Femtiofem meter under ytan (kartonnage) Spara 17%
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2024-01-09
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
215 x 135 x 15 mm
Vikt
218 g
SAB
Hcg
ISBN
9789179777678

Femtiofem meter under ytan

Kartonnage,  Svenska, 2024-01-09
149 179 Du sparar 30 kr!
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är något som inte stämmer med rivningshuset tvärs över gården. En gardin fladdrar till. Den har Bengt-Gustav aldrig sett förut. Han går dit fast han inte får, och upptäcker på andra våningen en dörr som är märkt "1982". Det här blir den första av flera tidsresor, där Bengt-Gustav får möjligheten att fixa allt det som gått snett för hans pappa genom åren, allt det pappan skyller sin alkoholism på. Men det blir inte bättre, snarare tvärtom.

Bara i vattnet är allt lugnt. I badkaret sänker sig Bengt-Gustav under ytan och tänker på Guillaume Néry som länge hade världsrekordet i fridykning - 113 meter ner i djupet utan vare sig syrgas eller mask. Där ser han sin livbåt underifrån, den som han sitter i ensam. Den som ska rädda honom när pappa spårar ur.

Till sist inser Bengt-Gustav att det han måste göra är att låta fler människor komma upp i hans livbåt här och nu. Först då kan både han och pappan hitta en väg framåt.

Conny Palmkvist har en osviklig förmåga att som författare närma sig det allra svåraste av ämnen, och göra det på ett sätt som kombinerar magisk realism med ett absolut gehör för hur man gestaltar alla de ibland motstridiga känslor ett barn i kris kan känna.

"Femtiofem meter under ytan" är tredje delen i en tematiskt sammanhållen trilogi som utspelar sig runt Julaftonsgatan. Läs också "Mina fem regler för livet" och "Fyra minuter över tolv".

Om "Mina fem regler för livet":

"...en gripande och välskriven mellanåldersbok, med humoristiska inslag, som inte väjer för de mörka sidorna i tillvaron. Slutet inger hopp." Dag Hedberg, BTJ-häfte 8, 2021.

Om "Fyra minuter över tolv":

"Väldigt starkt och berörande om liv, sjukdom och kärleken i en familj" Vi Läser
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Femtiofem meter under ytan
  2. +
  3. Puss och kram från Polly Storm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Puss och kram från Polly Storm av Anna Ehring (kartonnage).

Köp båda 2 för 274 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Conny Palmkvist