När ingen ser (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mats Ljunggren (del 2)
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2023-05-15
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Koitzsch, Henrik (form)
Dimensioner
216 x 141 x 22 mm
Vikt
460 g
SAB
Hc
ISBN
9789180187206

När ingen ser

(4 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-05-15
223
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Redan när Sophia hörde hur Patrik stängde dörren lite för hårt visste hon att det skulle kunna sluta illa för henne. Igen.

"Jag heter Sophia Jonasson. Jag har dödat min pojkvän." Efter att en kvinna ringt 112 beger sig polispatruller till en lägenhet på Östermalm i Stockholm. På golvet i badrummet anträffar de en död man, han har huggskador i bröstet. Kvinnan, Sophia Jonasson, blir misstänkt för dråp och grips, men hon är själv svårt misshandlad och förs till sjukhus för vård. Sophia säger att hon agerat i nödvärn, att pojkvännen Patrik annars skulle ha slagit ihjäl henne. Kammaråklagare Mats Ljunggren får ansvaret för att leda utredningen och med hjälp av erfarna poliser och tekniker på våldsroteln försöker han ta reda på vad som faktiskt hände den ödesdigra kvällen. Stegvis får de inblick i Sophias värld, en tillvaro förkrympt av kontroll och där våld och hot blivit vardag. Att Sophia agerat i nödvärn får stöd inte bara av hennes svåra skador, utan även av tidigare anmälningar och domar mot Patrik för våld mot kvinnor. Men det finns också spår som antyder att Sophia inte bara försvarat sig ... Hur starkt är egentligen skyddet för våldsutsatta kvinnor? Finns det alltid en väg ut? Och hur mycket våld kan tolereras för att skydda sig själv?

LEIF APPELGREN är författaren bakom den rosade och bästsäljande debuten Ingen ond man. Han har tidigare arbetat som åklagare i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När ingen ser
 2. +
 3. När ingen ser

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingen ser av Leif Appelgren (pocket).

Köp båda 2 för 302 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av När ingen ser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  mcm, 23 maj 2024

  Helt fantastisk! Spännande o fängslande. Lyssnade på ljudboken med Jonas Malmsjö.Kunde inte sluta läsa. Så gripande o nagelbitare. Nästa bok är också väldigt bra.

 2. Sträckläste
  Mikael S, 21 mars 2024

  Skriven av en åklagare och ger intressant insikt. Fängslande och hjärtskärande om tyvärr för aktuellt ämne. Jag kan rekommendera denna

 3. En obehaglig men ruggigt bra bok!

  Jag skulle önska att detta var en fiktiv bok utan ett spår av sanning men dessvärre är det inte det. Även om själva historien är påhittad så hade det lika gärna kunnat vara en biografi av någons liv.

  "När ingen ser" är en verklighetstrogen bok om våld i nära relation, hur det byggs upp succesivt från kontrollerande och isolerande till en mer fysisk misshandel. Boken har ett behagligt tempo och de växelvisa kapitlen skapar en bra balans i intrigen. Jag som läsare får även lära mig o r... Läs hela recensionen

 4. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 15 juni 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, När ingen ser, är den andra boken i kriminalromanserien om åklagaren Mats Ljunggren. Men den kan absolut läsas utan att man har läst den första boken, som heter Ingen ond man. Jag har läst även den boken, och jag tycker att båda böckerna är lika bra. Författaren Leif Appelgren har själv tidigare arbetat som åklagare, och det känns, eftersom böckerna är detaljerade ifråga om åklagarens arbete. Den här boken, som handlar om kvinnomisshandel, var otäck,... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Leif Appelgren

 • Ingen ond man

  Leif Appelgren

  SOS Alarm, vad har hänt? Hej, ni måste skicka polis snabbt. Det är ett gäng som håller på och våldtar en tjej i Centralgaraget i Tensta centrum. Centralgaraget i Tensta centrum, sa du? Ja, kan du skynda dig Vad heter du och vad har du för telefonn...