Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Alina och Omar (del 2)
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2021-06-15
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
217 x 140 x 25 mm
Vikt
526 g
SAB
Hc
ISBN
9789179035426

De tolv majestäterna

(14 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-06-15
209
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det har gått fyra år sedan det avslöjades att Sverige i hemlighet länge varit en kärnvapenstat. I hela Europa blåser det kraftiga högervindar och i spåren av pandemin har det högljudda och populistiska partiet Sveriges väl tagit plats i riksdagen och tvingat fram ett allt mer auktoritärt samhälle. På Snogeholms slott i Skåne ska det hållas ett toppmöte mellan Europas tre kärnvapennationer: Storbritannien, Frankrike - och numera alltså även Sverige. Enorma krafter sätts i gungning när den mystiska sammanslutningen De tolv majestäterna vänder sig till den ökände legosoldaten Cornelis van Owen för att sabotera mötet. Det blir upp till poliserna Alina och Omar samt korpral Elinor Minsler vid P 7 på Revingehed att försöka avslöja och avstyra sabotaget. Men vilka är egentligen De tolv majestäterna? Och framför allt: Hur långt är de beredda att gå?

De tolv majestäterna är den fristående uppföljaren till Den trettonde bomben. Precis som i den första boken i serien bjuds läsaren på en högoktanig och tempofylld blandning av polisroman och technothriller.

Om Den trettonde bomben:

"Rafflande action och unik story, jag önskar att jag kommit på den själv."
Lars Wilderäng
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De tolv majestäterna
 2. +
 3. Det elfte budet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det elfte budet av Mats Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av De tolv majestäterna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fartfylld action som överraskar!

  Jag måste erkänna att jag kände mig väldigt skeptisk till boken, det är ju inte min favoritgenre precis. Men jag blev positivt överraskad. 🙂

  De tolv majestäterna är en bok som växer. Det tog ett tag innan jag hade koll på de olika karaktärerna samt att jag hade lite svårt för AI och annan teknik. Men när jag väl hade vant mig vid det så var det en bra läsupplevelse.

  Intrigen håller ett högt tempo, jag tror den hade gjort sig bra som miniserie på TV. Jag tycker mig an... Läs hela recensionen

 2. Spännande
  Johan Sjöstrand, 9 augusti 2021

  Bra driv i storyn, nytt djup i karaktärerna och jag ville inte lägga ifrån mig boken. Längtar redan efter nästa bok.

 3. Platt och ytlig
  Dundret (Stockholm), 28 juli 2021

  Förra boken hade en bra plot, men denna är som ett barns byggande av ett sandslott som sedan krigas ned till smulor. Bokens personer är tunna staffager och miljöbeskrivningarna är på sin höjd kulisser inför den kommande förstörelsen. Bokens samtliga huvudpersoner är kvinnor och männen dör fort och våldsamt eller plågas. Varför?
  Flera handlingar leder in i återvändsgränder och jag förstår inte varför jag läser dem.
  Författaren skriver läsaren på näsan (show do not tell) vilket är synne... Läs hela recensionen

 4. nyss börjat
  Mikael Andersson, 26 juli 2021

  har nyss påbörjat läsningen av boken och hitills godkänd. obs läs först "Den trettonde bomben", boken innan för att förstå visst innehåll.

 5. OK för strunden
  Peter Hammarberg, 1 juli 2021

  En i raden av alla svenska techno-thrillers som dykt upp de senaste åren. Underhållande för stunden men inget som jag sparar i bokhyllan om platsbrist skulle uppstå..

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Mats Svensson