Folk med ångest (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2020-01-14
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
189 g
SAB
Hc
ISBN
9789179130268
Folk med ångest (pocket)

Folk med ångest

(29 röster)  |  Läs 12 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-01-14
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Folk med ångest Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
För varje sålt exemplar av denna pocketutgåva skänker familjen Backman och Bonnierförlagen 1 kr var till den ideella organisationen Mind som jobbar med att ge människor kraft att leva.

"En man som heter Ove"-författaren Fredrik Backman är tillbaka med sin sannolikt bråkigaste roman hittills. "Folk med ångest" är en orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna, en jobbig jävel och ett kaninhuvud. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den...tom. I en serie dysfunktionella vittnesförhör efteråt får vi höra allas version av vad som egentligen hände, varpå ett klassiskt pusselmysterium utvecklar sig kring frågorna: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden?

FREDRIK BACKMAN (född 1981) har sedan debuten 2012 blivit ett internationellt fenomen. Fem av hans böcker har nått New York Times bästsäljarlista, de har översatts till fler än 40 språk och filmatiseringen av hans första bok En man som heter Ove Oscarsnominerades. Rättigheterna till "Folk med Ångest" har köpts av Netflix och kommer produceras av FLX, bolaget som också producerade "Störst av allt".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Folk med ångest
 2. +
 3. Min mormor hälsar och säger förlåt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Folk med ångest. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok
  Bokslukaren, 5 april 2023

  En bok som verkligen tar tag i en. Den beskriver olika människotyper så otroligt väl! Den fascinerar på många sätt.

 2. Stor besvikelse
  Jackie Laa Renholm, 31 januari 2022

  Den första boken jag läste av Fredrik Backman var "Min mormor hälsar och säjer förlåt" och det är och förblir en av mina absoluta favoritböcker.
  Jag älskade ocksa "En man som heter Ove", "Britt-Marie var här" och berättelserna om Björnstad, alla är bra på sitt eget vis.

  Därför var det med stor förväntan jag köpte "Folk med ångest"- och jag blev otroligt besviken! Backmans vanliga stil, där han blandar humor och allvar på ett väldigt skickligt sätt faller här platt. Karaktärärna g... Läs hela recensionen

 3. Asgarv
  K. Sydhoff, 1 juli 2021

  Denna bok innehåller det mesta. Kärlek, spänning, medmänsklighet och många asgarv. En sidvändare utan ansträngning. Lättläst men samtidigt mycket tänkvärd.

 4. Lättsam och smart
  Sara , 3 juni 2021

  Om man söker läsa någonting med ren humor från första sidan till sista är denna ett värdigt alternativ. Lättsam med en pricksäker dialog och en gåta som faktiskt var ganska svår att lista ut till en början (för mig i alla fall). Då jag egentligen inte är superförtjust i humorböcker får denna endast tre stjärnor men jag förstår varför den är väl uppskattad.

 5. Idiotisk humor med stort allvar
  UB, 6 maj 2021

  Backman bjuder på "idiotisk" humor med stort underliggande allvar. Det känns tillfredställande och tryggt att veta att man själv är en i skaran av mänskliga "idioter".

 6. Underhållande om livets allvar!

  Jag tillhör den allt mindre skaran av människor som inte har läst något av Fredrik Backman. Men jag har förstått att han är en hyllad författare.

  Han är väldigt skicklig på att gestalta karaktärernas olika personligheter och låter oss ta del av deras levnadshistorier. Han får mig som läsare att reflektera över dagliga utmaningar och han har ett lysande sätt att blanda humor med vemod.

  Fredrik Backman har en egen stil med ett tungt och allvarligt problem i botten där han sen ... Läs hela recensionen

 7. Fantastisk
  -, 3 december 2020

  Vackert språk. Överraskande. Tänkvärd. Vad mer kan man begära!
  Har du svårt för böcker där handlingen hoppar lite fram och tillbaka i tid, är den dock inget för dig.

 8. En välskriven, vacker, viktig och rolig roman
  Memme , 30 juni 2020

  Som vanligt skriver Fredrik Backman fantastiska böcker, även denna gång.
  Det här är en bok som i grunden rör ett så allvarligt ämne som suicid. De olika karaktärerna beskrivs på ett så bra sätt, och de sammanlänkas också på ett så vackert och oförutsägbart sätt. Jag skrattar, gråter, blir träffad. Slukar sida efter sida.
  Den här boken rekommenderar jag verkligen.
  Enda minuset, och anledningen till 4 och inte 5 stjärnor är att jag stundtals tappade bort mig i de olika karaktärer... Läs hela recensionen

 9. Fredrik Backman i ny tappning
  Paula, 5 juni 2020

  Som många andra av Fredrik Backmans böcker har Folk med ångest en allvarlig underton som lyser igenom den komiska dialogen. Folk med ångest skiljer sig något från tidigare böcker i att den t.ex. är mer lättsmält än Björnstad, men har fler trådar i handlingen än En man som heter Ove och Britt-Marie var här. Tempot i boken och berättelsestilen är den som kännetecknar Fredrik Backman. Boken får mig att både skratta och gråta, precis som alla andra skrivna av honom!

 10. Inte min grej
  Kaffeläsaren, 11 maj 2020

  Gav upp den efter 80 sidor. Så seg. Den lyckades inte fånga mig alls och tillslut gav jag upp den.

 11. Lite väl lättsmält och kanske inte så genomarbetat
  Gabriella M, 1 mars 2020

  Författaren spinner skickligt berättelsens alla trådar, får dem att trassla in sig i varandra till en enda och nystar i slutänden ut dem i sina olika beståndsdelar. Men det är nog inte hans mening att händelseförloppet ska upplevas som sannolikt.

  Det finns en mycket allvarlig botten i boken: självmord och vad som därtill hör. På mig funkar det inte att blanda ett så allvarsamt budskap med så många lättsmälta sidor av småkul men tramsig dialog, vimsiga romanfigurer och omöjliga hände... Läs hela recensionen

 12. Lite besviken
  Evas bokhörna, 20 januari 2020

  Folk med ångest av Fredrik Backman inleds med ett misslyckat rånförsök (på grund av att banken visade sig vara kontantfri!), som får rånaren att fly in på en lägenhetsvisning och utan att egentligen mena det ta samtliga spekulanter på visningen som gisslan. När gisslandramat är över, gisslan har släppts fri, och polisen tar sig in i lägenheten för att gripa rånaren är denne spårlöst försvunnen. Under resten av boken får vi följa polisernas förhör med de olika personer som varit med i gissland... Läs hela recensionen

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Fredrik Backman