I mörkret (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ulvöserien (del 2)
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2022-10-13
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
179 x 110 x 24 mm
Vikt
211 g
SAB
Hc
ISBN
9789180065146

I mörkret

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-10-13
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Intrigen är snyggt uppbyggd och boken håller hög spänningsnivå. Upplösningen överraskar och har en twist som leder två av romanens huvudpersoner vidare mot framtiden. Mycket bra."

Bibliotekstjänst

En iskall vinternatt försvinner en fyraårig flicka från familjens fritidshus utanför Örnsköldsvik. Föräldrarna är utom sig av oro och hela trakten engageras i sökandet. Har hon lämnat huset frivilligt? Eller har någon fört bort henne?

Snart visar det sig att ytterligare en familjemedlem är försvunnen och utredningen blir en kamp mot klockan för Sofia Hjortén och hennes kollegor.

Fallet väcker starka känslor hos Sofia, som väntar sitt första barn om några veckor. Höggravid tar hon upp jakten på den hänsynslösa förövaren som är beredd att offra allt för att få sin vilja igenom.

I mörkret är en nervkittlande och känsloladdad spänningsroman där vi åter får möta utredaren Sofia Hjortén och den avhoppade polisaspiranten Fredrik Fröding.

"Både intrigkonstruktion och karaktärsutveckling finns på minst samma höga nivå som i debuten; av den ofta diskuterade andraboksfrossan märks intet. /.../ Hela karaktärsutvecklingen är välskriven, fantasirik och engagerande. /.../ Intrigkonstruktionen är brilliant och även den fantasirik ... och det blir många spännande turer fram till den dramatiska upplösningen."

Bloggen Kapprakt

"I mörkret är en bladvändare av rang som fängslar, väcker känslor och är omöjlig att lägga ifrån sig. Missa inte! Debutromanen Ur askan tog mig med storm och uppföljaren är minst lika bra. /.../ Hon är redan en stark och självklar stjärna på deckarhimlen och jag vill bara läsa mer om människorna kring Ulvön. /.../ Stora starka känslor är inblandade och väcks även hos mig som läsare på olika sätt. Det är snillrikt presenterat, frustrerande och allvarlig läsning med en spännande katt och råtta lek i centrum. Rekommenderas varmt!"

Agneta Norrgård, boktipsare i P4 Västernorrland

"Intrigen är välkonstruerad och jag fastnade verkligen för berättelsen. Men inte bara intrigen fångar utan även karaktärerna. De har något intressant att berätta och jag kan ta dem till mig. /.../ Miljön bidrar till varför jag tycker om boken så mycket. Boken utspelar sig på Ulvön samt området runt Örnsköldsvik och författaren förflyttar mig dit med sin välskrivna text. Det känns som att jag ser allt med mina egna ögon."

Boktokig

"Det här är en mycket välskriven bok med ett språk som jag tycker mycket om. Det är ett rikt persongalleri med flera intressanta karaktärer och en karaktärsutveckling som öppnar upp för ett fortsatt brett händelseförlopp. /.../ Det här är verkligen en relationsroman där karaktärernas inbördes relationer är intressanta och väldigt komplicerade, vilket till stor del bygger upp spänningen inför en fortsättning."

Basilica bokblogg

"Jag tyckte mycket om Ur askan. Nu har jag även läst uppföljaren, I Mörkret, och kan bara konstatera att den är, minst, lika bra. /.../ Författaren kan verkligen skriva så att det känns som jag ser karaktärerna framför mig."

@kickibokmal

"Wow! Det här är en bladvändare av rang! /.../ Det här är nervkittlande och jag längtar verkligen efter en uppföljare."

@en.bra.bok
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I mörkret
 2. +
 3. Ur askan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ur askan av Lina Areklew (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av I mörkret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande!
  Frida, 11 april 2024

  Jag tyckte det här var en lättläst spänningsroman som funkade bra på ledigheten. Det var en spännande handling och bra språk.

 2. Tappade mig tyvärr
  Bokhyllaniskuggan, 7 februari 2023

  ❥ DNF: Efter att ha läst ganska exakt halva boken valde jag att avbryta. Jag tycker att den började bra och spännande men sen stod den bara och stampade. Det hände ingenting, den är repetativ och känns mer som en relationsroman än en deckare. Blir besviken då jag tyckte första boken, Ur askan, var skitbra men enligt mig håller denna tyvärr inte samma nivå.

 3. Lättsam deckare med enkelt språk och spänning.
  Staffan lindström, 6 februari 2023

  En bok helt i min smak. Den är hela tiden berättande så att du med spänning vänder till nästa sida. Gillar författarens språk och har beställt en ny bok av samma författare.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lina Areklew