Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2019-12-17
Förlag
Visto Förlag
Illustratör/Fotograf
Gabrielle Nilsson
Dimensioner
228 x 177 x 8 mm
Vikt
250 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178851492
Vill du bli min vän? (inbunden)

Vill du bli min vän?

(6 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-12-17
139
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hej, jag heter Stråla! Vad heter du? Jag skulle så gärna vilja lära känna dig, vill du bli min vän? När du läser den här boken får du veta mer om mig; hur gammal jag är, var jag bor, vad jag tycker om att göra och vad jag inte tycker om att göra. Och så berättar jag om vad som gör mig glad, arg, ledsen och rädd. Vad spännande det vore att höra mer om dig! Kom så lär vi känna varandra!

Vill du bli min vän? är en barnbok som handlar om känslor. Här ges det tillfälle för barnet att fundera, känna efter och sätta ord på känslorna glad, arg, ledsen och rädd. Genom att lära känna Stråla och svara på frågor om sig själv blir barnet sedd och bekräftad samtidigt som barnet på ett lekfullt sätt får prata om sina känslor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vill du bli min vän?
 2. +
 3. Oj vad du kan, oj vad du är bra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oj vad du kan, oj vad du är bra av Marina Brovinger, Gabrielle Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Vill du bli min vän?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fin bok som skapar dialog om känslor
  Gustavs bokhylla, 9 december 2020

  AC (mamma):
  En mycket fin bok som handlar om känslor och att lära sig att sätta ord på dem. Att ha en dialog och öppna upp för samtal. Illustrationerna är söta och färgglada så man blir glad av bilderna. Sagan man får följa känns snäll och Strålaman får följa i boken är bekräftande och ställer frågor. Rekommenderas varmt i barngruppen eller hemma.

 2. Bra innehåll
  Bokdjungeln , 4 december 2020

  En perfekt bok som öppnar upp för samtal med sitt barn. Boken ger den vuxne en chans att ta reda på hur barnet mår, hur den upplever situationer och får barnet att känna sig sedd/hörd. Jag tycker boken är klockren. Grymt bra innehåll (pedagogisk) och fina färger och illustrationer.

 3. En bok om känslor
  Sandra, 1 november 2020

  En otroligt fint skriven bok där barnen får lära känna Stråla samtidigt som de får tillfälle att prata om sina känslor. Barnen blir på ett lekfullt sätt delaktiga i berättelsen genom att svara på Strålas frågor. Boken har både en fin berättelse och fantastiska bilder som fångar barnen.

  Vill du bli min vän? är en bok jag varmt kan rekommendera fler att läsa tillsammans med sina barn! Genom att läsa boken skapas jättefina stunder som uppskattas av båda barn och vuxna!

 4. Underbar bok om känslor

  Vill du bli min vän? är en underbar bok där barnen bjuds in och görs delaktiga på ett fantastiskt sett. Boken bidrar till fina stunder mellan vuxen och barn där barnen blir sedda och bekräftade. Genom att få svara på frågor får barnen öva på att känna efter, förstå samt prata om sina känslor. En jättebra bok som alla barn borde få ta del av!

 5. En stärkande bok som bjuder in barnet till samtal
  Stina , 26 oktober 2020

  Boken bjuder in barnet och låter barnet sätter ord på känslor på ett lättsamt och lekfullt sätt. Barnet får ta plats i berättelsen och de blir sedda och bekräftade. Sättet som denna bok skapar denna känsla har jag sällan upplevt och jag ser hur min barns ögon glittrar när det är deras tur att samtala med Stråla.

  Förtrollande bok och en fin uppföljare av "Oj vad du kan, oj vad du är bra".
  Marina Brovinger har en förmåga att på ett inbjudande och lekfullt sätt bjuda in barnen i b... Läs hela recensionen

 6. En toppenbok för förskolan!
  @karinaskerinforfattare, 26 oktober 2020

  Jag har läst Vill du bli min vän? som är skriven av Marina Brovinger och illustrerad av Gabrielle Nilsson, boken är utgiven av Visto förlag 2019. "Hej, vad roligt att träffa just dig! Skulle du vilja bli vän med mig?" så här börjar den fina boken Vill du bli min vän? Det är den kaninliknande figuren Stråla som ställer frågorna till barnet som lyssnar på boken. Stråla berättar om sig själv och ställer frågor till barnet som leder till att Stråla och barnet blir vänner. Jag tycker jättemycket o... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Oj vad du kan, oj vad du är bra

  Marina Brovinger, Gabrielle Nilsson

  Följ med på två resor med den här måbra- och tête-bêche-boken. Böckernas ambition är att stärka barn redan i tidig ålder och därför har Marina skrivit en bok som är uppdelad i två viktiga delar; självkänsla och självförtroende. De två delarna möts...

 • Oj vad du kan / Oj vad du är bra

  Marina Brovinger

  Följ med på två resor med den här måbra- och tête-bêche-boken. Böckernas ambition är att stärka barn redan i tidig ålder och därför har Marina skrivit en bok som är uppdelad i två viktiga delar; självkänsla och självförtroende. De två delarna möta...