Faktura luft: Bluff, mygel och korruption - så skapades det jämtländska fotbollsundret (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
361
Utgivningsdatum
2022-08-08
Förlag
Modernista
ISBN
9789178938155
Faktura luft: Bluff, mygel och korruption - så skapades det jämtländska fotbollsundret (e-bok)

Faktura luft: Bluff, mygel och korruption - så skapades det jämtländska fotbollsundret E-bok

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2022-08-08

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Faktura luft är ett makalöst journalistiskt arbete. En otrolig berättelse om det moderna Sverige.« Fredrik Backman

»En spännande och viktig bok där fotboll och politik går hand i hand.« Jens B Nordström, författare och politisk reporter på TV4-nyheterna

»Ett gediget journalistiskt hantverk som blottlägger något större och mycket mer än den lokala fotbollsklubben. Det är bara att lyfta på hatten för ett imponerande arbete.« Olof Lundh

2004 hänger Östersund på fallrepet. 1.440 anställda inom försvarsmakten förlorar sina jobb och staden står inför arbetslöshet, utflyttning och sparkrav. Med sitt engagemang i nya bostäder och löften om inflyttning bidrar affärsmannen Daniel Kindberg med ny värdighet och nytt hopp. Men framför allt genom den oansenliga fotbollsklubb som under hans ledning lyckas erövra fotbollseuropa, med värdegrund och hederlighet som ledord.

När Östersunds FK gör två mål mot Arsenal på bortaplan den 22 februari 2018 står laget, liksom staden, på toppen. Daniel Kindberg blir »Mr. Östersund«. Men allt fler undrar: Var kommer egentligen lagets pengar ifrån? När Linda Hedenljung, reporter på Östersunds-Posten, börjar nysta träder en väv av politisk korruption och bluffakturor fram.

LINDA HEDENLJUNG är grävande reporter på Östersunds-Posten. Hon har i flera år granskat Daniel Kindberg och finansieringen av Östersunds Fotbollsklubbs elitsatsning. För detta har hon tilldelats Publicistklubbens Stora Pris 2020, Per Wendel-priset, Guldskölden och utsetts till Årets sportjournalist. Faktura luft är hennes första bok ett journalistiskt reportage om hur en affärsman kunde lägga en stad under sina fötter.

»Faktura luft redovisar sanslösa och häpnadsväckande interiörer från kommunala och privata verksamheter och är samtidigt spännande som en thriller. En väldokumenterad journalistisk granskning av hur spelet bakom kulisserna i en idrottsförening kan se ut som förtjänar en vid läsekrets och mycken eftertanke.« Betyg: 4 av 5 - Staffan Wennerlund, BTJ

»Linda Hedenljung lyckas skickligt skildra en hoptrasslad väv av händelser. Det är ett djupgående och noga redovisat reportage.« Sasika Rubensson, Länstidningen Östersund

»En mycket välskriven bok om ogenomtänkta beslut, där business och politik slagit sina påsar ihop.« Eftermiddagsboken

Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Faktura luft: Bluff, mygel och korruption - så skapades det jämtländska fotbollsundret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Välbalanserad sammanfattning
    Peter Gotthardsson, 24 augusti 2022

    Att få läsa denna välskrivna och objektiva sammanfattning av en modern sann-saga av "Kejsarens nya kläder" är en mycket intressant och sedelärande historia som verkligen säger mycket om oss människor och hur snett det kan gå om det inte finns starka balanserade krafter som orkar stå emot en kollektiv yra.

  2. När det låter för bra för att vara sant
    BOF, 24 augusti 2022

    En lika ambitiös som intressant bok om något som vi trodde oss vara förskonade från. En händelseutveckling som jag trodde jag kände till men den innehåller så mycket mer. Det var värre än vad jag trodde. En bok som borde vara obligatorisk läsning för alla förtroendevalda och offentliganställda tjänstemän. En bok om mutor och bestickning. Om lögner och hot. Om fartblindhet och maktberusning. Hur kunde det få ske och pågå under så många år?

Visa alla 2 recensioner