Bara ett offer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Probono-serien (del 3)
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2021-04-28
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Walse, Henrik (form)
Dimensioner
221 x 143 x 37 mm
Vikt
586 g
SAB
Hc
ISBN
9789180060684

Bara ett offer

(14 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-04-28
237
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Bara ett offer är tredje delen i den hyllade Probono-serien om den färgstarka kriminologen Kajan Berglund och den grävande journalisten Aida Svantesson. En spännande och aktuell kriminalroman som handlar både om metoo och det rättslösa skuggsamhälle som många lever i mitt ibland oss.

Aida Svantesson har nyss återvänt till arbetet på Probono-redaktionen efter sin föräldraledighet när hon får ett hett tips. Ett anonymt Instagramkonto pekar ut en känd politiker som våldtäktsman, och en tid senare försvinner han spårlöst. Aida och Kajan börjar nysta i fallet och deras efterforskningar leder dem in i okända världar där människor är beredda att döda för att utkräva hämnd eller dölja sina ljusskygga affärer.

"Kicki Sehlstedt visar återigen att hon tillhör toppen av de svenska författarna i den här typen av samtida spänningslitteratur. ... Som läsare förstår jag samtiden genom Sehlstedt. Hon ger kött och blod till de olika samhällsfenomen som det dagligen rapporteras om i nyheterna. Genom att läsa Sehlstedt får man en förståelse för att det faktiskt är vanliga människor det handlar om."

Bohusläningen

"En stark nu-känsla följer läsaren genom denna bok ... Bara ett offer utspelar sig under Metoo-vintern, som målas fram med träffsäkra penseldrag ... Boken ställer frågor kring vad som förändrades under Metoo och vilka kvinnor som blir lyssnade till."

Aftonbladet

"Kicki Sehlstedt fortsätter att utforska samtiden genom sina huvudpersoner, de sårbara men kraftfulla Aida Svantesson, journalist, och Kajan Berglund, kriminologiprofessor. Meetoo, invandring, kvinnomisshandel, trafficking är några av ämnena som blir levande i spännande och gripande Bara ett offer."

Norrbottens-Kuriren

"Författaren har lyckats kombinera en fängslande spänningsläsning med trovärdiga, viktiga och berörande skildringar av aktuella samhällsproblem på ett sällsynt skickligt sätt."

Bokbloggen Kapprakt

"Hela den fantastiska Probono-serien har något gemensamt - förutom att vara underhållande krim innehåller böckerna aktuell och viktig samhällskritik om flockors och kvinnors utsatta position. ... Riktigt drabbande läsning. ... Så ska bra litteratur vara!"

Bokbloggen Läsa & Lyssna

"Första och andra boken i serien är jättebra, denna är ännu bättre! Jag tycker så mycket om hur den här boken är uppbyggd. Sehlstedt spinner sitt nät och hon gör det så snyggt. ... Sehlstedt lyckas förmedla så mycket med den här bokserien - tempo, spänning, välporträtterade karaktärer samt gripande människoöden och brutala brott."

Bokbloggen Bokhyllan i skuggan

"Det händer mycket i boken, vilket för att den lämpar sig väl för sträckläsning/stäcklyssning. Vi får också en lagom portion privatliv och jag har lärt mig att tycka mycket om både Kajan och Aida och ser fram emot fler böcker om dem och tidningsredaktionen Probono."

Bokbloggen Feministbiblioteket
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bara ett offer
 2. +
 3. Oskuld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oskuld av Kicki Sehlstedt (pocket).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Bara ett offer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boktips rekommenderar

  Som vanligt har Kicki åter igen lyckats skriva en spännande och välskriven bok. Super aktuellt ämne. Kajan och Aida härliga karaktärer.

 2. Bra och spännande
  @bettan_bokprataren (Örebro), 4 februari 2022

  Den här tredje delen om det lite udda paret kriminologiprofessor Kajan Berglund och journalisten Aida Svantesson är hur bra som helst.
  Bara ett offer utspelar sig under Metoo-vintern och Kicki har på ett fenomenalt sätt lyckas träffa helt rätt i sin framtoning.
  Förutom Metoo tar hon upp svåra saker som invandring, kvinnomisshandel och trafficking och hon lyckas på ett mycket bra sätt få allt detta att balansera på ett ypperligt sätt.
  Vi får också en lagom portion privatliv och ja... Läs hela recensionen

 3. intressant och aktuell
  Mikael Sehlstedt, 26 augusti 2021

  Mycket bra läsning, en fin uppföljare på seriens andra volymer. Väldigt samhällsaktuell, och det är trevligt att en deckare känns genuin. Alla miljöer i boken är ju korrekt beskrivna av Kicki.

 4. Grymt bra!
  Bokhyllaniskuggan, 19 juni 2021

  ❥ Recension

  Del 3 i Probono-serien.

  Första och andra boken i serien är jättebra, denna är ännu bättre! Jag tycker så mycket om hur den här boken är uppbyggd. Sehlstedt spinner sitt nät och hon gör det så snyggt. Trådar läggs ut och knyts samman i ett spännande virrvarr som resulterar i ett tydligt uttänkt mönster.

  Det här är inte bara en deckare utan även en samhällsskildring med fokus på det som dagligen pågår i skuggorna som alltför många blundar inför. Seh... Läs hela recensionen

 5. Så jävla bra! (ursäkta språket)

  Jag känner mig helt matt. trots att jag vet att det är fiktiva historier sitter de en liten gumma på min axel och viskar att detta är den bittra verkligheten för väldigt många människor.

  Ett anonymt Instagramkonto pekar ut en känd politiker som våldtäktsman och en tid senare försvinner han spårlöst. Journalisten Aida Svantesson och kriminologen Kajan Berglund börjar nysta i fallet och deras efterforskningar leder dem in i okända världar där människor är beredda att döda för att utkrä... Läs hela recensionen

 6. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 8 maj 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Boken Bara ett offer är den tredje delen i Probono-serien av Kicki Sehlstedt. Den första boken heter Sweet Lolita och den andra boken heter Oskuld. Jag tyckte mycket om dom två första böckerna, och den här tredje boken var precis lika bra den. Böckerna kan läsas fristående, men jag rekommenderar ändå att läsa serien från början. Boken Bara ett offer är mycket välskriven, spännande, hemsk, och gripande.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Kicki Sehlstedt