Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Niklas Ragnvik (del 1)
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2021-04-06
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
215 x 140 x 36 mm
Vikt
694 g
SAB
Hc
ISBN
9789179034269
Mannen som försvann (inbunden)

Mannen som försvann

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-04-06
59 209 Du sparar 150 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Kvinnan var kanske i tjugofemårsåldern. Hon hade mörkt och vågigt, axellångt hår. Hennes ögon var öppna och uttorkade och hade en grå hinna. Över kvinnans bröstkorg hade någon i ohyggliga, blodiga bokstäver skurit in: KILROY WAS HERE

Bokhandelsbiträdet Hans Arnesson räddar en fyraårig flicka från att drunkna i Hamnkanalen. Kort därpå hittas han knivhuggen till döds i sitt eget hem. Kriminalkommissarie Niklas Ragnvik och hans kollegor vid Göteborgspolisen utreder fallet som visar sig vara fullt av frågetecken. Vem var egentligen Hans Arnesson?

Finns det en koppling till "Kilroy" - den skugglike seriemördare som tidigare härjade i trakten och tömde sina offer på blod?

Och vad har hänt med Ragnviks syster Viveca? Hon är spårlöst försvunnen sedan arton år, men plötsligt hittar Ragnvik tecken på internet som tyder på att hon fortfarande kan vara vid liv.

Mannen som försvann är en rapp kriminalroman i Sjöwall-Wahlöös och Ed McBains anda.

TONY FISCHIER arbetade länge bland tungt kriminella på sluten anstalt. Sedan många år är han journalist på Göteborgs-Posten och har där bland annat jobbat som reporter och designer, med digital utveckling och som filmrecensent. Han är även musiker och konstnär. Han bor med sin familj i Göteborg men har rötterna i Norrland. Mannen som försvann är hans debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mannen som försvann
 2. +
 3. I mästarnas skugga

De som köpt den här boken har ofta också köpt I mästarnas skugga av Tony Fischier (inbunden).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mannen som försvann. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och välskriven
  Karin, 3 september 2021

  Mycket spännande bladvändare, för en femma hade dock slutet behövt ses över, för många lösa trådar. Men som sagt svår att lägga ifrån sig

 2. spännande debutant
  Göran Thyni, 17 maj 2021

  Tony Fischer är en ny stjärna i kriminalromansgenren, och en klart lysande sådan.
  Med sin bakgrund i både rättsväsendet och journalistiken så håller har båda viktiga egenskaper i sin hand, grundlig research och fint flyt i texten/historien. Han skapar en historia som är spektakulär men som ändå känns trovärdig och det blir en riktig sidvändare som är svår att lägga ifrån sig.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tony Fischier