Stora och lilla AaBbCc (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
33
Utgivningsdatum
2020-08-13
Förlag
Modernista
Illustratör/Fotograf
Saga Bergebo
Dimensioner
330 x 240 x 9 mm
Vikt
492 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178934850
Stora och lilla AaBbCc (inbunden)

Stora och lilla AaBbCc

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-08-13
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En fartfylld resa från A till Ö i Hellsings anda

Följ med på en fartfylld resa från A till Ö, med smått och stort sida vid sida!
En färgsprakande ABC i bästa Lennart Hellsing-anda om versaler och gemener - och om den svindlande värld de formar tillsammans.
Elin Ruuths tjugonio rimmade alfabetsverser är fyllda av språklust, drastisk humor och en uppenbar vilja att inkludera ALLT - bergen i Tibet, trängseln i tunnelbanan, Kiruna på flytt, Zambeziflodens stränder... För varje ny rad som fjäderpennan skriver skiftar perspektiven, och de lekfulla växlingarna förstärks av Saga Bergebos explosivt färg- och formstarka bildsidor.
Vi flyger i hisnande hastighet mellan nutid och dåtid, natt och dag, mikro och makro - från A till Ö - genom ett galaktiskt system där allt existerar på en och samma gång.

 

ELIN RUUTH, född 1986 och uppvuxen i Luleå, är dramatiker och kulturjournalist. 2010 debuterade hon som författare med den kritikerrosade romanen Fara vill (Albert Bonniers förlag). STORA och lilla AaBbCc är hennes första bok för barn.

SAGA BERGEBO, född 1987, avslutade sin utbildning på Konstfack 2015 och har sedan dess varit verksam som illustratör och visuell berättare. Hon har tidigare illustrerat Stjärnorna ser likadana ut överallt (Rabén & Sjögren, 2018), en bilderbok om flykt med text av Marjan Svab.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stora och lilla AaBbCc
 2. +
 3. Hur låter bokstaven? : aktivitetsbok med klistermärken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur låter bokstaven? : aktivitetsbok med kliste... av Susanna Cabander (häftad).

Köp båda 2 för 235 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stora och lilla AaBbCc. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt fin!
  Mikael, 14 oktober 2020

  Poetisk och lekfull! Lockar till kreativitet med språket och bokstäverna. Bilderna är fantastiska och det finns saker att upptäcka vid varje läsning. Mycket uppskattad av mina döttrar.

 2. Nej det finns betydlig bättre ABC böcker
  @bettan_bokprataren (Örebro), 10 oktober 2020

  En ABC-bok där jag tycker att rimmen är svåra att förstå. Även för mig som vuxen.
  Jag gillar att såväl de stora som små bokstäverna beaktas men som lärare så blir det lite motsägfullt när man mitt i en mening sätter stora R på Riddarborgen

  "Stroa R är Riddarborgen
  Mindre r i papperskorgen
  Är en rostad macka för
  En pappa tog för mycket smör"

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Stjärnorna ser likadana ut överallt

  Marjan Svab, Saga Bergebo

  Hala måste lämna sitt hem. Hala och hennes föräldrars stad bombas sönder och de flyr, flyr på lastbilar och med båt. Hala längtar hem och tittar på stjärnorna, saknar apelsinlundslukten och mormor och morfar men inte bombljuden. Till slut kommer H...

 • Fara vill

  Elin Ruuth

  "Varje gång jag åker upp till Luleå har de snurrat jordgloben ett kvarts varv. Mexiko har de sett, eller Indiska oceanen. I varje rum luktar överkasten som en ny kryddblandning, en ny epidemi. I kramarna mäter mamma mitt underhudsfett, det är den ...