Pojken med ärren (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
323
Utgivningsdatum
2020-04-30
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Lundquist, Alexandra (form)
Illustratör/Fotograf
Mikael Jondalen
Dimensioner
210 x 140 x 18 mm
Vikt
406 g
SAB
Hc
ISBN
9789178851201
Pojken med ärren (häftad)

Pojken med ärren

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-04-30
179
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Kroppen spänns instinktivt. Pojken vet vad som väntar, är bekant med det onda. Han kniper ihop ögonen när den brännande hettan från den första dövande snärten landar på skinkan. Spärrar upp ögonen, drar djupt efter andan och spänner sig allt han förmår för att stålsätta sig inför smärtan från nästa vinande rapp. Med knuten näve gnuggar han sina svidande ögon. Viskar, lågt, så att modern inte ska höra: Du lovade att hjälpa mig. Var är du?

Robert arbetar som pedagog på en förskola. I hans grupp går femårige Ahmed. En förtrolig relation växer fram mellan dem båda, och när pojken berättar att han blir slagen av sin mamma beslutar sig Robert för att agera något som ska visa sig vara förenat med allvarliga risker.

Snart står det klart att de övergrepp som Ahmed utsätts för bara är toppen på ett enormt isberg. Under ytan döljer sig en mörk historia, präglad av saknad, längtan, sorg, skam och grov brottslighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pojken med ärren
 2. +
 3. Under ingrodda ärr

De som köpt den här boken har ofta också köpt Under ingrodda ärr av Val McDermid (pocket).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pojken med ärren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tyvärr ingen bok i min smak
  @bokslukarfeministen, 17 november 2020

  Det är ett mycket allvarligt och sorgligt ämne som tas upp i Pojken med ärren vilket var anledningen till varför jag ville läsa boken. Dock måste jag säga att jag inte alls sympatiserade med huvudkaraktären Robert, även fast även han kommer från en svår bakgrund i boken. Bland annat så är det en väldigt "grabbig" ton i boken som inte riktigt går hem hos mig. Hade även hoppats på att boken skulle handla mer om Ahmed än vad den gör, men istället innehåller den en massa sidospår som känns ganska onödiga.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marcus Eklund

 • Utgiven på låtsas - dömd på riktigt

  Marcus Eklund

  Alex Björk blir utom sig av lycka när hans debutroman, efter år av slit och otaliga refuseringar, till slut blir antagen. Det dröjer dock inte länge förrän glädjen övergår i ilska och frustration. Alex känner sig lurad på sina pengar, förd bakom l...