Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2021-05-17
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Attwater, Simon (form) / Gemoll, Mini (form)
Dimensioner
217 x 143 x 23 mm
Vikt
450 g
SAB
Ikz Skäringer, Mia
ISBN
9789179035631
Maria : en kvinnlig komikers dagbok - den lagrade sorgen (inbunden)

Maria : en kvinnlig komikers dagbok - den lagrade sorgen

(51 röster)  |  Läs 16 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-05-17
209
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Mia Skäringer är en av våra mest uppskattade komiker och skådespelare. Här berättar hon öppenhjärtigt och ärligt om vägen dit, om vad som format henne och om utbrändheten i framgångens kölvatten.

Vi följer Mia Skäringer då hon tillsammans med sin bror bilar till Värmland och en döende mormor. Resan tillbaka till barndomens trakter blir också en minnenas resa. Mia berättar personligt om sin uppväxt i Kristinehamn, om ett kärleksfullt men också oroligt hem kantat av alkoholmissbruk och psykisk ohälsa, om självskadebeteenden och självhat, om smärtsamma minnen av övergrepp. Men även om värmen och humorn, om en familj där skrattet och skämten varit en överlevnadsstrategi, om en trygg mormor och om viljan att en dag stå på scen i en "en-kvinnas-show". Skildringar från uppväxten blandas med känslosamma stunder på sjukhuset vid mormoderns dödsbädd, reflektioner över nöjesbranschen och vad det innebär att vara en kvinnlig skådespelare och komiker jämfört med en manlig, samt funderingar över egna livsval.

Mia Skäringer berättar modigt och utan omsvep om allt humorn gett henne, men också om vad livet i rampljuset kostat.
Maria - En kvinnlig komikers dagbok är en ärlig, insiktsfull och smärtsam uppgörelse med nöjesbranschen, uppväxten och, inte minst, med sig själv.

MIA SKÄRINGER är skådespelare, manusförfattare och författare. Hennes senaste show No more fucks to give har slagit publikrekord med över
300 000 besökare. Skäringer har tidigare utkommit med böckerna Avig Maria (2011), Ska vi skratta eller gråta (2009), skriven tillsammans med
Klara Zimmergren, och Dyngkåt och hur helig som helst (2009).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Maria : en kvinnlig komikers dagbok - den lagrade sorgen
 2. +
 3. Dyngkåt och hur helig som helst ; Avig Maria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dyngkåt och hur helig som helst ; Avig Maria av Mia Skäringer (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Maria : en kvinnlig komikers dagbok - den lagrade sorgen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ännu en fantastisk bok
  -Helena, 14 juni 2021

  Älskar hennes sätt att uttrycka sig i sina böcker¿läste denna från pärm till pärm i stort sett. Och grät en skvätt oxå. Fantastisk bok!

 2. Fantastisk!
  Marie Appel, 7 juni 2021

  Underbart språk! Sättet Maria skriver på berör, upprör, vidrör. Korta meningar med mycket innehåll. Jag kommer att läsa den igen och säkert igen...

 3. Pinsamt
  Läsnörd, 4 juni 2021

  Upprepningar av taffliga bildliga uttryck på högstadieuppsatsmanér, och ett osmakligt slaskande i en mängd personliga tragedier , berättade helt utan finess.
  "Min sorg rinner ur ett öppet sår som mörk tjära, jag blöder min sorg i en värmländsk tjärn och lider stort, men ingen ser att clownen inte ler." Gäsp för Skäringers självömkan¿

 4. Gripande om klass och genus
  Karin, 4 juni 2021

  Innerligt, personligt och gripande om klass och genus och hur det kan påverka en människas uppväxt. En bok som var svår att lägga ifrån sig samtidigt som det var plågsamt att läsa.

 5. Tack Mia!

  För hjälpen att se mitt eget liv på ett helt nytt sätt och att jag idag värdesätter mig själv som kvinna och idag ser mitt eget värde som kvinna! Boken är ett måste att läsas av ALLA! En berg och dalbana av känslor och man drogs tillbaka till lilla gråa och tragiska Krillehôla där man själv ochså växte upp. Inser idag att man passerade många olika destruktiva faser i livet där man som flicka och kvinna bara fått gilla läget för att så har det varit. Men som sagt, nu idag inser jag mitt eget värde som människa!

 6. Naket
  Carina Johansson, 1 juni 2021

  Maria. Skäringer berättar naket o sorgligt om sin uppväxt med övergrepp o trauma. Som läsare kan jag inte sluta läsa,måste veta mer. Boken har ett underbart o rytmiskt språk som går som en röd tråd genom boken. Blir berörd men ändå glad o får en kämparlust för patriarkatets fall

 7. Gripande
  Maria Andersson, 31 maj 2021

  Fina Mia skriver direkt från hjärtat om sin uppväxt. Välskriven. Man vill bara krama om henne. Alla bär vi på något. Hon är en stark kvinna som brottas med mkt känslor från händelser under hennes uppväxt. Tack för att du blottar dig. Livet e inte bara humor o skratt.

 8. Maria en kvinnlig komikers dagbok.
  Therése Röjestål , 31 maj 2021

  Stor igenkänningsfaktor går som en röd tråd genom hela boken. Den är rå, naken, ärlig, brutal, skitig, geggig, ful, vacker, lika skör som gammalt silkespapper, den skaver och klämmer. Men det är den viktigaste boken som har skrivits genom tiderna.

 9. Går inte sluta läsa
  Emelie , 31 maj 2021

  Ögonblick ur ett liv som på så många plan liknar mitt eget, skrattar & gråter om vartannat. Känner klumpen som ilar till i magen, och hur den sedan löses upp i ett garv. Det skiljer flera år och många mil mellan mig och Mias uppväxt, ändå känns det så nära och påtagligt.

 10. Jag mår så dåligt och det är bra
  Ella, 31 maj 2021

  Vi behöver samla på oss bevis. Både sånna baserade på statistik och sånna baserade på livsberättelser och paketerade som dagböcker, konst, musik, teater, alla former av litteratur och berättande. Det här är ett bevis. Ett bevis på att det inte är okej med oss. Det här är en bok jag kommer kunna ge till de som har svårt att förstå både det väldigt bokstavliga våldet och den subtila misshandeln, det rasande krig som förs mot kvinnor fortfarande. Fortfarande ofta i det tysta. Jag mår så dåligt a... Läs hela recensionen

 11. Smärtsam och vacker
  Felizia Amnefalk, 31 maj 2021

  Denna bok är så fantastisk. Den är smärtsam och vacker på samma gång. Mia blottar sin själ för oss läsare och ibland känns det nästan läskigt att läsa. En utav de bästa böcker jag äger. Ligger varmt om hjärtat

 12. FANTASTISK!!
  Lina Ödberg, 31 maj 2021

  Älskar boken! Inte läst klart ännu men en perfekt vän på stranden i sommar! Mia är en otrolig författare som fängslar läsaren på ett fantastiskt sätt.

 13. När skrattet fastnar i halsgropen
  Jessika Möller, 31 maj 2021

  Ett djupdyk ner i det heligaste. Där humorn skalas av och blottar strupen för det man inte alltid pratar om. Där råheten och psykisk ohälsa får ta plats och synas och med hjälp av Mias ord blir det något av det vackraste man kan läsa.

 14. Inte lätt att veta...
  Jojo, 31 maj 2021

  Om köpt bok som present är det inte lätt att veta vad man tyckte om innehållet... men hon var ju snyggt stylad på omslagsbilden

 15. Gripande
  Anna , 31 maj 2021

  Rakt, rått och avklätt. Jag slutar inte att fascineras av denna underbara människa. Tack Mia för att du delar med dig av dig, till oss andra. Vi behöver fler som dig! Underbara människa.

 16. Gripande
  Fanny Sjöberg, 31 maj 2021

  Wow wow wow vilka anteckningar, så gripande & viktig bok. Otroliga beskrivningar. Jag känner mig som att jag sitter där i bilen med er. Tack för denna boken Mia. /Fanny

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Mia Skäringer