Nästan bra på livet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2021-01-05
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
212 x 133 x 22 mm
Vikt
341 g
SAB
Hc
ISBN
9789180060561

Nästan bra på livet

(7 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-01-05
239
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nästan bra på livet är en svidande vacker berättelse om en fars kärlek till en dotter som inte är som alla andra. När Lova föds är hon varmt efterlängtad. Trots att Conny tvivlar på sin egen förmåga att vara en bra far, älskar han henne bortom alla ord.

Men snart väcks en oro inom honom. Varför är det så svårt att få kontakt med Lova? Utvecklas hon verkligen som alla andra barn? Och hur gör man för att nå fram till ett barn som lever i en helt egen värld? När vardagen blir allt svårare att tackla, glider Conny och dottern ifrån varandra.

Nästan bra på livet är en självbiografisk roman om att falla igenom som människa, och om att komma tillbaka. Det är aldrig för sent att hitta hem.

"Författaren Conny Palmkvist berättar gripande och med ett ljuvligt språk om stark faderskärlek, oro för hur dottern Lovas liv ska bli och sina tvivel på att räcka till."

M-Magasin
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nästan bra på livet
 2. +
 3. Tusen ord för allt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tusen ord för allt av Conny Palmkvist (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Nästan bra på livet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Autism, självbiografi
  ninasboktips, 16 april 2023

  Det här är en självbiografisk bok och Conny delar verkligen med sig av livet som förälder, som far, till en dotter som han inte når fram till och under en period blir avståndet mellan dem allt längre. Dessutom finns tankarna på hans far och deras relation under uppväxten, hans fars beteende, men även Connys eget sätt att vara. Det är tankar bakåt, tankar i nuet och ett äktenskap som ska hålla för alla påfrestningar. Och hans M. får dra ett tungt lass!

  Conny Palmkvist berättar naket o... Läs hela recensionen

 2. Kärleksfull och gripande
  veronicas_bok_bak_liv, 25 mars 2021

  När Lova föds är hon varmt efterlängtad, under förlossningen drabbas Lovas mamma av komplikationer och under några dagar står pappa Conny ensam med sin nyfödda dotter och ska knyta de första staka banden till sitt barn. Efter en tid hemma så smyger sig en oro in i deras liv, Varför är det så svårt att få kontakt med dottern? Och Utvecklas hon verkligen som andra barn?

  Det här är en stark och gripande bok där Conny öppet och ärligt låter mig som läsare få komma in i familjens inners... Läs hela recensionen

 3. En bok full av känslor!

  I min närhet har jag människor med olika diagnoser och funktionsvariationer, människor som är annorlunda, som inte är "normalstörda" (deras egna ord). Därför blev jag extra glad när jag fick boken.

  Nästan bra på livet är en bok om Lova och hennes första år i livet. Om hennes dramatiska födelse där både hon och hennes mamma riskerade att dö. Om hennes föräldrars rädsla och osäkerhet när de märkte att hon inte är som alla andra barn.

  Boken är lättläst och väldigt vacker, det b... Läs hela recensionen

 4. Varm och kärleksfull
  @bettan_bokprataren (Örebro), 8 februari 2021

  En bok som beskriver och berättar om så mycket kärlek. Det är en vacker bok skriven till en mycket älskad dotter. En dotter som till följd av förlossningskomplikationer visar sig vara autistisk. Conny sätt att berätta helt ärligt och öppet om familjens liv går rakt in i hjärtat och man kan riktigt ta på hans värme och kärlek. Rekommenderas

 5. Rekommenderas varmt!
  Kaffeläsaren, 8 februari 2021

  Conny Palmkvist har skrivit flera böcker innan men jag har inte läst något av honom innan och kände heller inte till honom. Det är roligt när det ibland dimper ner överraskningspost i brevlådan, det gör att jag får chansen att upptäcka böcker som jag kanske helt skulle ha missat annars.
  Nästan bra på livet är en ömsint och vacker hyllning till en dotter. En dotter som inte är som alla andra men som är helt fantastisk på sitt sätt. Conny är öppen och ärlig och bjuder frikostigt på glimtar... Läs hela recensionen

 6. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 28 januari 2021

  Conny Palmkvist - Nästan bra på livet - Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Jag har läst två böcker tidigare av författaren Conny Palmkvist. Romanen "Två hus vid slutet av en väg", som jag inte tyckte så värst mycket om. Och så den dokumentära boken "Hej då, allihopa", om författarens mamma som får cancer och dör, som jag tyckte var mycket bra. Nu har jag läst ännu en dokumentär bok av Conny Palmkvist, boken "Nästan bra på livet", som till största delen handlar om hans dotter som inte är som alla ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Conny Palmkvist