Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2020-10-06
Förlag
Bonnier Fakta
Originaltitel
Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk
Medarbetare
Lilja, Per (form)
Dimensioner
217 x 155 x 21 mm
Vikt
351 g
SAB
Lz Natthiko Lindeblad, Björn
ISBN
9789178871865

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

(317 röster)  |  Läs 50 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-06
264
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Jag kan ha fel är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Vilsen, utan jobb eller pengar, kraschar han rakt in i en depression. Men tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och blir med tiden en uppskattad meditationslärare och föreläsare. 2018 diagnosticerades Björn med den obotliga sjukdomen ALS. I Jag kan ha fel berättar han med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad livet lärt honom och om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut. I januari 2022 avled Björn Natthiko Lindeblad efter att ha levt med nervsjukdomen ALS i många år.

Vad hjälper oss att leva ett friare liv? Hur kan vi skapa tröst och tillit i vår egen tillvaro? Och hur gör vi för att livet skall kännas mer som en öppen hand, och mindre som en knuten näve?

Boken är skriven i nära samarbete med Björns två vänner och kolleger Caroline Bankler och Navid Modiri.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk
 2. +
 3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 523 kr

Kundrecensioner

Det finns 50 recensioner av Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket tänkvärd
  Eva Maria, 25 mars 2024

  Mycket fin självbiografi av ett ovanligt liv. Boken är full av visdomar som leder till eftertanke och egna personliga reflektioner.

 2. Läs den, läs den!!!
  Sivan, 15 februari 2024

  Det behövs inte så mycket mer än ,Läs den! Mycket värme och humor, underbar! En bok som ger mycket för själen.

 3. Läsvärd och berörande
  Ylwa Karlsson, 5 juli 2022

  En bra bok om hur livet kan bli på alla sätt och vis. Om att söka och att finna, inte alltid det man trodde att man ville ha.

 4. Fantastisk läsning
  Fox, 27 april 2022

  I mitt tycke, en helt fantastisk bok. Så mycket klokhet samtidigt som den är underhållande att läsa.
  Lättläst. Bra svenska. Kommer säkert att läsa om den.

 5. Mycket intressant
  Ingrid Adolfsson, 28 mars 2022

  Jag tyckte det var en mycket tänkvärd bok som gav mig mycket att fundera vidare på. I vår tid finns det mycket som drar ens uppmärksamhet i en riktning som inte befrämjar harmoni och tillfredsställelse. Denna bok pekar ut ett alternativ även om man inte kan bli munk eller nunna.

 6. Jättefin bok
  Kerstin, 5 mars 2022

  Jättefin bok. Rekommenderas varmt. Fina Björn. Vila i frid.
  Det här är en bok man gärna skall läsa över tid. Inte stressa igenom.

 7. Fem stjärnor
  Göran Augustsson, 17 januari 2022

  Mycket intressant o tänkvärd läsning. Läste boken i kortare avsnitt för att hinna ta till mig all livsvisdom som strömmar ur denne man. Jag noterade ner korta meningar, citat, efter varje läst avsnitt för att kunna repetera och minnas hela boken. Rekommenderas starkt.

 8. Livsomvälvande
  Lisa Weseth, 21 oktober 2021

  Ingen person eller bok har påverkat mig på en så djup nivå som Björn och den här boken. Den blandar humor med sorg och uppmanar till eftertanke. Jag både skrattade, funderade och grät när jag plöjde mig igenom boken och jag kunde helt enkelt inte sluta läsa. Och jag kommer läsa den igen. Och igen. Och igen. Den är fullkomligt fantastisk och bör läsas av ALLA!

 9. Att faktiskt ha fel
  Sven Sjöqvist, 13 september 2021

  Mycket trevlig bok om en man som faktiskt gjorde fel livsval och slösade bort sitt liv på en navelskådande ensamhet, för att när han blir befriad upptäcka att livet sorgligt nog snart är slut.

 10. Fullpott
  jonssonsbookworld.blogg.se, 20 augusti 2021

  Åh, vilken underbar bok detta var. Det var som någon skrev, som att få en varm kram. Det kändes tryggt, och fullt av visdom att ta till mig. Jag har på riktigt känt under veckan jag läste boken att jag förändrades. Jag älskar personlig utveckling och har alltid gjort, så den här boken var en ren fullträff rakt in i min själ. Det är så mycket som Björn delar med sig av som jag vill minnas. Jag tänker faktiskt läsa om den väldigt snart igen bara för att jag glömde att skriva ner de meningar som... Läs hela recensionen

 11. Fin och klok självbiografi
  Morpheus, 16 juli 2021

  Jag upptäckte Natthiko genom hans två sommarprat i P1. Och då de råkar tillhöra mina favorit-sommarprogram blev jag intresserad av hans bok, "Jag kan ha fel". En bok där han fått hjälp av Caroline Bankler och Navid Modiri som har samlat ihop, skrivit ner och finslipat saker Natthiko har sagt i sina föreläsningar, sina Sommarprat och i sin pod.

  Och har man, soFm jag, lyssnat på hans sommarprat är det mycket som kommer igen. De utgör de stora delarna utav boken som är en sorts självbio... Läs hela recensionen

 12. Fantastisk
  Bokdjungeln , 22 juni 2021

  Första gången jag hörde Björn prata var förra året i Sommar i P1(lyssningsrekommendation 1), och jag blev väldigt tagen av hans ord. När jag i år fick denna bok i födelsedagspresent av 2 vänner (🙏) blev jag otroligt glad. Jag hann dock lyssna på när Björn intervjuades i Värvet (lyssningsrekommendation 2) innan jag satte tänderna i boken. Mycket av det som sägs i programmen går igen i boken, men det gör absolut ingenting. För det går inte att förklara men Björns ord når så djupt i mig.... Läs hela recensionen

 13. Förväntade mig mer
  Tina , 24 maj 2021

  Har man hört hans sommarprat så är det inte mkt nytt i boken.
  Trots det en fin bok med kloka tankar.

 14. kärleksfullt delande

  stort tack till Björn Natthiko Lindeblad för denna gåva till oss.
  generöst delande
  stor visdom
  en stor del humor, mitt i stormens öga!

 15. Vilken fin bok!
  Inger Eklund, 11 maj 2021

  Den berör på djupet och inspirerar till att vilja göra gott i världen. Ärlighet, humor, visdom, aldrig pekpinnar, jag älskar denna boken!

 16. Visdom ersätter ofta psykologen
  Markus Naef, 5 mars 2021

  Man kan tycka att Björn Lindeblad är udda. Men just genom udda personligheter kan vi människor komma till insikter om vårt egenvärde. Detta framgår redan med all tydlighet hos de gamla kinesiska filosoferna som Zhuangzi. Självklart förmedlar Björn visdomen ofta med humor och självironi. Vi klarar inte våra liv på ett värdigt sätt med endast förnuft. Läs "Jag kan ha fel".

 17. Vackert och inspirerande
  Jostein Langstrand, 2 mars 2021

  En mycket intressant och personlig berättelse om hur svårt det kan vara att bemöta världen med lugn och kärlek - även om man levt som munk i många år. Jag gillar blandningen av personliga berättelser och praktiskt tillämpbara tips. Rekommenderas!

 18. Livsvisdom
  Therése Eriksson, 2 mars 2021

  Underbart lågmäld, stundtals roligt framförd livsvisdom att återkomma till om, och om igen.
  En bok att läsa långsamt och tänka kring.

 19. Läs den!
  Anna Östman, 26 februari 2021

  Fantastisk bok, så glad att jag köpte den. Den har gett mig mycket insikt, ödmjukhet och tillit till livet. Tack Björn ❤️

 20. Helt ok
  Niclas, 23 februari 2021

  Boken är helt okej, hade dock förväntat mig mer. Rekommenderas ändå för dem som inte har hört om Björns historia.

 21. Visdom
  Hans, 23 februari 2021

  Jag själv växer i visdom av denna bok precis som Björn växte i visdom under sin tid som munk och därför tycker så mycket om det namn han fick, Nattiho

 22. Fin
  P, 16 februari 2021

  En bok som berörde mig mycket. Jag blev varm i hjärtat. Den är fint skriven och väckte mycket tankar hos mig.

 23. Mitt i Livets hjärta
  Jeanne Johansson, 11 februari 2021

  Underbar bok! I de enkla orden bor de vackra insikterna.
  Livet är så vackert när vi skalar bort förvirringen och en det komplexa

 24. En underbar bok
  -, 31 januari 2021

  En bok som ger så mycket både i form av visdom men även en hel del skratt. Tack Natthiko för Dina målande beskrivningar.

 25. En visdomsbok!
  Ulla Katarina Wiklund, 27 januari 2021

  En djup bok, en vägledning i livet. Den här boken behöver jag ha vid mitt nattduksbord och med mig vid resor.Den grep mig på djupet. I vår stressad tid behöver vi vägledning. Du får det du behöver, men inte allt du vill ha! Så innerligt klokt och vist. Tack till Björn Natthiko, som levt som munk.Han är en röst i rätt tid. Många tor jag skulle uppskatta att få läsa denna bok.

 26. Jag kan ha fel...
  Maj-Len Magnusson, 22 januari 2021

  Otrolig livshistoria skriven på ett trevligt och enkelt sätt. Vi får läsa om ett vanligt liv och sen om ett ovanligt liv. Sen vandrar personen tillbaks till det vanliga livet och måste vänja dig vid det. Men hur stark måste man inte vara för att klara av alla dessa år som munk i olika delar av världen?
  Men alla sagor slutar inte bra..vi kan alla drabbas av sjukdom, men alla har inte den lärdom o kunskap som Björn har skaffat sig. Men hans stora önskan om att få uppleva kärleken uppfylls ... Läs hela recensionen

 27. En ärlig bok
  Majou, 21 januari 2021

  En ärlig bok, skriven med så mycket värme medkänsla och humor.
  Så mycket klokskap som kommer att leva i mig för en lång tid framåt.

 28. En livsresa genom en munks perspektiv
  Emma , 15 januari 2021

  En fantastisk bok av en klok man som har egenskapen av att hitta ord på saker som andra inte finner. Läs den.

 29. Jag kan ha fel
  Veronica , 13 januari 2021

  Boken kan sträckläsas om man så vill, men det finns så många visdomsord som också behöver landa och
  laddas ner i kropp och själ av denne underbart vänlige Björn Natthiko. Har man dessutom lyssnat till författarens sommarpratarprogram är boken en självklarhet.

 30. Väldigt bra bok
  Christopher Bengt Lundberg, 13 januari 2021

  köpte till frugan i julklapp och hon va jätte nöjd så jag läste den oxå . bra bok som jag verkligen rekommenderar trots att jag föredrar kriminalare egentligen

 31. Helt fantastisk bok (och författare)!
  Lisa Larsson, 11 januari 2021

  Författaren Björn Natthiko Lindeblad skriver inledningvis om sin bok att han hoppas "Att du väljer att återkomma till den då och då. Att vissa passager och idéer i boken blir dina följeslagare genom livet. Att boken kan få vara en vän som roar och stimulerar dig när allt är väl, och tröstar och ger dig tilliten åter när dina omständigheter är mer utmanande." och PRECIS så har det blivit för mig! Tack ur hjärtat Natthiko!! Med din fantastiska bok hjälper du mig just nu genom den svåraste perio... Läs hela recensionen

 32. Varför är det viktigt att lära sig att ha fel?
  Maggan, 2 januari 2021

  Om jag skulle ta få ta med mig en enda bok till en öde ö, skulle jag inte tveka att ta med denna livsbejakande bok. Den har allt!
  Humor. Björn beskriver målande sitt eget tillkortakommande i flera situationer, som man kan känna igen sig själv i, med humor.
  Livsfilosofiska viktiga frågor tas upp ur olika perspektiv.
  Små, lärorika lektioner i yoga.
  En liten bibel! Om att lära sig att även jag kan ha fel!

 33. Jag kan ha fel!
  Svalan, 29 december 2020

  Berättelse om att våga pröva nya vägar, hitta utmaningar samt att se livet som det är, glädje, utmaningar och hitta sin styrka. Mycket berörande.

 34. Perfekt med hänvisning till texten
  Karin Persson, 26 december 2020

  Tankeväckande, vägledande, humoristisk. Har satt den på framträdande plats för att påminnas varje dag. En ljusglimt i den värld vi lever i idag. Hopp för framtiden?!

 35. Livsvisdom
  Iréne Johansson, 24 december 2020

  Den här boken blir min livskamrat. Många understrukna meningar att återkomma till. En bok som alltid kommer att ligga framme. Tack Björn!

 36. Visdom enkel att förstå

  Det här är en av de mest underbara böcker jag har läst! Mot slutet av boken kommer de djupaste visdomarna, enkla att förstå och så användbara.

 37. Prestigelöst, älskvärt och relaterbart.
  Catherine, 16 december 2020

  På ett prestigelöst, ödmjukt och älskvärt sätt delar Björn med sig av enkla verktyg som du kan använda för att tillbringa mer tid i ett varsevarande tillstånd. Han berättar om vad du har att vinna på att inte tro på alla dina tankar och tar ner den krångliga meditationen till ett lättillgänglig råd: andas mer och tänka mindre. Och han delar sin ljusa och trösterika, men ändå sansat optimistiska syn på livets mörker och döden.

  Jag kan ha fel är en bok du vill vika hundöron på varannan... Läs hela recensionen

 38. Styrketår
  Maria Kristina Hörnsten, 30 november 2020

  Björn ger med sina tankar och ärlighet blandat med humor - ett stort varmt hopp och Ja! inför vår framtid och personliga förmåga samt ansvar, mölighet, till inre frihet...blir yttre dito.. ;)

 39. Mysig o tänkvärd bok
  Johan Wibergh, 25 november 2020

  ..som luffsar på som en trogen S:t Bernhards hund vid din sida. Som visdoms-skapande, som sällskap, som vägledning eller bara som en berättad resa i god människas liv

 40. En bok som berör
  Ulla Hannu, 21 november 2020

  Björn, Natthiko Lindeblads bok är en bok som berör, får mig att stanna upp och tänka till och som ger mig hopp.

 41. Livsinspiration & Visdom
  Ninaballerina, 19 november 2020

  En fantastisk bok skriven med ett språk som gör att man kan höra Björns röst i texten. Den innehåller livsvisdom är Berikande, berörande och lugnande. En bok som ger mycket Livsinspiration, tröst och hopp! Tack bästa Björnen.

 42. Likadant
  Anders K, 17 november 2020

  Som ett manus till hans underbara sommarprat. Väldigt lite nytt som inte berättats tidigare. Men ändå en läsvärd bok, och ett måste för de som inte hört hans sommarprat.

 43. Jag kan ha fel!?
  Kjell-Åke Strömberg, 16 november 2020

  Bokens centrala budskap är: "Jag kan ha fel". Men när jag nu säger att boken är svår att släppa och jag vill varmt rekommendera den då har jag tamejtusan INTE fel.

 44. En bok att ta med sig genom livet
  Anna Engdahl, 12 november 2020

  Innehåller mycket klokhet och livsvisdom, utan att någonsin skriva någon på näsan. Jag önskar att jag lyckas ta med mig åtminstone fragment av visheten när jag ska leva mitt liv.

 45. Livets lärdomar
  M Silander , 28 oktober 2020

  Detta är en "livsdomsbok" som jag uppskattar och kommer återvända till då och då genom livet. Som en uppslagsbok om livet i med- och motgång. Så tacksam för att Björn, Caroline och Navid skrev denna. Avspeglar mycket av det som Björn förmedlat under sina samtal i samband med turnén "Nycklar till frihet". Så glad att ha det i skrift nu så jag inte behöver förlita mig på mitt eget minne av dessa stunder. Lycka!

 46. Helt fantastisk bok
  carip, 26 oktober 2020

  Helt fantastisk bok som ger dig livsfilosofi och något att tänka på. Björn har en fantastiskt sätt att förmedla känslor och tankar

 47. En sträckläsare!!
  Pia Westrgren, 26 oktober 2020

  Jag kunde inte lägga boken ifrån mig! Med en insikt och värme läser jag boken med ett leende på läpparna. En bok alla borde läsa. Kan bara varmt rekommendera denna vackert skrivna bok.

 48. Sommarprat
  Helena Dahlqvist, 22 oktober 2020

  Precis som hans sommarprat ingenting nytt blev lite besviken faktiskt.
  Trodde boken skulle vara lite mer utförlig. Tycker mycket om Björn och hans sommarprat.
  Boken är en repris och upprepar hans sommarprat.

 49. Stanna upp
  Monika Noren, 22 oktober 2020

  Även om inte alla kan göra en lika stor förändring i sitt liv bör vi stanna upp ibland och fundera över livet. Den här boken kan hjälpa många med att komma ihåg det

 50. Läs denna
  Christina , 21 oktober 2020

  Mycket bra och tänkvärt. Vi behöver ta till oss detta och ta oss tid att låta det landa i oss.

Visa alla 50 recensioner