Amerikansk jord (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2021-01-13
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Originaltitel
American Dirt
Medarbetare
Mellgren, Lotta (form)
Dimensioner
223 x 144 x 35 mm
Vikt
666 g
SAB
Hce
ISBN
9789180060868
Amerikansk jord (inbunden)

Amerikansk jord

(47 röster)  |  Läs 15 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-01-13
219
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Amerikansk jord är en bok du aldrig glömmer. En skrämmande aktuell och fullständigt uppslukande roman om en mor och en son på flykt - från Acapulco i Mexiko mot tryggheten i USA.

Nyss var ledaren för knarkkartellen Los Jardineros en omtyckt kund i Lydias bokhandel. Nu har han visat sitt rätta ansikte. Som hämnd för ett avslöjande reportage har hans män dödat hennes journalistmake och ytterligare 15 familjemedlemmar. Endast Lydia och den åttaåriga sonen Luca undkommer. De flyr, först på måfå, sedan norrut. På vägen möter de barmhärtighet och medmänsklighet men också livshotande faror.

Amerikansk jord är en oavbrutet spännande roman om hur långt vi är villiga att gå för att rädda dem vi älskar.

"Jag kan inte minnas när jag läste något så andlöst spännande, med så många oförglömliga personer, skrivet med en sådan inlevelse och kärlek."

Expressen

"Amerikansk jord är helt enkelt en briljant nervpärs, en modern Vredens druvor korsat med Inte utan min dotter. /.../ Det var länge sedan jag läste något så uppslukande."

M-Magasin

"... en litterär koffeinkick. /.../ Otroligt gripande om flykt. Väldigt, väldigt filmisk. Går inte att lägga ifrån sig. En väldigt bra bok! /.../ Läs boken, ta del av debatten sedan!"

Jenny Lindh, TV 4 Nyhetsmorgon

"Amerikansk jord är boken som är smått omöjlig att lägga ifrån dig medan du läser och sedan omöjlig att glömma och sluta tänka på när den är slut. /.../ Det här är läsning som är läskig, gripande och sjukt spännande. Jag förväntar mig att det blir en av årets stora boksnackisar."

Blekinge Läns Tidningar

"Amerikansk jord blir på samma gång en skrämmande inblick i det omänskliga lidande som knarket får med sig men också den gemenskap och generositet som människor kan visa i utsatta situationer. En bladvändare och en roman som lever kvar i minnet."

Nerikes Allehanda

"Cummins berättelse är otroligt spännande och välskriven."

Karlstads Tidningen

"Amerikansk jord är den där typen av bok där man som läsare kommer på sig med att inte ha andats på 462 sidor. Den thrillerartade handlingen berättas i ett rasande tempo. /.../ Amerikansk jord är en berättelse om mod och medmänsklighet i flyktingleden och på härbärgena längs vägen, men också om ett Mexico sönderslitet av droghandel och dominerat av korruption och kriminella nätverk."

Alingsås Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Amerikansk jord
 2. +
 3. Shuggie Bain

De som köpt den här boken har ofta också köpt Shuggie Bain av Douglas Stuart (inbunden).

Köp båda 2 för 441 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Amerikansk jord. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hudlöst och starkt
  Anna, 4 augusti 2021

  En stor läsupplevelse med tempo, spänning och mycket känslor. Flödande språk som vackert och starkt beskriver trauma, rädsla, kärlek och sorg. En bladvändare från första kapitlet och en språklig njutning!

 2. Andlös spänningsroman, berör i själen
  Inger H, 20 juli 2021

  En av årets i särklass bästa romaner! Skildrar ondska, så brutal och grym och
  ett samhälle utan nåd. Men också vänskap mellan utsatta och en förälders kärlek som övervinner allt!

 3. Amerikansk jord av Jeanine Cummins
  Anita Schädlich, 11 maj 2021

  En av de bästa böcker jag läst.En aktuell bok med svåra dilemma länder emellan.När man följer det på individnivå så blir det så fruktansvärt hemskt.Den borde alla läsa.Jag blir intresserad att läsa fler av hennes böcker.

 4. En bok med ett vackert språk
  Birgitta Knutsdotter, 5 mars 2021

  Blir så tagen men också fångad av berättelsen som naturligtvis är fruktansvärd.
  Mycket välskriven, lätt att ta till sig, vill streckläsa.

 5. Otroligt spännande och gripande läsning
  - (Västerås), 2 mars 2021

  Bättre än så här blir det inte. Det är en otroligt gripande berättelse om folk som lever i en verklighet som faktiskt existerar. Vi får följa Lydia och sonen Luca när de flyr efter att 17 av deras släktingar blivit ihjälskjutna på ett kalas. Orsaken till avrättningarna är att Lydias man är journalist och publicerade en text om kartellen los Jardineros. På sin flykt träffar de andra människor med en rad olika livsöden i bagaget. En otroligt gripande bok med starka känslor och dilemman de ställ... Läs hela recensionen

 6. Tänkvärd och spännande
  @bettan_bokprataren (Örebro), 18 februari 2021

  Som alla andra som inte varit först på att läsa så hade jag enorma förväntningar på den här romanen.
  Och jag måste instämma i hyllningskören, det här är en otroligt bra bok. En bok som jag kommer att finnas kvar i mitt medvetande länge och det på grund av många olika faktorer.
  Den är väldigt en oerhört stark läsupplevelse, den är mycket välskriven och trots det svåra innehållet så är den väldigt lättläst.
  Den är hemsk, den är gripande, den är ruskig och den berör och rör om i hjär... Läs hela recensionen

 7. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 15 februari 2021

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Det här är en otroligt bra bok. Helt klart en sån bok som jag kommer att minnas länge, länge. Den är väldigt stark och stundtals jobbig att läsa. Jag levde mig verkligen in i berättelsen och fångades mycket av karaktärerna. Gillar också när böcker får mig att googla, och det gjorde jag flera gånger under tiden som jag läste den här boken. Boken är mycket välskriven men den är även väldigt lättläst. Den är hemsk, gripande, ruskig, berörande, spännande, rörande, sorg... Läs hela recensionen

 8. Grymt spännande
  Fox, 7 februari 2021

  Spännande rakt igenom!
  Lite synd bara att endast en del av de spanska ord och uttrycken är översatta till svenska, även om man förstår handlingen ändå.

 9. Helt golvad!
  Evas bokhörna, 7 februari 2021

  Wow, jag är helt golvad av denna bok! Stundtals oerhört hemska händelser som beskrivs, men en så vackert skriven bok, som får mig att skratta, gråta och allting däremellan. Spännande från första till sista sidan. Det var länge sedan jag läste en bok som på detta sätt fick mig att glömma tid och rum runtomkring mig!

 10. LÄS!
  Villivonkansbooks, 13 januari 2021

  Amerikansk jord är en riktig käftsmäll till bok! Jag blev helt tagen av den. Boken har väckt en hel del uppmärksamhet i USA där en del påstår att eftersom författaren varken är immigrant eller mexikan, så är det inte hennes historia att berätta. Trots det har boken sålts i stora upplagor och jag blev genast nyfiken på vad det var för bok som det var såna diskussioner runt. Måhända att Cummins nu inte är immigrant eller mexikan men när man läser boken så är den så välskriven och verklighetst... Läs hela recensionen

 11. Stark och brutal
  -, 9 januari 2021

  Rå och stark berättelse om en kvinna på flykt med sin son efter att hennes man brutalt mördads av en av Mexikos många karteller. Man är liksom fast från första stund och kommer på sig själv med att hålla andan då och då.
  Jag hade för en gångs skulle svårt att sträckläsa en bok utan pausade för att "andas", tänka och reflektera. Som den berörde!
  Lydia, huvudpersonen, känns verklig och hennes klarsynthet men också chanstagningar gör henne till en högst verklig person istället för en fi... Läs hela recensionen

 12. Otäckt spännande
  Lisa, 5 januari 2021

  Då boken blivit mycket hyllad men också hårt kritiserad såg jag verkligen fram emot att läsa den och skapa min egen uppfattning.

  Jag fastande snabbt och rycktes med i handlingen. Stannade flera gånger upp och reflekterade över om det varit jag. På ett sätt främmande: ett helt annat liv, land och världsdel men samtidigt en kvinna i min egen ålder med en son lika gammal som min. En fiktiv historia som kändes sanningsenlig.

  Stundtals verkligen otäck och rå men också otroligt ... Läs hela recensionen

 13. Spännande från första sidan
  Christian Sjöblom (Ödeshög), 2 januari 2021

  Vi får följa en mor och hennes sons flykt från Kartellen i Mexiko mot ett nytt liv i USA. Det är spännande redan från sida 1. Kartellen är hänsynslös och har kontakter överallt. Det går varken slappna av eller sluta läsa. Detta är riktigt bra.

 14. Fin historia om kärlek
  moritz.de.luxe , 1 januari 2021

  Sorg, flykt och kärlek. Den här boken kommer stanna kvar hos mig, och absolut lånas ut till lässugna vänner.Att ta del av hur långt vi går för kärlek, det eviga temat i många böcker förpackat på ett intressant sätt

 15. Läs Amerikansk jord.Börja 2021 med en rivstart!
  Annika Mariette Safakho, 30 december 2020

  Acapulco, Mexiko: Medan Lydia och hennes åttaåriga son gömmer sig i badrummet blir resten av familjen mördade i trädgården. Som hämnd för ett avslöjande reportage vill ledaren för knarkkartellen Los Jardineros utplåna inte bara Lydias journalistmake utan hela hans familj. Nyss var ledaren en omtyckt kund i hennes bokhandel. Nu är han en hänsynslös mördare som inte kommer att skona vare sig henne eller sonen.

  De flyr, först på måfå, sedan norrut. Mer än 200 mil om dagen måste de lägga... Läs hela recensionen

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av Jeanine Cummins