Mörkrets barn (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
William Sinclair och James Quilter (del 1)
Antal sidor
505
Utgivningsdatum
2021-09-28
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Beckston, Carl-André (form)
Dimensioner
216 x 143 x 35 mm
Vikt
696 g
SAB
Hc
ISBN
9789180181501
Mörkrets barn (inbunden)

Mörkrets barn

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-28
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Whitechapel, London, 1888. Den unge journalisten William Sinclair har aldrig tidigare varit i den här delen av staden. Anständigt folk ur överklassen har inte där att göra, men de makabra morden har med magnetisk kraft dragit dit både pressen och horder av nyfikna.

Alla är så uppslukade av tidningarnas sensationella rapporter om det som nattetid sker i de mörka gränderna, att knappt någon lägger märke till att armen av en ung kvinna sköljts upp på Themsens strand. För William blir det dock början på något som kommer påverka resten av hans liv.

Mötet med slummen får Williams världsbild att krackelera. Dottern till en av hans mors vänner har försvunnit och i försöken att finna henne dras han allt djupare in i Whitechapel, samtidigt som hans häftiga och förbjudna förälskelse i den radikale kollegan James gör att han heller aldrig vill därifrån.

Sofie Bjarups debutroman är en kriminalberättelse om fasansfull död, men också en resa genom det engelska klassamhället och en skildring av kärlek som måste ske helt i det fördolda för att inte leda till vanära, tukthus och straffarbete.

Mörkrets barn är den första boken i en kriminalserie om William Sinclairs och James Quilters upplevelser i den senviktorianska världen. Boken har omnämnts av flera kritiker som en av årets bästa svenska kriminalromaner.

SOFIE BJARUP är född och bosatt i Skåne. Hon har under en tid arbetat i London vilket gav henne inspiration att skriva Mörkrets barn.

"Sofie Bjarup lyckas förflytta läsaren till 1888 och skapar en oemotståndlig kontrast mellan nattsvart fattigdom i Jack the Rippers London. En debut som väcker både makabra mord och viktorianska klasskillnader till liv." (Inger Melin, Borås Tidning; Utvald som Årets bästa deckare)

"Det är spännande ... Sofie Bjarups debut är lovande i en tid när historiska kriminalromaner blir allt vanligare - en inblick i det engelska klassamhället och en skildring av förbjuden kärlek, både den straffbara homosexuella, och den olämpliga över klassgränser." (Ragna Fahlander, Nerikes Allehanda)

"Sofie Bjarup skildrar 1800-talets London med stor kunskap och lika stort hjärta. Mörkrets barn är en historisk roman, en tids- och samhällsskildring, en deckare och en 'förbjuden' kärleksroman. Vilken imponerande deckardebut ..." (Bengt Eriksson, Smålandsposten)

"Suveränt bra ... väldigt intressant klassperspektiv ... fångar verkligen en historisk miljö." (Gunilla Wedding, Deckardårarna)

"Det är en smart intrig som slingrar sig fram med väl utlagda villospår ... Bjarup skildrar klassdetaljer med stor omsorg" (Kerstin Matz, Bibliotekstjänst)

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörkrets barn
 2. +
 3. Skymningsvarelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymningsvarelser av Sofie Bjarup (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mörkrets barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande bladvändare
  Marias bokhylla, 3 februari 2023

  London år 1888. William Sinclair jobbar som reporter och skickas in för att rapportera om morden som begås av mannen som kommer att kallas Jack the Ripper. Han kliver in i en stadsdel som är helt annorlunda mot där han lever och växte upp. Egentligen borde han ha övertagit rollen på banken efter sin far, men har fått tillåtelse av sin mor att "leka av sig" i ett år som reporter. William har inga planer på att göra annat än att vara reporter, speciellt inte efter att han träffar James som jobb... Läs hela recensionen

 2. Gillar historiska romaner/spänning
  @bettan_bokprataren (Örebro), 10 mars 2022

  Mörkrets barn är den första boken i en kriminalserie om William Sinclairs och James Quilters upplevelser i den senviktorianska världen.
  Följ till det engelska klassamhället under 1880-talet och möt fantastiska miljöer och intressanta karaktärer. Spänningen byggs upp på ett skickligt sätt och handlar om såväl kärlek som ond bråd död.
  Författaren lyckas på ett mycket bra sätt skildra de båda delarna och får ihop dem på ett otroligt bra sätt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sofie Bjarup

 • Skymningsvarelser

  Sofie Bjarup

  London, sommaren 1889. Under snart ett års tid har William Sinclair fått leva ett fritt liv, utan några förpliktelser att ta vid efter sin bortgångne far. Men nu kräver modern att William överger sin tillfälliga vistelse inom journalistyrket och i...