Barbro före Babben (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2022-06-07
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Storytel (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Ikz Larsson, Babben
ISBN
9789180184236

Barbro före Babben

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-06-07
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Varför blev jag komiker? Vilka händelser påverkade mig starkast under barndomen? Hur kom det sig att jag, en bondtjej från Gotland, inte tog över släktgården utan valde en helt annan väg i livet?

Mer personligt än någonsin berättar Barbro Larsson om tiden innan hon blev Babben med hela svenska folket. Hon skildrar sin tidiga längtan efter scenen, kärleken till de älskade korna på gården, men även de där minnena som gör mest ont. Att känna sig ensam i sin egen familj. Att ständigt må dåligt över sin kropp. Att bli utsatt för övergrepp av sin kompis storebror. Och, att vara rädd för att inte hinna fram i tid när en älskad pappa håller på att dö. Barbro före Babben är en personlig barndomsskildring av en vår tids största kvinnliga komiker, Babben Larsson.

BABBEN LARSSON (f 1956) är en av Sveriges mest folkkära komiker men har en bred bakgrund även inom teater och musik. Hon har medverkat i de flesta större tv-programmen så som Parlamentet, Julkalendern och nu senast det omåttligt populära Bäst i test.

"en ärlig uppgörelse med en alltför kramlös uppväxt."

Svenska Dagbladet

"rättfram, ärlig och bitvis drabbande. Den undviker både självömkan och anklagelser, men vågar ändå röra vid den skamfyllda känslan av att inte alltid ha älskats för den man är av den man mest behöver."

Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barbro före Babben
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barbro före Babben. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stark och gripande
  veronicas_bok_bak_liv, 24 augusti 2022

  De flesta vet vem Babben är och vad hon gör, men vem var hon innan hon blev Babben med hela svenska folket? I denna bok får jag som läsare följa med till barndomshemmet där allting började.

  För mig är Babben som för de flesta andra känd från tv och med sin stand-up, en rolig person som jag skrattar till. Jag tycker det var väldigt intressant att få läsa och ta del av hennes liv innan hennes kändisskap och för att få en inblick i vad som skapat och format den person hon är. Babben d... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Babben Larsson

 • Jag vägrar dö nyfiken

  Babben Larsson

  Galna resor, tankar i natten, upplevelser från ett halvt liv och dyrbara erfarenheter i en salig blandning och allt kryddat med citat ur Babbens ståuppshower. Detta är en efterfrågad ny tryckning av Babbens Larsson första bok.

 • Robin Williams : när skratten har tystnat

  Babben Larsson, Emily Herbert

  ROBIN WILLIAMS (1951-2014) var skådespelaren vars osvikliga timing, sprudlande energi och makalösa improvisationsförmåga gick rakt in i hjärtat på stora och små över hela världen. Att någon som spred så mycket glädje kunde ta sitt eget liv framstå...