Monstret (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2021-05-24
Förlag
Modernista
Översättare
Helena Hansson
Originaltitel
Baest
Dimensioner
217 x 143 x 29 mm
Vikt
598 g
SAB
Hce
ISBN
9789178933358

Monstret

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-24
24
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Storslagen och oförglömlig läsning. En av de bästa romanerna jag läst.« Agneta Norrgård, P4 Västernorrland

»Förtrollande. Det blir inte mycket bättre än så här!« Søndag

»Ane Riels karaktärer och miljöer kryper in under skinnet.« Bokprataren

Ingen vet varifrån lille Leon har fått sin styrka. Men hans mamma vet i alla fall att han är svår att hantera. Särskilt när han vill gosa. Och Leon gillar verkligen att gosa.
Samtidigt som Danica kämpar med sin son, kämpar Mirko med sina förbjudna känslor. Han är fortfarande bara en pojke när han blir hett, våldsamt förälskad i Danica. Det är en omöjlig kärlek. Danica är inte bara en vuxen kvinna och Leons mamma, hon är också gift med en jättelik man. Men Mirkos passioner driver honom ut ur hans hem och in i Danicas hemliga helvete.
Konsekvenserna blir ödesdigera för dem han bryr sig om. Och efter en dramatisk natt blir Mirko bunden till Leon och hans mystiska krafter för resten av sitt liv.
I svensk översättning av Helena Hansson.

ANE RIEL är en dansk författare som fick stor uppmärksamhet för sin andra roman, Kåda, vinnare av Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa kriminalroman 2017 och Glasnyckeln 2016 för »Årets bästa skandinaviska kriminalroman«. Monstret är hennes nya roman, nominerad till årets danska Martha-pris. En i alla bemärkelser stor berättelse - om skuld och oskuld, men också om en ovanlig vänskap.

»Sällsamt förförisk. Ane Riel har en alldeles speciell förmåga att få handling och karaktärer att krypa in under huden.« Weekendavisen

»En sensation till roman. Fantastisk, fabulerande och fantasifull.« Litteratursiden

»Dova toner om undergång är drivkraften i det välskrivna berättandet. Det är njutbart. Väldigt bra. Steinbeck må le i sin himmel!« Dast Magazine
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Monstret
 2. +
 3. Kåda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kåda av Ane Riel (inbunden).

Köp båda 2 för 173 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Monstret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 5 april 2022

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Den här boken, Monstret, är den första boken som jag har läst av den danska författaren Ane Riel. Men definitivt inte den sista. Vet ju att hon före den här boken, gav ut boken Kåda, som har fått många lovord, så den ska jag nog också ta och läsa. För den här boken, Monstret, var mycket bra. Den var väldigt välskriven, vacker, fängslande, otäck, spännande, och gripande. Kan absolut rekommenderas.

 2. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 15 september 2021

  Omedelbart när jag börjar läsa Monstret av Ane Riel går tankarna till Steinbeck, till de hårda livsvillkoren i Möss och människor. Snart påminns jag om den underfundiga tonen i språket hos Tokarczuk och miljöbeskrivningarna hos Herta Müller. Den här cocktailen av nobelpristagare blir något alldeles unikt, nytt och eget. Det är en särpräglad smak som jag tycker mycket om.
  Både personer och miljöer beskrivs så att jag blir alldeles till mig av förtjusning på ett sätt jag inte trodde var möj... Läs hela recensionen

 3. Annorlunda men skrämmande bra
  @bettan_bokprataren (Örebro), 1 september 2021

  Nu har jag äntligen läst Anes nya roman Monstret. Mina förväntningar var skyhöga efter hennes debut Kåda som var så där läskigt bra i ordets sanna bemärkelse.
  Jag blev verkligen inte besviken den här gången heller den här boken handlar om utanförskap men även om vänskap och är skriven på ett nästan lågintensivt sätt men med hög spänningsfaktor. Karaktärer och miljöer kryper in under skinnet och lämnar mig inte oberörd en enda sekund.

  Kan bara instämma i hyllningar från många som läst.

 4. Härlig bok!
  Jan Pettersson, 9 juni 2021

  Jag blev fast vid första meningarna i bokens börja. Jag hade inte läst något av henne tidigare så jag blev glad över att det var så bra. Kan rekommenderas!!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Ane Riel