Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2020-12-29
Förlag
Bonnier Fakta
Originaltitel
Hälsogåtan
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
218 x 156 x 28 mm
Vikt
686 g
SAB
Vna
ISBN
9789178870981

Hälsogåtan : evolution, forskning och 48 konkreta råd

(106 röster)  |  Läs 16 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-12-29
259
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Hur ska man leva för att hålla sig så frisk som möjligt? Att vi kan påverka vår hälsa genom vår livsstil är inget nytt, men det finns olika bud om det bästa sättet. Läkaren och epidemiologen Anders Wallensten tar oss tillbaka till vårt ursprung i jakten på svaret.

Vår kropp skiljer sig inte från en jägare-samlare som levde för hundra tusen år sedan men vår tillvaro är väsensskild. Hur påverkar det oss att ha en kropp som är skapt för andra påfrestningar än i dag och hur kan vi dra nytta av kunskap om vårt förflutna?

Här reds hälsogåtan ut från såväl ett evolutionärt, vetenskapligt som ett erfarenhetsbaserat perspektiv. Det handlar om hur vår kropp fungerar och om mat, motion, sömn, relationer och omgivning. Du kommer att få kunskap och redskap för att kunna ta välgrundade hälsobeslut som passar i just ditt liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hälsogåtan : evolution, forskning och 48 konkreta råd
 2. +
 3. Jag ska leva för oss båda: En resa från mörker till ljus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag ska leva för oss båda: En resa från mörker ... av Annika Bevington (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Hälsogåtan : evolution, forskning och 48 konkreta råd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Pedagogisk och intressant
  Anonym, 9 mars 2023

  Väldigt välskriven bok som inte enbart beskriver resultat från forskning och studier. Roligt att Anders drar exempel från sitt egna liv och intressant hur han beskriver ett ämne från tre olika perspektiv: Forskning, blå zoner och evolution.

 2. Inget nytt
  Azra Bajramovic, 22 april 2021

  Jag lyckades kolla igenom boken på 10 min. Inget nytt i den utan bara saker man redan visste....ingenting där som jag kunde ta med mig.

 3. hälsogåtan
  mireille södergård, 25 februari 2021

  Väl skrivet, intressant, härligt med beskrivning av grunderna som ger rätt perspektiv på dagens sätt att uppleva vår nutid. Vem som helst kan läsa boken utan svårigheter och utan tidigare kunskaper.

 4. Rekommenderar Hälsogåtan
  Maria, 11 februari 2021

  Lättläst bok som berör de vardagliga händelserna.
  Känner igen mig i mycket.

  Finns mängder av hälsoböcker men hälsogåtan är ett slag i sig.

 5. Heltäckande och välgrundad
  Gustaf Brandberg, 8 februari 2021

  En sammanfattning av vad man behöver få på plats för att leva ett hälsosamt liv, befriande fritt från tillfälliga trender. Egentligen inget nytt, men det är det som är poängen. Att få allt detta på plats i vardagen är tillräckligt utmanande.

 6. Tunt innehåll
  Jan S, 8 februari 2021

  Jag hade höga förväntningar på denna bok som inte levde upp till dem. Jag fick några svar på Hälsogåtan men den var annars väldigt tunn. När jag läst boken har jag svårt att komma ihåg essensen av den. Med andra ord ingen bok det kommer pratas om.

 7. Kroppen, hälsan - evolutionen och nutid.
  Hanna, 8 februari 2021

  En riktigt bra bok som är uppdelad i olika kapitel utifrån kroppens behov. Den tar upp hela kroppen, inkl våra sociala behov och sätter varje del i sitt sammanhang av evolutionen. För att i slutet av varje kapitel komma med konkreta rekommendationer till bättre hälsa. Jag började med att lyssna på den som ljudbok och tyckte den var så bra att jag även köpte den i tryckt form. För att kunna gå tillbaka och slå upp i den. Intressant och lärorik bok som jag absolut rekommenderar!

 8. Bok
  Rut Westerberg larsson, 5 februari 2021

  Lättläst bok ,som man kan läsa även när man är trött.
  Bra med tips och råd i boken.
  Man kan nästan sträckläsa hela boken.

 9. Välskriven och underbygd
  Sara Elisabet Snoder, 4 februari 2021

  Välskriven och lättillgänglig med underbygd forskning och fakta. Den tar ett vitt grepp om hälsofrågan men gör den samtidigt "enkel".

 10. Svag metaframställning
  -, 2 februari 2021

  Personliga kåserier från en potpurri av passande insikter i tiden. En läskunning person torde känna igen 95% av det som påstås. Min förväntan var kanske orimligt hög, men tyvärr föll denna bok under godkänd nivå. En pocketversion för 39 kr hade höjt betyget till 2 stjärnor.

 11. Helhetsgrepp om hälsa.
  -, 31 januari 2021

  En av de första hälsoböckerna som tar ett helhetsgrepp om vad som påverkar kroppen för ett hälsosammare liv, inte bara kost.

 12. Skåpmat
  Leif Jonsson, 27 januari 2021

  Väldigt allmängiltig. Inga fakta som jag hittills inte kände till. Boken passar för den som aldrig brytt sig om hälsofrågor.

 13. Tänkvärda tips.
  Maj-Lill Lydén, 23 januari 2021

  Boken innehåller "mycket gammal skåpmat", men är skriven på ett sätt som gör att man tar till sig alla råd. A W skriver på ett lättförståeligt och också humoristiskt sätt som gör att boken är lättläst. Det jag saknar är avsnitt om vardagsmotion som att sköta hemmet, putsa fönster, cykla till affären för att handla, klippa gräset och jobba i trädgården. Det måste ju också räknas som motion. Många har ju arbeten där man går och står hela dagen men i boken utgår han ifrån kontorsarbete.

 14. Svar på Gåtan!
  Mats Anderman, 18 januari 2021

  Väver ihop en helhetsbild av hälsofrämjande faktorer.
  Skrivet med ett spänstigt språk.
  Ta till dig det som känns relevant i din livssituation, goda vanor som du redan följer befästs och annat kan få bli spännande att prova!

 15. Hälsogåtan
  Birgitta Stridfelt, 18 januari 2021

  Väldigt intressant hittills har inte hunnit med hela boken. Ett tipps ....förfrågan om vad man tycker om böckerna man köpt kommet alldeles för fort... man läser ju andra böcker och kanske inte kastar dig över den sista man köpt. Vänta någon månad om förfrågan🙏

 16. Äntligen en bok med helhetstänk
  -, 1 januari 2021

  Boken har ett efterlängtat tema med ett helhetstänk om hälsan! Fungerar inte en del så fungerar inget egentligen.
  Enkel och tydlig kapiteluppdelning som avslutas med goda och enkla råd.
  Inspirerade läsning och lätt att ta till sig och "tänka till" angående sina vanor.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Anders Wallensten