Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sunnepolisen (del 2)
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2020-12-08
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
161 g
SAB
Hc
ISBN
9789179034450

Graven

(11 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-12-08
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ola Jonsson, ägaren till en av Sunnes största fabriker, är försvunnen och kriminalkommissarie Erik Ljung får utredningen på sitt bord. Men fallet visar sig vara mycket svårlöst, det finns dessutom alldeles för många misstänkta.
Parallellt med utredningen kring försvinnandet stiger spänningen mellan nynazister och nyanlända i det lilla samhället och Erik och hans fru Cissi blir indragna såväl personligen som yrkesmässigt.

Graven är andra delen i serien om kriminalkommissarie Erik Ljung vid Sunnepolisen.

LOTTA LUNDH bor i Sunne och jobbar som utredare på en statlig myndighet, men drömmer om att skriva på heltid. På Lind & Co finns även del ett och tre om Erik Ljung: Familjen samt Vedergällningen.

"Sökandet är spännande och nervkittlande"
Dast Magazine, om Familjen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Graven
 2. +
 3. Vedergällningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vedergällningen av Lotta Lundh (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Graven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Att bli levande begravd är min stora fasa...
  Tofflan, 14 februari 2024

  I 2024 års första nätshoppade bokpaket hade jag beställt den andra delen i Sunnepolisen-serien, Graven. Så behändigt att ha med sig en pocketbok i ryggsäcken.
  Att bli levande begravd är min stora fasa - näst efter att bli så sjuk att jag inte kan ta hand om mig själv. Den här boken inleds med att nån inser att han är just levande begravd. Oerhört läskigt skildrat hur personen ligger i en kista...

  Läs mitt inlägg om boken på
  https://tofflandel2.com/2024/01/27/graven/

 2. En bra uppföljning till första delen...
  ElinsBokhylla , 8 april 2023

  Boken är en spännande och intressant bok, det märks tydligt att Lotta Lundh har valt att ta upp ett stort samhällsproblem som vi har i Sverige, nämligen hatet mot invandrare. Även om det är ett svårt ämne att lyfta på rätt sätt utan att det blir fel så tycker jag ändå att Lundh har gjort det på ett bra och nyanserat sätt. Hennes beskrivningar på hur invandrare blir behandlade inom arbetslivet till exempel är något som jag själv har fått se i mitt arbetsliv. Det stora hatet mot invandrade ses ... Läs hela recensionen

 3. Blekt intryck
  betttybook (Sandviken), 1 januari 2022

  Graven. Vilken mardrömslik upplevelse att bli levande begravd! Och den största behållningen av denna spänningsroman är avsnitten som beskrivs väldigt målande från det utsatta perspektivet, inlåst, panikslagen utan tidsuppfattning. Eftersom jag tidigare lidit av klaustrofobi är jag rätt säker på att jag hade tappat medvetandet och förståendet rätt fort i en liknande situation. Mina erfarenheter av datortomografier har varit tillräckligt utmanande..

  Fabrikören Ola Jonsson försvinner på... Läs hela recensionen

 4. Passar ungdomar bättre
  Katarina, 30 januari 2021

  En deckare som passar bättre för yngre läsare. Många pekpinnar om allt från främlingsfientlighet till otrohet är irriterande att läsa och den skulle ha vunnit på att fokusera på några färre karaktärer mer på djupet. Passar högstadieålder.

 5. tröttsamt undervisande i politiskt korrekt
  molkosaki, 17 januari 2021

  Även om jag delar författarens grundsyn mot rasism och främlingsfientlighet , så tröttnar jag snabbt på en "deckare" som tar till sin huvuduppgift att undervisa i politiskt korrekt synsätt. Detta lägger sig som en sötsliskig smet över en allmänt slätstruken berättarförmåga.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Lotta Lundh