Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2020-04-30
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Lundquist, Alexandra (form)
Vikt
350 g
SAB
uHc
ISBN
9789178851775
Tidssvävarna (inbunden)

Tidssvävarna

(24 röster)  |  Läs 23 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-30
159
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  109
Visa alla 2 format & utgåvor
Vännerna Pål, Rox, Musse och Molly tvivlar på kompisen NB som påstår att han har uppfunnit en tidsmaskin. Men när NB under ett tidsexperiment börjar få syner av ett tonårsgäng som försvann i Slovenien för 20 år sedan vaknar kompisarnas intresse. Vilka var de försvunna ungdomarna? Och vad var det som hade hänt?
Det tänker de försöka ta reda på med hjälp av tidsmaskinen. Men funkar den verkligen?
När det sedan visar sig att Pål ska på tältsemester med sin pappa till samma plats som tonårsgänget försvann på skruvas spänningen bland vännerna upp.
Men vad är det för konstigheter som Pål råkar ut för hela tiden? Varför är det fotspår i askan? Och varför känner han sig iakttagen?

Tidssvävarna är en ungdomsroman om vänskap, mod och rädsla blandat med övernaturliga inslag där alla kompisar har en önskan om att kunna resa tillbaka i tiden och ställa saker och ting som har blivit fel till rätta.

Tidssvävarna är den första fristående delen i bokserien om kompiskvintetten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tidssvävarna
 2. +
 3. Momo eller kampen om tiden : en sagoroman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Momo eller kampen om tiden : en sagoroman av Michael Ende (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 23 recensioner av Tidssvävarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande, bra och rolig bok! Rekommenderas!
  @emsbokylla, 28 september 2021

  Jag har läst Tidssvävarna som handlar om Pål, NB, Molly, Musse och Rox. NB älskar att experimentera och har uppfunnit, som han själv säger, en tidsmaskin. När han berättar om den för de andra tror de inte på det. Han berättar också att han fick en syn, en syn på några ungdomar som försvunnit för tjugo år sedan.
  Pål får sedan reda på att hans pappa har vunnit en resa till Slovenien! Men senare kollar NB upp var de där ungdomarna var och det visar sig att det var i Slovenien på en utflykt! ... Läs hela recensionen

 2. Underbar bok!

  Jag vill först börja med att tacka Anette! Det är en underbar bok jag har fått följa under en spännande resa genom tid och rum.
  Man förstår bokens betydelse och det är lätt att hänga med. Den har tydliga och detaljrika beskrivningar. Det finns både spänning och ibland får man lite rysningar.
  Min favoritkaraktär i boken är 100% Molly, hon är kaxig men självsäker, även en riktigt bra vän, hon förstår andras känslor.

  Jag rekommenderar boken till alla som gillar spänning, tidsresor och tajt vänskap!

 3. Spännande läsning
  Kapten, 25 juli 2021

  En riktigt spännande bok som sätter fart på fantasin. Perfekt för ungdomar som vill hitta en bok med högt tempo och ett både läskigt och spännande slut.

 4. Spännade, lättläst och rolig bok

  Gustav 10 år:
  Jag tycker att Tidssvävarna var ganska rolig och spännande. Den var ibland lite äcklig också. Det finns en karaktär i boken som är obehaglig. Honom skulle jag vilja veta mer om. Jag skulle inte vilja träffa på honom.

  Barnen träffas ofta på Musses pappas pizzeria. Några av dem har det lite jobbigt hemma. De är snälla mot varandra med retas och skojar mycket med varandra och äter pizza... Läs hela recensionen

 5. Spännande
  Sifan, 21 februari 2021

  Kittlande händelseförlopp, perfekt utmaning för fantasin, vad händer egentligen? Berättelsen har en nerv som manar till sträckläsning. Kompisgänget med olika bakgrunder och bekymmer får förhoppningar när snillet ibland dem upptäcker en tidigare omöjlig väg. De olika karaktärerna beskrivs på ett bra sätt när de växer fram under berättelsen. Nu väntar jag på nästa äventyr med gänget!

 6. En fartfylld och obehaglig bok!
  Gullis lästips (Rönninge), 18 februari 2021

  Tidssvävarna är en övernaturlig ungdomsroman med en spännande handling om mystik, vänskap, glädje och sorg.

  "Här får vi lära känna de fem vännerna Pål, Rox, Musse, Molly och NB. Alla har de sina olika familjesituationer att de alla har en önskan om att kunna resa tillbaka i tiden och ställa saker och ting som har blivit fel till rätta.

  En dag påstår NB att han har uppfunnit en tidsmaskin, något som vännerna tvivlar på, men efter att NB börjar under ett tidsexperiment börjar... Läs hela recensionen

 7. Spännande, mystisk och härlig på en och samma gång
  Lisa, 11 februari 2021

  En spännande bok som varmt rekommenderas till både ungdommar och vuxna. Man rycks i en värld med mystik, underliga händelser och ett härligt kompisgäng.
  Längtar redan till nästa bok, efter att ha läst klart den första delen!

 8. Perfekt ungdomsbok
  Krakan, 29 december 2020

  En perfekt ungdomsbok som innehåller allt man kan önska. Sköna karaktärer man gärna skulle umgås med och ett spännande oförutsägbart äventyr blandat med humor och värme. Ser fram emot att få läsa mer om Kompiskvintetten!

 9. Spännande, obehaglig och lättläst
  Marias bokhylla, 29 december 2020

  Tidssvävarna är första delen i en serie med målgrupp 12-15-åringar och jag tror att det passar målgruppen ganska bra. Det är en spännande och delvis ganska obehaglig berättelse som utspelar sig framför mina ögon i den här boken. Det är lättläst, speciellt eftersom det är väldigt stor textstorlek som kanske är vanligare i böcker för lite yngre målgrupp. Det ska man dock inte luras av, då jag tror att målgruppen är bra anpassad till innehållet.

  Vi följer en grupp ungdomar där alla har ... Läs hela recensionen

 10. Utmärkt läsning även för vuxna
  @renatasbookshelf, 9 oktober 2020

  Tidssvävarna av Anette Junie Holmström är en bok som berör läsarens fantasi. Trots att det är en ungdomsroman, ger också berättelsen värdefulla insikter om vänskap, kurage och empati för vuxna.
  "Aldrig trycka ner en tanke och en idé, utan uppmuntra till fullo."

  I berättelsen, är NB en mycket smart pojke som uppfann en tidsmaskin. Å andra sidan, är hans vänner, Rox, Molly, Musse och Pål, inte säkra på om det är möjligt. Mystiskt nog börjar maskinen fungera och alla får förhoppning... Läs hela recensionen

 11. Riktigt bra bok!!
  Erika, 5 september 2020

  Jamen ta och läs-köp denna mycket underhållande bok.Spännande samtidigt som man fick en hel del skratt under tiden man hängde med de olika karaktärerna. Väntar på nästa bok.

 12. Tidssvävarna av Anette Junie Holmström
  Bokugglor , 19 augusti 2020

  Tidssvävarna är första boken i den fristående serien kompiskvintetten och hur fint är inte detta omslag? Jag gillar verkligen att läsa om tidsresor så jag såg fram emot att dyka ner i Tidssvävarna.

  Handlingen var både intressant, spännande och lite mystisk och hade hela tiden ett driv framåt. De korta kapitlen gjorde att boken gick fort att läsa och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända.
  Det är vardag blandat med lite övernaturligt och som den fantasy älskaren jag är ... Läs hela recensionen

 13. Härlig och annorlunda
  @bettan_bokprataren (Örebro), 11 augusti 2020

  Tidssvävarna är en spännande berättelse som har många härliga karaktärer. Berättelsen har ett bra driv och såväl läskig som rolig och erbjuder mystik, glädje och lite sorg.
  Jag tycker om bokens tempo och den blir aldrig tråkig. De korta kapitlen tycker jag är bra för då blir det en lättläst bok. Mycket bra miljö- och personbeskrivningar och karaktärerna är intressanta.
  Bokens handling är inte förutsägbar vilket gör att man hela tiden vill veta mer och det manar till att läsa vidare. <... Läs hela recensionen

 14. Ett äventyr utöver det vanliga
  I_min_bokhylla , 11 augusti 2020

  En spännande bok med både allvar och humor om vänskap, mod och rädsla blandat med övernaturliga inslag.

  Tidssvävarna av Anette Junie Holmström är ett äventyr utöver det vanliga, med ett kompisgäng man gärna skulle hänga med.

  Vännerna Pål, Rox, Musse och Molly tvivlar på kompisen NB som påstår att han har uppfunnit en tidsmaskin. Men när NB under ett tidsexperiment börjar få syner av ett kompisgäng som försvann i Slovenien 20 år tidigare vaknar kompisarnas intresse.
  När d... Läs hela recensionen

 15. En spännande resa med tidssvävarna!
  Kersti Vikström , 1 augusti 2020

  Tidssvävarna är en både spännande och rolig berättelse med härliga karaktärer. Jag tycker om bokens tempo. Det är fart i hela berättelsen men det finns ändå utrymme för att inblickar i huvudpersonernas vardag, med olika sorger och bekymmer kring familj, ekonomi, utseende, skolan och allt som verkliga ungdomar också brottas med.
  Berättelsens skurk, Fritz, är bedrägligt rolig tills man inser hur läskig han faktiskt är och driver hela tiden berättelsen framåt.
  Anette Junie Holmström ha... Läs hela recensionen

 16. Som en modern version av Femböckerna
  Bokannicka, 16 juli 2020

  Är en av dem som fått äran att läsa Anette Junie Holmströms ungdomsroman Tidssvävarna.
  Jag gillar att allt inte är så enkelt för ungdomarna, alla har sina bekymmer att hantera, det gör berättelsen levande. Bra med korta kapitel, boken blir lättläst.
  Det är en blandning av mystik, spänning, glädje och sorg.
  Som ungdom älskade jag att läsa Femböckerna. Jag tycker att det ha... Läs hela recensionen

 17. Fartfylld ungdomsbok
  @saras.bokhylla, 12 juli 2020

  Tidssvävarna är en fantastisk ungdomsroman som uppfyller alla krav. Berättelsen är fartfylld och spänningen gör sig påmind i varje kapitel. Den härliga humorn blandas med övernaturliga händelser och ger ett mycket tillfredsställande resultat. Bland all spänning ryms även allvar och viktiga ämnen. Det finns många överraskningar i bokens handling vilket är otroligt roligt eftersom man gång på gång blir förvånad och längtan efter att läsa vidare blir kraftigare.

  Perspektivet varierar fr... Läs hela recensionen

 18. Spännande bok
  @bokslukarfeministen, 10 juli 2020

  Tidssvävarna är en spännande bok för ungdomar. Den visar på vikten av vänskap och hur viktig den är under ungdomstiden. Den är relativt lättläst och indelat i relativt korta kapitel vilket gör den lätt att ta till sig och ger en möjligheten att läsa i sin egen takt. Jag skulle säga att den nog bäst lämpar sig för barn i yngre ungdomen då den på vissa sätt känns ungdomlig och på andra sätt inte. Den är lite läskig på gränsen till obehaglig på vissa ställen, men som sagt väldigt spännande. Av mig får den ⭐⭐⭐/5.

 19. Spännande o bra karaktärer

  Jag tyckte boken var spännande och man ville bara läsa vidare. Bra parallellhandling och jag tror många barn/ungdomar kan känna igen sig i de olika karaktärerna.
  Ser fram mot en fortsättning!

 20. En riktigt bladvändare för den som älskar äventyr
  Systrarnaboktokiga, 25 juni 2020

  Vad vi tycker om boken:

  Hade vi varit barn/tonåringar så hade vi förmodligen älskat denna bok. Boken har lagom långa kapitel med ett enkelt språk vilket en ungdomsbok ska innehålla. Mycket bra miljöbeskrivningar och karaktärerna var intressanta att följa. Boken är lättläst och en riktigt bladvändare för den som älskar äventyrsböcker. Boken är lagom läskig,men är man yngre så hade man nog upplevt den som läskigare.

  Vi ger boken 5/5 📚📚📚📚📚

 21. Spännande för unga läsare
  -, 22 juni 2020

  Tidssvävarna är en spännande bok som riktar sig mot läsåldern 12-15. Som titeln antyder har den med tidsresor att göra, något som alltid lockar mig! Har man en gång blivit besatt av Doctor Who är det svårt att stå emot sådant.

  Läsaren får följa med kompisgänget och deras äventyr. En i gänget, NB, lyckas uppfinna en tidsmaskin. Även om det först möts med lite skeptiska blickar från kompisarna så börjar de snart fundera på vad man kan använda den till. Flera i gruppen har något i sina ... Läs hela recensionen

 22. Borde finnas på varje skolbibliotek
  Sandra, 11 juni 2020

  Jag sträckläste Tidssvävarna och jag kunde inte lägga boken ifrån mig! Det var spänning i princip genom hela boken och själva berättelsen var väl genomtänkt och det fanns en bra röd tråd. Karaktärerna var roliga och jag kände att namnen var enkla att komma ihåg, så trots att det var ganska många personer med i boken så var det enkelt att hänga med. Det kändes verkligen som a... Läs hela recensionen

 23. Spänning bortom tid och rum
  Hanna, 8 juni 2020

  En bra bok som skildrar olika familjesituationer, och även att förmågan finns att förändra situationer om man verkligen vill. Ungdomarna i boken dras in i olika mysterium, som får en att vilja veta mer om både framtiden och tiden som passerat i deras liv.

Visa alla 23 recensioner