Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2021-10-29
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form) / Lindberg, Maria (foto)
Dimensioner
212 x 146 x 13 mm
Vikt
330 g
SAB
Hcg
ISBN
9789178855506

Djupbäckens Hildur

Inbunden,  Svenska, 2021-10-29
169
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    79
Visa alla 1 format & utgåvor
"Briljant!" tycker BTJ som ger boken högsta betyg!
"Läsaren hamnar bland troll, jättar och alla möjliga mystiska magiska varelser som säkert många mött i sagornas värld. Gestaltningen av alla de olika väsen huvudkaraktärerna Hildur och Ylva möter, ger en underbar Bauersk sagokänsla. [...] Det här är en riktigt spännande bladvändare. Mia Jansson väver skickligt in sagor, myter och en och annan trolldom. Boken lämpar sig väl för högläsning." Lektör Charlotte Nordenfelt, BTJ-häfte 7:2022

I skogen lever trollen och där hittar man också Hildur. Hildur tycker bäst om att vara ensam. Eller rättare sagt tillsammans med Ursi. Ursi är en bäckahäst, en varelse som är känd för att vara ondsint och farlig. Ursi är också just detta, men mellan Hildur och Ursi har det utvecklats en ytterst osannolik vänskap.

Med hjälp av sanden från bäcken gör trollen skålar och glas som magiskt fylls med dricka och mat. En dag är det något som inte står rätt till, sanden kan inte längre formas. Hildur är övertygad om att det är människorna som ligger bakom. Hon bestämmer sig för att själv ta tag i saken.

Ödet gör att Hildur, motvilligt, får med sig människoflickan Ylva på sin resa. Under deras färd för att lösa gåtan stöter dom på flera av skogens mörka väsen.

Ska Hildur lösa problemet med bäckens sand, vad händer när svartalverna och maran dyker upp och vem är egentligen Ylva?

Djupbäckens Hildur är en fantasyberättelse som utspelar sig i dom djupa skogarna. Skogar som är fyllda av väsen, magi och äventyr.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Djupbäckens Hildur
  2. +
  3. Rollspelsbok för monsteragenter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rollspelsbok för monsteragenter av Martin Widmark, Johan Broman (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »