Det snurrar! : allt om yrsel och balanssjukdomar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
354
Utgivningsdatum
2023-04-20
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Typ och Design (form) / Timrén, Anders (form)
Dimensioner
250 x 180 x 35 mm
Vikt
1019 g
SAB
Vjbe
ISBN
9789180064927

Det snurrar! : allt om yrsel och balanssjukdomar

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-04-20
269
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
HJÄLP, DET SNURRAR! Helt plötsligt tappar du kontrollen över både kropp och sinne, det kan vara medan du är på språng, det kan vara när du ligger och sover. Efter en kort stund har yrseln lagt sig och en rädsla smyger sig på - Har jag fått en hjärntumör? Kommer jag att överleva?

Yrsel är den tredje vanligaste anledningen till att söka vård och omfattar uppskattningsvis en miljon årliga svenska sjukvårdsbesök varav 75 000 på akutmottagning. Men yrsel är inte en sjukdom utan ett symtom, en unik och personlig upplevelse som kan ha många olika orsaker. För dig som drabbats kan resan mot en tydlig diagnos vara frustrerande och lång. Här får du veta hur vi avslöjar orsakerna och hur du återfår kontrollen över din yrsel och balansförmåga.

Det snurrar förklarar vad som kan ha hänt i ditt balanssystem, presenterar alla vanliga yrselsjukdomar och typiska symtom. Boken hjälper dig att förstå sammanhang och beskriver hur du kan förbereda dig inför ditt möte med vården. Den visar också manövrarna mot den vanligaste varianten av kristallsjuka och ett felsökningsschema när manövrarna inte hjälper.

Boken är skriven för dig som lider av yrsel men är också tänkt att användas som ett lättläst insteg i neurootologi för alla yrselintresserade vårdgivare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det snurrar! : allt om yrsel och balanssjukdomar
 2. +
 3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Det snurrar! : allt om yrsel och balanssjukdomar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välbalanserat om yrsel
  Lars Hetta, 17 november 2023

  Den som har återkommande yrsel har god hjälp av denna bok. Författarna och läkarna Geisler och Karlberg som även har gjort en bra beskrivning av yrsel i SVT's "Fråga Doktorn" maj 23 har nu med fördjupade kunskaper i ämnet yrselsjukdomar gett oss än mer.

 2. Lärande om kroppen
  Kartläsaren (Karlstad), 5 oktober 2023

  Väldigt pedagogisk och humanistisk bok om våra hörselorgan som ju inte syns. Bilder som förklarar.
  Alla behöver veta det som står i den.

 3. Menieres
  Marie Louise Holmström, 12 september 2023

  God beskrivning av dom olika yrselproblemen och en chans att särskilja dom olika symptomen / sjukdomarna.

  Rekommenderas...till patienter och som kunskapsbok till alla.

 4. Viktig bok för oss med dålig balans
  Gunilla, 28 augusti 2023

  Författarna har haft en lovvärd ambition med denna bok. Att bli okunnigt bemött i vården när man har balansproblem tror jag många har upplevt. Boken ger en lättförståelig bakgrund till personer utan medicinska kunskaper, men har också som syfte att utbilda professionen inom ett tillbakasatt område. Texten är lätt att förstå och illustrationerna är pedagogiska. Viktig bok!

Visa alla 4 recensioner