland saccosäckar och motionscyklar får vi ta del av glädje, ensamhet, genrep inför besök och frustration över att inte bli lyssnad på.

Vi får följa den illusionslöse Bosse, som arbetat på Värket i många år, och hans kolleger. Hur påverkas Bosse, ängsliga Laila, stöddige Sebbe, ensamstående pappan Anders och pladdriga Pia av den stora förändringen? Alla har ett bagage med sig och vi får lära känna dem och följa deras omtumlande resa i den nya miljön.

En lysande debut som väcker många känslor och stor igenkänning. Jag sträckläste denna fängslande och mycket välskrivna debutroman och längtar efter att läsa mer av denna författare. AGNETA NORRGÅRD, boktipsare känd från Go kväll och P4 Västernorrland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. VÄRKET
 2. +
 3. Selektiva Selma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Selektiva Selma av Josefine Sandblom (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av VÄRKET. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant bok som väcker många tankar!
  Boktanten, 14 oktober 2020

  Jag var lite kluven inför denna bok. Kan det verkligen vara intressant att läsa om när en gammal myndighet flyttar ut till ett öppet kontorslandskap? Ja, det är ju det boken handlar om, i grunden.

  När jag började läsa blev jag positivt överraskad. Det tog inte många sidor innan jag kände igen mig i vissa av deras tankar och resonemang. Katarina Lundholm har lyckats beskriva resan på ett väldigt bra sätt. Hon har fångat och vidareutvecklat flera olika typer av människor i sina karaktä... Läs hela recensionen

 2. Lättläst, härlig och mysig
  Brijdeep Kaur, 15 maj 2020

  En välskriven bok där vi får följa olika människor av blandat åldrar vid olika tankar och behov. Jag tyckte verkligen om alla karaktärer vars arbetsliv och privatliv är gestaltat på ett fint sätt. Boken väcker många tankar och känslor och igenkänningsfaktor för många som har ett kontorsjobb.
  .
  .
  Vi får följa Bosse som känner sig ensam, Laila som känner sig trampad på av alla, Pia som hittar en kompis i hunden Morran, och så Månstråle Johansson! Inte mindre Sebbe, Anders, Gertrud o... Läs hela recensionen

 3. Historia med glimten i ögat
  @bettan_bokprataren (Örebro), 22 oktober 2019

  En välskriven historia och den har säkert hög igenkänningsfaktor om man jobbar eller har jobbat i de här miljöerna. Nu har ju jag inte gjort det, så för mig blir det inte några aha och javisst utrop.
  Dock tycker jag att handlingen verkar verklighetstrogen och att författaren på ett mycket skickligt sätt har fångat olika karaktärer som väcker sympati, olust men även empati. Alla dessa personligheter kan finnas säkerligen finnas på ett kontor. De känns väldigt äkta. Läs mer på min blogg htt... Läs hela recensionen

 4. Välskriven debutroman!
  Lollos bokhörna, 19 oktober 2019

  Den här boken gillade jag. Jag gillade den väldigt mycket! Boken är välskriven och träffande i vissa lägen, tror att många känner igen sig.
  Handlingen är verklighetstrogen och karaktärerna känns äkta. Jag tycker att Katarina lyckad beskriva och förmedla de olika känslor som karaktärerna känner i boken.

  Jag fängslas av handlingen och har svårt att lägga ifrån mig boken. Den är intressant, lättläst, rolig, lite sorglig och framförallt så är boken bra! Läs den!

 5. Hög igenkänningsfaktor
  Elisabet Lundgren , 18 september 2019

  Man sitter och nickar för sig själv när man läser boken. Precis så var och är det att byta till aktivitetsbaserat arbetssätt. Nu går boken runt bland mina kollegor!

Visa alla 5 recensioner