Att fejka en bestseller (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2022-03-29
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
216 x 143 x 29 mm
Vikt
588 g
SAB
Hc
ISBN
9789180183017
Att fejka en bestseller (inbunden)

Att fejka en bestseller

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2022-03-29
239
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vanna Carlsson har en dröm: ett liv som författare. Så snart hon får en egen stund mellan jobb, hushållsarbete, läxläsning, det knakande äktenskapet, och oron för sin demenssjuka mamma, rymmer hon in i sin skrivbubbla. Trots ständiga refuseringar är hon övertygad om att succéromanen finns någonstans i henne.

Till slut griper Vanna efter ett sista halmstrå, en skrivkurs på ett idylliskt gammalt sanatorium vid vattnet i Roslagen. Där möter hon den glamourösa och excentriska förläggaren Julia som ger henne nytt hopp. Kan Julia vara svaret på Vannas böner?

Tillsammans ger de sig ut på en annorlunda, aningen krokig, resa mot Vannas debutroman. Boken blir en enorm framgång, får glödande recensioner och belönas med ett åtråvärt pris. Uppföljaren är redan på gång, champagnen flödar, signeringseventen duggar tätt, och Vanna minglar plötsligt med kultureliten. Framtiden ser ljus ut, trots Vannas betänkligheter gällande hur hennes roman blivit till, något bara hon och Julia känner till sanningen om. Men i takt med att karusellen snurrar allt fortare blandas glamouren med hot och utpressning och allt förvandlas till en mardröm. Vad kommer att hända om den mörka hemligheten bakom Vannas bestseller avslöjas?

ANNELI FICHTELIUS (f. 1971) arbetar som strategisk kommunikatör på Rädda Barnen. Skrivintresset väcktes tidigt och har funnits med som en röd tråd genom såväl arbets- som privatliv. Mest inspiration hittar Anneli i sin skrivstuga på familjens släktgård vid Siljan i Dalarna. Att fejka en bestseller är hennes tredje roman, och den första boken om Vanna Carlsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att fejka en bestseller
 2. +
 3. Priset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Priset av Anneli Fichtelius (häftad).

Köp båda 2 för 410 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Att fejka en bestseller. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En riktigt bra feelgood historia.
  INGELA A (Kungsbacka), 7 december 2022

  Bra skriven bok om Vanna vars dröm alltid varit att bli författare på heltid. En bok om relationer, vardagsproblem och att ha drömmar som kan slå in om man bara vill.

 2. Charmig feelgood
  @i_min_bokhylla (instagram), 29 september 2022

  Hög igenkänning för alla aspirerande författare om jakten på bokkontrakt, refuseringar och skrivarkurser och att som Vanna drömma om att bli författare, hon skriver så fort hon får en chans mellan jobb, hushållsarbete, läxläsning, en demens sjuk mamma och ett knakande äktenskap.

  Till slut griper hon ett sista halmstrå och går på skrivarkurs där hon möter den glamourösa och excentriska förläggaren Julia. Tillsammans ger de sig ut på en annorlunda, aningen krokig resa mot Vannas debutr... Läs hela recensionen

 3. Vilken underbar bok

  Vanna har en dröm - en dröm om att bli författare. Tyvärr har det hon skrivit hitintills inte mottagits med jubel, men när hon möter förläggaren Julia tänds ett nytt hopp och hennes dröm börjar ta fart. Allt går i ett rasande tempo, framtiden lyser klart men det är ändå något som gnager hos Vanna! Vad händer om hennes hemlighet avslöjas?

  Vilken underbar bok detta är - en riktig feelgoodpärla där Vannas dröm om att bli författare är i fokus. En välskriven bok med ett bra driv. Jag fa... Läs hela recensionen

 4. En bok man inte kan lägga ifrån sig!
  Mrs Sausage, 8 maj 2022

  Anneli Fichtelius tredje bok är en absolut måste-bok för den som gillar spänning, feelgood & karaktärer som man verkligen känner med och vill veta mer om. Hennes språk har ett fantastiskt driv, och man rycks med, så till den milda grad att den inte gick att lägga ifrån sig - familj och sömn fick helt enkelt vänta tills den var klar. Jag höll mig från att läsa slutet, men det var på håret att det inte gick, så spännande var den. Läs!

 5. Både humor och djup
  @bettan_bokprataren (Örebro), 15 april 2022

  En bok där man får allt man vill ha och lite till. En feelgood som innehåller allt från att vilja förverkliga sig själv och nå sin dröm till spännande intriger, hemligheter, charm och oväntade vändningar. Men även ett djupare allvar om hur det är att hantera demens.
  Annelie har ett härligt sätt att beskriva sina karaktärer på. De blir levande individer som man både älskar och hatar.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Anneli Fichtelius

 • Försoning

  Anneli Fichtelius

  Alice och Anders finner varandra en ljum midsommarkväll och känner en direkt samhörighet. De kommer båda från splittrade bakgrunder men med kärleken till varandra blir de äntligen hela och vågar möta det förflutna. Innan de gifter sig vill Anders ...

 • Priset

  Anneli Fichtelius

  När kollegorna och bästa vännerna Helen Hymes och Ewa Atkins tilldelas Nobelpriset för sin kontroversiella forskning inom etnisk mångfald uppstår en mediastorm. Kritiska röster höjs, de hängs ut i pressen och utsätts för grova hot. Trots det drar ...