Minnet av vatten (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2020-07-13
Förlag
Modernista
Översättare
Camilla Frostell
Originaltitel
Teemestarin kirja
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
130 g
SAB
uHce
ISBN
9789178935192

Minnet av vatten

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-07-13
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vinnare av Kalevi Jäntti-priset

Vinnare av Unga Aleksis-priset

Vinnare av Finlands Fantasy & Scifi-pris

Nominerad till Arthur C. Clarke Award

Nominerad till Philip K. Dick Award Nominerad till Golden Tentacle Award

Nominerad till The Premio Salerno Libro D EuropaDen globala uppvärmningen har förändrat världen geografiskt och politiskt. Krig utkämpas om vatten, och Kina har tagit makten över Europa. Också över Skandinaviska Unionen, som ockuperats av den mäktiga staten Nya Qian.
Här, långt uppe i norr, går sjuttonåriga Noria Kaitio i lära för att bli temästare, samma befattning som hennes far haft före henne. Det medför stort ansvar och djupa hemligheter. Bara temästaren känner till var de dolda vattenkällorna finns. Som den naturliga källa Norias far har hand om - källan som förser hela Norias by med vatten.
Men hemligheter förblir sällan hemligheter. När Norias far dör börjar armén övervaka både Noria och hennes by. Och när vatten i allt högre grad blir en bristvara tvingas Noria välja mellan att slåss och att skydda sig själv, mellan kunskap och släktband

EMMI ITÄRANTA [f. 1976] är en finsk författare, bosatt i Canterbury i England, vars debut Minnet av vatten är flerfaldigt prisbelönt, har översatts till fler än 20 språk och gjort succé världen över. Minnet av vatten är en engagerande, lyrisk och intensiv ungdomsroman om en framtid som ter sig alltmer möjlig. Filmrättigheterna har sålts till produktionsbolaget Bufo, filmen kommer att regisseras av Saara Saarela och utspela sig i ett futuristiskt Lappland.

»Konstnärligt fullmogen debutroman.« | Ragnar Strömberg, Göteborgs-Posten

»Debutanten Emmi Itäranta berättar med ett allvarsamt, stillsamt språk, lika uppfriskande som ett glas källvatten.« | Lotta Olsson, DN

»Ett vackert utforskande av miljöetik och ritualens makt.« | The Washington Post

»En poetisk och melankolisk ungdoms roman.« | Adam Roberts, The Guardian
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Minnet av vatten
 2. +
 3. Hotet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hotet av Mats Söderlund (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Minnet av vatten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas!
  Emz, 14 november 2023

  Gripande skildring av en inte helt otänkbar framtid. Mycket mörker men också glimtar av hopp. Välskriven bok med flödande text och fina beskrivningar.

 2. Potential men seg...
  Angelina, 5 maj 2021

  Bokens handling har stor potential och världen de lever i är otroligt intressant. Däremot kommer handlingen inte vidare och man bara väntar på att något ska hända...

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Emmi Itäranta