Amerikansk jord (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2021-01-13
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Originaltitel
American Dirt
Medarbetare
Mellgren, Lotta (form)
Dimensioner
223 x 144 x 35 mm
Vikt
669 g
SAB
Hce
ISBN
9789180060868
Amerikansk jord (inbunden)

Amerikansk jord

(7 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-01-13
199
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Amerikansk jord är en bok du aldrig glömmer. En skrämmande aktuell och fullständigt uppslukande roman om en mor och en son på flykt - från Acapulco i Mexiko mot tryggheten i USA.

Nyss var ledaren för knarkkartellen Los Jardineros en omtyckt kund i Lydias bokhandel. Nu har han visat sitt rätta ansikte. Som hämnd för ett avslöjande reportage har hans män dödat hennes journalistmake och ytterligare 15 familjemedlemmar. Endast Lydia och den åttaåriga sonen Luca undkommer. De flyr, först på måfå, sedan norrut. På vägen möter de barmhärtighet och medmänsklighet men också livshotande faror.

Amerikansk jord är en oavbrutet spännande roman om hur långt vi är villiga att gå för att rädda dem vi älskar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Amerikansk jord
 2. +
 3. Stöld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stöld av Ann-Helén Laestadius (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Amerikansk jord. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. LÄS!
  Villivonkansbooks, 13 januari 2021

  Amerikansk jord är en riktig käftsmäll till bok! Jag blev helt tagen av den. Boken har väckt en hel del uppmärksamhet i USA där en del påstår att eftersom författaren varken är immigrant eller mexikan, så är det inte hennes historia att berätta. Trots det har boken sålts i stora upplagor och jag blev genast nyfiken på vad det var för bok som det var såna diskussioner runt. Måhända att Cummins nu inte är immigrant eller mexikan men när man läser boken så är den så välskriven och verklighetst... Läs hela recensionen

 2. Stark och brutal
  Camilla N, 9 januari 2021

  Rå och stark berättelse om en kvinna på flykt med sin son efter att hennes man brutalt mördads av en av Mexikos många karteller. Man är liksom fast från första stund och kommer på sig själv med att hålla andan då och då.
  Jag hade för en gångs skulle svårt att sträckläsa en bok utan pausade för att "andas", tänka och reflektera. Som den berörde!
  Lydia, huvudpersonen, känns verklig och hennes klarsynthet men också chanstagningar gör henne till en högst verklig person istället för en fi... Läs hela recensionen

 3. Otäckt spännande
  Lisa, 5 januari 2021

  Då boken blivit mycket hyllad men också hårt kritiserad såg jag verkligen fram emot att läsa den och skapa min egen uppfattning.

  Jag fastande snabbt och rycktes med i handlingen. Stannade flera gånger upp och reflekterade över om det varit jag. På ett sätt främmande: ett helt annat liv, land och världsdel men samtidigt en kvinna i min egen ålder med en son lika gammal som min. En fiktiv historia som kändes sanningsenlig.

  Stundtals verkligen otäck och rå men också otroligt ... Läs hela recensionen

 4. Spännande från första sidan
  Christian Sjöblom (Ödeshög), 2 januari 2021

  Vi får följa en mor och hennes sons flykt från Kartellen i Mexiko mot ett nytt liv i USA. Det är spännande redan från sida 1. Kartellen är hänsynslös och har kontakter överallt. Det går varken slappna av eller sluta läsa. Detta är riktigt bra.

 5. Fin historia om kärlek
  moritz.de.luxe , 1 januari 2021

  Sorg, flykt och kärlek. Den här boken kommer stanna kvar hos mig, och absolut lånas ut till lässugna vänner.Att ta del av hur långt vi går för kärlek, det eviga temat i många böcker förpackat på ett intressant sätt

 6. Läs Amerikansk jord.Börja 2021 med en rivstart!
  Annika Mariette Safakho, 30 december 2020

  Acapulco, Mexiko: Medan Lydia och hennes åttaåriga son gömmer sig i badrummet blir resten av familjen mördade i trädgården. Som hämnd för ett avslöjande reportage vill ledaren för knarkkartellen Los Jardineros utplåna inte bara Lydias journalistmake utan hela hans familj. Nyss var ledaren en omtyckt kund i hennes bokhandel. Nu är han en hänsynslös mördare som inte kommer att skona vare sig henne eller sonen.

  De flyr, först på måfå, sedan norrut. Mer än 200 mil om dagen måste de lägga... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Jeanine Cummins