Sista sommaren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lindö-serien (del 1)
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2021-06-01
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
222 x 144 x 30 mm
Vikt
443 g
SAB
Hc
ISBN
9789180061810

Sista sommaren

(26 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-06-01
252
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Rörande, roligt och mycket sommar!"

Expressen

Sista sommaren är en varm och underhållande roman om ett slumpartat möte, en oväntad vänskap och en oförglömlig sommar.

Adam är utkastad hemifrån och på flykt från en knarklangare när han desperat bryter sig in i ett hus i Stockholms skärgård. Där överraskas han av 86-åriga Britta, en vresig och bestämd dam som mot sina barns vilja har rymt till sitt älskade sommarställe.

Britta låter Adam stanna eftersom hon inser att hon behöver hjälp. Han får betala för mat och uppehälle genom att jobba hårt och följa hennes minsta nyck. Till en början gnisslar det ordentligt mellan dem, men långsamt börjar en vänskap växa fram som kommer att förändra dem båda. Det blir en magisk sommar - en av de bästa i Brittas liv.

"Vilken alldeles underbar debut! /.../ Sista sommaren har ett tämligen stilla men skönt tempo och bjuder på både med- och motgångar, svärta, sorg och glädje, kittlande nerv och leenden, men kanske framförallt härligt personliga karaktärer som jag redan saknar. /.../ Rekommenderas varmt!"

Agneta, boktipsare i P4 Västernorrland

"Jag fullkomligt älskar Britta, Adam, Iris och de andra karaktärerna i Sista sommaren! Men jag måste utfärda en varning. Jag grät floder! Å andra sidan skrattade jag också högt då och då. Eleonore Holmgren har skrivit en underbar roman som jag varmt rekommenderar!"

Sophie Kaméus, Bonniers Bokklubb

"Boken som verkligen har allt! Den är mänsklig, rolig och charmig men även djup, sorglig och allvarlig. /.../ Vill du läsa en roman som inkluderar och som ger dig glädje? Vill du sugas in i en härlig må bra sommarkänsla? /.../ Då är det här boken för dig. En bok som har massor med värme och kärlek men på ett sätt som känns helt äkta och verklighetstroget. Högsta betyg."

Bokprataren

"Jag har skrattat, gråtit och bara njutit av den upplevelse som det vara att läsa denna fantastiska bok. De sista 100 sidorna läste jag med omsorg för jag ville inte att det skulle ta slut."

Puppies and Books

"Imponerande debutroman - jag önskar att den vore längre! Historien har en perfekt balans mellan allvar och humor plus att den är fyllig och välskriven. ... Man sugs in i den sköna sommarkänslan - dofterna, gräset under fötterna och dagar på landet. Det här är en relationsroman med stor värme som också känns väldigt äkta! Högsta betyg."

Annsofie skrivliv

"Det känns som jag är där! Jag är en del av familjen, en av vännerna. Jag har skrattat tillsammans med Britta, Iris och Adam. Jag har blivit arg och frustrerad. Jag har gråtit tillsammans med dem, men framförallt har jag känt en stor glädje över att vara en del av gemenskapen!"

Ninas Bokhylla

"Fångades direkt och kunde liksom inte sluta läsa. Helt underbar bok där vi får följa en vilsen ung man som möter en pensionerad kvinna som vet vad hon vill. Så rolig och samtidigt tänkvärd. Älskar! Rekommenderas verkligen!"

Boklusens bokblogg

"Åh, som jag har njutit av att läsa den här boken. Ville inte att den skulle ta slut. Det här är feelgood när det är som bäst - charmig, rolig, underhållande och samtidigt med både svärta och djup. /.../ Det är verkligen sommar i en bok. Läs!"

Malins bokblogg
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Sista sommaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 6 juni 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Författaren Eleonore Holmgrens debutbok Sista sommaren är en riktigt bra debut. En härlig feelgoodbok/relationsroman. Välskriven, härliga karaktärer, gripande, rolig, berörande, mysig, sorglig, och väldigt bra. Kan varmt rekommendera denna bok, och jag hoppas på fler liknande böcker av författaren. (Den här boken är en av dom tolv nominerade böckerna i Årets Bok.

 2. Wow vilken bok - helt fantastisk

  Adam är utkastad hemifrån och på flykt från en knarklangare, desperat tar han sig in i ett hus för att söka skydd och värme över natten. Men dagen efter överraskas han av 86-åriga Britta, en vresig och bestämd kvinna som mot sina barns vilja rymt till sitt älskade sommarställe. Britta låter Adam stanna kvar, båda behöver hjälp på olika sätt, till en början gnisslar deras relation ordentligt, men långsamt växer en respekt och vänskap fram.

  Jag vet inte hur jag ska sammanfatta denna b... Läs hela recensionen

 3. Fantastisk bok
  Louise, 3 februari 2022

  Det är svårt att tro att detta är en debutbok med tanke på hur fulländad den är. Karaktärerna är härliga och lätta att både gilla och bli irriterade på, precis som det ska vara. Boken bjuder på alla känslor från skratt till gråt. Viktiga ämnen och fina stunder. En riktig bladvändare som var mycket lätt att sluka. Kan absolut rekommendera!

 4. Fantastisk debutbok!
  Kim M. Kimselius, 22 oktober 2021

  Vilken fantastisk debutbok av Eleonore Holmgren.

  Det gick inte att lägga ifrån sig boken förrän den var utläst.

  Ett slumpartat möte mellan den 86-åriga, vresiga och mycket bestämda Britta och den unge Adam som är utkastad hemifrån och på flykt från en knarklangare.

  Jag älskar karaktärerna. Britta som måste smussla med att hon reser ut till sitt älskade sommarparadis, eftersom barnen inte vill att hon ska vara där ensam. Hon kommer med en den ena bortförklaringen til... Läs hela recensionen

 5. Fantastiskt!
  Kerstin Svensson, 15 september 2021

  Den bok som absolut har fått alla känslor att vara med under hela läsandet.
  Skratt, tårar, vemod och glädje.
  Kommer alltid att minnas denna boken som en underbar läsupplevelse.
  Hoppas det kommer fler böcker från Eleonore Holmgren.

 6. Bästa feelgoodare i år?
  @bettan_bokprataren (Örebro), 16 augusti 2021

  Vilken galet bra debut!
  Hur ska jag någonsin kunna skriva alla dessa känslor jag har efter att ha avslutat en av de bästa böcker jag har läst på väldigt länge.
  En relationsroman som har familjehemligheter.
  En bok som berör.
  Boken som verkligen har allt!
  Den är mänsklig, rolig och charmig men även djup, sorglig och allvarlig.
  Språket är nyanserat och så välanpassat till innehållet, och såväl miljö och personbeskrivningarna är topp on.

  En fantastisk berättelse ... Läs hela recensionen

 7. Mycket bra!
  Pia , 3 augusti 2021

  En mycket läsvärd roman med fina personskildringar och fin historia som jag både skrattar och gråter till.
  Absolut en bok jag rekommenderar!!!!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Eleonore Holmgren