Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2020-10-06
Utmärkelser
Astrid Lindgren-priset
Förlag
Modernista
Illustratör/Fotograf
Harald Gripe
Dimensioner
218 x 143 x 27 mm
Vikt
516 g
SAB
Hcg
ISBN
9789178934898
Tordyveln flyger i skymningen (inbunden)

Tordyveln flyger i skymningen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-10-06
185
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Mystiska upplevelser i en av Maria Gripes allra mest älskade böcker

Vem är den gamla damen som vill spela schack i telefon? Hur ska viskningarna i Jonas Berglunds kassettbandspelare tydas? Finns den tretusenåriga egyptiska gravstatyn kvar - och i så fall var? Har den märkliga blå blomman ett eget liv? Vad är det som påverkar historiens gång? Är det slump, vilja eller något annat?
Tordyveln flyger i skymningen är den fantastiska berättelsen om några ungdomars mystiska upplevelser i den småländska byn Ringaryd. Och om hur två synbart tillfälliga händelser gör att vissa gömda och glömda förhållanden dras fram i ljuset och avslöjas.

MARIA GRIPE [1923-2007] är en av Sveriges bästa och mest älskade barnboksförfattare genom tiderna. Hon debuterade 1954 med I vår lilla stad och skrev sammanlagt 38 böcker, däribland Hugo & Josefin, Tordyveln flyger i skymningen och Agnes Cecilia. Hennes böcker är översatta till 29 språk, och flera har blivit filmer och TV-serier. 1946 gifte hon sig med konstnären Harald Gripe [1921-1992] som illustrerade de flesta av hennes böcker. Maria Gripe fick ta emot en rad utmärkelser för sitt författarskap, bland annat H. C. Andersen-medaljen, Litteraturfrämjandets stora pris, Astrid Lindgren-priset, New York Herald Tribune s Honor Award och spanska kulturministeriets Premio Nacional.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tordyveln flyger i skymningen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra och spännande klassiker

    Philip 8 år:
    Jag, mamma och Gustav har läst Tordyveln flyger i skymningen. Boken handlar om några barn som heter Jonas, Annika, Annikas lillebror och David. Den är spännande. Det finns ett läskigt, gammalt och tomt hus. Det är några män med kikare. En mumieförbannelse finns med i boken och det är spännande. Det är också en konstig dam som ringer och vill spela schack i telefon. Det finns blommor med egen vilja. Jag tycker att boken är bra.

    Gustav 10 år:
    Jag tycker också att ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Gripe