Amerikansk jord (pocket)
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2022-03-10
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Originaltitel
American Dirt
Medarbetare
Mellgren, Lotta (form)
Dimensioner
178 x 110 x 28 mm
Vikt
242 g
SAB
Hce
ISBN
9789180064125
Amerikansk jord (pocket)

Amerikansk jord

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2022-03-10
75
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Amerikansk jord är en bok du aldrig glömmer. En skrämmande aktuell och fullständigt uppslukande roman om en mor och en son på flykt - från Acapulco i Mexiko mot tryggheten i USA.

Nyss var ledaren för knarkkartellen Los Jardineros en omtyckt kund i Lydias bokhandel. Nu har han visat sitt rätta ansikte. Som hämnd för ett avslöjande reportage har hans män dödat hennes journalistmake och ytterligare 15 familjemedlemmar. Endast Lydia och den åttaåriga sonen Luca undkommer. De flyr, först på måfå, sedan norrut. På vägen möter de barmhärtighet och medmänsklighet men också livshotande faror.

Amerikansk jord är en oavbrutet spännande roman om hur långt vi är villiga att gå för att rädda dem vi älskar.

"Jag kan inte minnas när jag läste något så andlöst spännande, med så många oförglömliga personer, skrivet med en sådan inlevelse och kärlek."

Expressen

"Amerikansk jord är helt enkelt en briljant nervpärs, en modern Vredens druvor korsat med Inte utan min dotter. /.../ Det var länge sedan jag läste något så uppslukande."

M-Magasin

"... en litterär koffeinkick. /.../ Otroligt gripande om flykt. Väldigt, väldigt filmisk. Går inte att lägga ifrån sig. En väldigt bra bok! /.../ Läs boken, ta del av debatten sedan!"

Jenny Lindh, TV 4 Nyhetsmorgon

"Amerikansk jord är boken som är smått omöjlig att lägga ifrån dig medan du läser och sedan omöjlig att glömma och sluta tänka på när den är slut. /.../ Det här är läsning som är läskig, gripande och sjukt spännande. Jag förväntar mig att det blir en av årets stora boksnackisar."

Blekinge Läns Tidningar

"Amerikansk jord blir på samma gång en skrämmande inblick i det omänskliga lidande som knarket får med sig men också den gemenskap och generositet som människor kan visa i utsatta situationer. En bladvändare och en roman som lever kvar i minnet."

Nerikes Allehanda

"Cummins berättelse är otroligt spännande och välskriven."

Karlstads Tidningen

"Amerikansk jord är den där typen av bok där man som läsare kommer på sig med att inte ha andats på 462 sidor. Den thrillerartade handlingen berättas i ett rasande tempo. /.../ Amerikansk jord är en berättelse om mod och medmänsklighet i flyktingleden och på härbärgena längs vägen, men också om ett Mexico sönderslitet av droghandel och dominerat av korruption och kriminella nätverk."

Alingsås Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Amerikansk jord
  2. +
  3. När bergen sjunger

De som köpt den här boken har ofta också köpt När bergen sjunger av Nguyen Phan Que Mai (pocket).

Köp båda 2 för 144 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Amerikansk jord. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket smärtsam men viktig läsning
    Eva Hågard, 10 maj 2022

    Det var länge sedan jag blev så berörd av att läsa en bok, en berättelse om människor som flyr från vidriga förhållanden i Sydamerika och att detta pågår just nu i denna stund.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jeanine Cummins