Syndabarn (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Annie Ljung-serien (del 2)
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2022-09-28
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
222 x 143 x 33 mm
Vikt
504 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180060585

Syndabarn

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-28
239
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Andra delen i kritikerhyllade serien om socionomen Annie Ljung är en suggestiv spänningsroman om barns utsatthet, skuld och förträngda trauman.

Sommaren är till ända, och höstmörkret har börjat lägga sig över Ådalen. En tidig augustimorgon hittas tre tonårsflickor vid den mytomspunna Bålsjöns strand. Två är döda, en är svårt skadad.

Den lilla byn är i chock, och när det visar sig att flickornas familjer har en koppling till socialtjänsten blir socionomen Annie Ljung återigen ofrivilligt indragen i en brottsutredning. Sara Emilsson, barnutredare vid Kramforspolisen, blir ansvarig för sin första mordutredning. Tillsammans försöker de ta reda på vem eller vilka som är skyldiga till det brutala dådet, något som visar sig få personliga konsekvenser.

Debuten Rovhjärta utsågs till en av 2021 års bästa deckare av Lotta Olsson, DN

Röster om Syndabarn:

"Det här är månadens bästa spänningsbok om ni frågar mig. ... Författaren refererar i denna andra bok om Annie Ljung precis lagom mycket till del ett för att man ska kasta sig över den direkt efteråt. Och jag kan avslöja att slutet på tvåan skapar ett enormt behov av en tredje del."

Norrköpings Tidningar

"Det som mest gör att jag vill återvända till Ulrika Rolfsdotters deckarvärld i nästa roman är dock inte Annie utan miljön i Ådalen som hon så vackert skriver fram. Visuellt har Annie Ljungserien en sådan potential att det vore konstigt om inte någon tv-producent redan scoutar möjliga inspelningsplatser ..."

Gefle Dagblad

"Ulrika Rolfsdotter fortsätter att skriva väl. Hon har inga problem att hålla spänningen uppe. Hon har kommit till deckarskrivareliten för att stanna."

Nisse Scherman, medlem i Svenska deckarakademien

"... en stark kvinnlig duo, två riktigt dynamiska och komplexa karaktärer som i förening kommer att betyda mycket för seriens fortsättning. ... Det är också intelligent och välskrivet på alla turer fram till upplösningen med en välavvägd balans mellan fallet och vad som händer i de olika karaktärernas privatliv."

Bloggen Kapprakt

"Wow, hatten av för Ulrika Rolfsdotter. ... en välskriven och noga genomtänkt intrig. Med bra driv lotsas jag tryggt och stabilt igenom denna händelserika kriminalroman. ... vi möter vanliga människor som vi lätt känner igen från vår omvärld och med personligheter som går att identifiera sig med. ... Romanen har ljuvliga naturbeskrivningar, där miljön starkt bidrar till den mångbottnade handlingen där varje detalj finns med av en anledning. Författaren är här för att stanna och jag ser stort fram emot att läsa kommande böcker."

Agneta Norrgård, boktipsare i P4 Västernorrland

"Syndabarn är en stabil och välskriven kriminalroman, där författaren fortsätter utveckla sina karaktärer till riktiga människor som läsaren gärna engagerar sig i. Och Ulrika Rolfsdotter visar att hon är ett av de nya deckarnamnen att räkna med."

@johannasdeckarhörna

"Wow, vilken bra bok! Fantastiska miljöskildringar, intressanta karaktärer och en klurig intrig. ... En mycket spännande historia om ungdomars utsatthet som utspelas i ett lugnt tempo, men handlingen håller läsaren i ett järngrepp med sin täta intrig. Det är svårt att lägga boken ifrån sig och cliffhangern i slutet gör att jag nu väntar med spänning på bok nummer tre i serien."

@helenasdeckartips
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Syndabarn
 2. +
 3. Parasiten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Parasiten av Sofie Sarenbrant (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Syndabarn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hur bra som helst
  @bettan_bokprataren (Örebro), 10 november 2022

  Hon har gjort det igen. Syndabarn är precis lika bra som debutboken, Rovhjärta. På ett smart sätt bygger Ulrika sakta men säkert upp intrigen och man kan inte sluta läsa. Mina tankar irrar omkring och jag vill veta, vem? Varför? och hur...?
  Den bjuder på krypningar in under skinnet samtidigt och den är otroligt välskriven.
  Såväl språket, karaktärerna och miljöerna är briljanta det är något Ulrika behärskar med bravur. Dessutom sitter man som på nålar och spänningen kryper in under sk... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 25 oktober 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - För ungefär ett år sedan så läste jag författaren Ulrika Rolfsdotters debutbok som heter Rovhjärta, och jag tyckte att den var riktigt bra. Nu har jag läst den fristående uppföljaren, Syndabarn, och den var precis lika bra den. Bra story, bra beskrivna miljöer, bra karaktärer, spännande, och inte förutsägbar. Så jag kommer absolut att följa socionomen Annie Ljung i förhoppningsvis kommande böcker. Rekommenderar boken, men läs helst Rovhjärta först.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ulrika Rolfsdotter