Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nu börjar vi skolan (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
134
Utgivningsdatum
2020-08-03
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Ingrid Flygare
Dimensioner
218 x 155 x 17 mm
Vikt
405 g
SAB
Hcf
ISBN
9789179754921

Nu börjar vi skolan!

(11 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-03
169
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är äntligen dags för den allra första dagen i skolan. Livi har längtat hela sommarlovet. Åke är nyinflyttad och känner ingen. Stian vill helst sitta kvar på klätterställningen och Ester vill inte att pappa ska gå. Men alla samlas med fröken på skolgården och går in i klassrummet för att bli klass FA. I skolan får man lär sig om samling, fruktstund och hur det fungerar i matsalen. Men man får ju inga läxor? Fast löss kan man visst få!

Hur är det egentligen att börja i skolan? Följ med barnen i klassen från den allra första pirriga dagen i skolan och lär känna Livi, Åke, Stian, Pablo, Ester och de andra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nu börjar vi skolan!
 2. +
 3. Vi i klassen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi i klassen av Katja Tydén (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Nu börjar vi skolan!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt för barn som ska börja förskoleklass
  Caroline , 3 augusti 2021

  En fin bok om hur det är att börja och gå i förskoleklass. Min 5,5 åring tyckte det var spännande att lära känna barnen och boken öppnade upp till samtal mellan oss. Vi beställde även de andra böckerna som är fortsättning på denna.

 2. Trevlig läsupplevelse
  Kaffeläsaren, 5 januari 2021

  I Nu börjar vi skolan får vi följa ett gäng barn som alla ska börja i förskoleklass. Det är pirrigt och lite läskigt på samma gång tycker många av barnen, innan man känner sig trygg med allt nytt. Det är nya klasskompisar, ny fröken och nya rutiner med det mesta. Författaren fångar alla dessa känslor och tankar som barnen har väldigt bra och hon låter allas olika personligheter få komma fram. För barnen som läser boken är det lätt att hitta igenkänning i bland barnen i boken.
  Boken är tr... Läs hela recensionen

 3. Magisk KÖP
  @bettan_bokprataren (Örebro), 17 september 2020

  I den här lila pärlan får vi följa några barn som börjar förskoleklass, alla med sina egna tankar och upplevelser. Varje karaktär har sin egna berättarröst som gör att det finns stor igenkänningsfaktor för barn hos de olika karaktärerna.

  Det är så klart en stor dag att börja i förskoleklass och många olika känslor florerar bland barnen. En del är förväntansfulla medan andra är nervösa och oroliga. Någon funderar på hur man blir kompis med någon medan någon annan vill ha mer läxor. ... Läs hela recensionen

 4. Mysig och klok!
  -, 27 augusti 2020

  Vi får följa några barn som börjar förskoleklass, alla med sina egna tankar och upplevelser. En del är förväntansfulla inför att börja i förskoleklass, medan andra är nervösa och oroliga. De olika berättarrösterna gör att det finns stor chans att känna igen sig i någon av karaktärerna. Tänk så mycket nytt de ställs inför, sexåringarna som ska lämna den trygga tillvaron i förskolan för att kliva in i skolans värld! Hur blir man kompis med någon? Hur är det att ha någon i klassen som stör en he... Läs hela recensionen

 5. Fin kapitelbok om att börja skolan

  Philip 8 år:
  Mamma och jag läste boken Nu börjar vi skolan. Det är fina bilder i den och jag tycker om att det är många olika barn i boken och att man får veta vad de känner. De är nervösa, tycker det är läskigt och roligt. Åkes mage är som en läskflaska. Livi tycker det är som att gå på kalas att börja skolan. Det tycker inte jag men min skola är ok och min fröken är bra.

  Barnen ska börja sex-års och de får ta med sig en frukt. Det fick vi också. Det är roligt att ha pennskrin i... Läs hela recensionen

 6. Feelgood för blivande förskoleklassare!

  Feelgood för blivande förskoleklassare!
  Denna bok tar sin början med att vi får följa flera olika barn under deras första dag i förskoleklass. Berättelsen beskriver den första spännande tiden i skolan ur flera olika barns perspektiv som varieras mellan kapitel. Där allt från rutiner till kompisar berörs.

  Men utöver förväntansfulla och positiva händelser i förskoleklassen så behandlar olika kapitel saker som kan kännas jobbiga när man börjar skolan.
  Konflikter på fotbollspl... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Katja Tydén