Det lyckliga geniet : psykologi för kreativa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2023-02-07
Förlag
Volante
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
221 x 165 x 22 mm
Vikt
476 g
SAB
Dokb
ISBN
9789179652296
Det lyckliga geniet : psykologi för kreativa (häftad)

Det lyckliga geniet : psykologi för kreativa

Häftad,  Svenska, 2023-02-07
249
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kreativitet behöver inte vara en plåga.
Plågan är till och med helt onödig.

I boken Det lyckliga geniet tar sig psykologen och musikern Pär Säthil an den djupt rotade bilden av den olyckliga konstnären. Utifrån egna och skapande vänners erfarenheter går han ner på djupet med den fråga som förenar så många av dem: varför är den kreativitet de lever för samtidigt det som plågar dem mest?

Idag finns det tillräckligt effektiva metoder för att äntligen lämna självtvivel och annat elände bakom oss. Lösningarna finns i den moderna psykologins många grenar. Det lyckliga geniet kopplar äntligen ihop beprövade psykologiska tekniker med kreativt skapande. Kunnigt, personligt och inte sällan rätt roligt berättar Pär Säthil om kreativa fällor och hur man rundar dem; skrivkramp, uppskjutande, bristande motivation och inställda drömmar går inte bara att förklara utan också att förändra.

I Det lyckliga geniet får läsaren de praktiska kunskaper och övningar som (till skillnad från vanliga böcker om kreativitet) är hämtade från fält som psykoterapi, neuropsykologi och den mångtusenåriga meditationstraditionen. Boken bygger alltså på metoder som vi vet fungerar i andra situationer, om vi bara tillåter oss att använda dem när vi håller på med kreativt skapande av olika slag.

Det lyckliga geniet är inte bara en bok för yrkesverksamma konstnärer. Pär Säthils råd och strategier passar minst lika bra för alla som vill leva mer kreativa eller bara en aning mer lekfulla liv och funkar oavsett ålder eller erfarenhet, så länge det finns drömmar, önskningar och lite vilja.

Det lyckliga geniet utmanar oss att äntligen vända uppochned på alla de myter om skapande som begränsar våra liv.

Pär Säthil är psykolog, skribent och före detta musiker. Han undervisar på en rad kreativa utbildningar. Med sin bakgrund i musiken och många års erfarenhet av meditation och mental träning har han länge intresserat sig för den kreativa processen och skapandets psykologi. Det lyckliga geniet är hans första bok.

"Psykologi har kraften att slå hål på myter om kreativitet och lidande, och istället komma med praktiska råd och tips för att låta skapandet blomstra. Den här boken visar exemplariskt på hur vi faktiskt gör." Katarina Blom, författare och psykolog

"För mig har skapandet av musik varit en ständig kamp. Lusten och drömmarna blir så ofta besegrade av mina rädslor och min stenhårda inre kritiker. Jag har alltid känt att jag varit i behov av en "rockpsykolog". Att läsa Det lyckliga geniet gör mig hoppfull att äntligen kunna vända striden. Boken ska bli min ständiga följeslagare!" Rebecka Rolfart, musiker i Those Dancing Days, Vulkano och The Hanged Man
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det lyckliga geniet : psykologi för kreativa
  2. +
  3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 464 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pär Säthil

  • Det lyckliga geniet

    Pär Säthil

    Kreativitet behöver inte vara en plåga. Plågan är till och med helt onödig. ¿ I boken Det lyckliga geniet tar sig psykologen och musikern Pär Säthil an den djupt rotade bilden av den olyckliga konstnären. Utifrån egna och skapande vänners erfarenh...