Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2021-06-28
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
217 x 143 x 28 mm
Vikt
554 g
SAB
Hc
ISBN
9789179035648
Bokbussen kommer vid midnatt (inbunden)

Bokbussen kommer vid midnatt

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-06-28
219
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bokbussen kommer vid midnatt Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den lilla biblioteksfilialen, inhyst i gamla prästgården i byn Sidhäll, hotas av nedläggning om inte de tre anställda lyckas höja utlåningen till helt omöjliga nivåer. Det är nästan som om de lokala makthavarna hittat på allt bara för att kunna få stänga biblioteket för gott och lägga pengarna på annat. Det krävs uppfinningsrikedom, engagemang utöver det vanliga och uppbackning av hela bygden för att Lisa, Eva och Kåge på biblioteket ska lyckas. Men just när allt ändå ser ut att gå vägen kommer dråpslaget - och byn går in i ett helt nytt tidevarv. Där en gammal dansbandsbuss, några motvilliga ungdomar och en hemlig, bokälskande undergroundrörelse får människor att förändras och en sömnig by att vakna upp. För när bokbussen kommer vid midnatt finns det ingen gräns för hur mycket böcker kan betyda i människors liv.

Bokbussen kommer vid midnatt är en inspirerande feelgoodroman med jävlar anamma! Det är första delen i en serie om biblioteket och byborna i Sidhäll.

SOFIE AXELZON är lektör, redaktör, kommunikatör och utbildad journalist. Hon bor i Strängnäs, med man, barn, hundar och katter. Bokbussen kommer vid midnatt är hennes debutroman, löst inspirerad av en verklig händelse i Ramsberg i Bergslagen, där personal och bybor räddade sitt bibliotek på ett mycket annorlunda sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bokbussen kommer vid midnatt
 2. +
 3. Bokfestivalen i Djupa skogen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bokfestivalen i Djupa skogen av Sofie Axelzon (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Bokbussen kommer vid midnatt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande, mysig och tänkvärd!

  Bokbussen kommer vid midnatt är en lättsam bok som är inspirerad av en verklig händelse. Lisa, Eva och Kåge jobbar på det lilla biblioteket i Sidhäll. Politikerna vill lägga ner och enda sättet att få vara kvar är att tredubbla utlåningen resten av året. De tre kollegorna är fulla av idéer och gör allt de kan för att klara kravet.

  Sofie Axelzon har fått ihop en bra mix av olika karaktärstyper. Positiva, glada, hemlighetsfulla, osäkra, ensamma, sorgsna och korkade, tänker då främst på... Läs hela recensionen

 2. Färgstarka karaktärer i biblioteksmiljö
  millimys_books (Veberöd), 2 oktober 2021

  Denna feelgood är inspirerad på en verklig händelse. Ett nedläggningshotat bibliotek i det lilla samhället Sidhäll leder till den ena kreativa lösningen efter den andra. Boken hyser karaktärer som berör, förargar och underhåller.

  Läsningen bjuder på flera boktips & boken omsluts av en fin värme!

  Har du minsta intresse för bibliotek så kommer denna bok att gripa tag i dig!

 3. En underbar bok och ett lättläst språk...
  Creativitet, 23 augusti 2021

  En härlig och språkmässigt nästan fulländad feelgood bok att sluka som dessutom baseras på en verklig händelse. En debutant som verkligen ger mersmak. Det här är en bok att läsa i hängmattan eller i mysiga soffhörnet. Jag vill ha mer av Sofie Axelzon!

 4. härlig feelgood
  @bettan_bokprataren (Örebro), 18 augusti 2021

  Sofie Axelzon beskriver själv sin debutroman som en "jävlar-anamma-feelgood" Jag är böjd att hålla med men läger även till mysig, tänkvärd och humoristisk!
  Vi bjuds på härliga miljöer och karaktärer som inbjuder till tankar och de har såväl roliga som underfundiga egenskaper. Jag läser gärna mer om dem alla.
  Dessutom gillar jag att berättelsen bygger på en sann historia om ett bibliotek som skulle läggas ner i Ramsberg. Det gör att hela berättelsen känns trovärdig och väldigt intressa... Läs hela recensionen

 5. Spännande bok!
  Alexander Björk, 14 juli 2021

  Spännande bok som handlar om hur en hel stad blir involverad i att rädda ett bibliotek. Klart underhållande, borde finnas som ljudbok också!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Sofie Axelzon

 • Gula rosornas stad

  Sofie Axelzon

    Vid ett grävarbete på platsen där Strängnäs kloster en gång stod upptäcks sju kistor som döljer en medeltida bokskatt. Den unga bokhistorikern Iris får det prestigefyllda uppdraget att på plats i Roggeborgen i Strängnäs undersöka det spekta...

 • Bokfestivalen i Djupa skogen

  Sofie Axelzon

  Den lilla biblioteksfilialen i Sidhäll har till bybornas stora glädje öppnats igen och det mesta har återgått till det normala. Bibliotekets dag står för dörren och just i år vill man passa på att fira lite extra genom att bjuda in tre författare,...