Som en riktig man (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2022-06-02
Förlag
Modernista
Dimensioner
217 x 141 x 20 mm
Vikt
412 g
SAB
Hc
ISBN
9789180237895

Som en riktig man

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-06-02
84
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Lena Liljendahls romandebut Som en riktig man målar upp ett Stockholm där våra invanda kulturella könsskillnader är omvända och tillspetsade. En kommentar till verklighetens ojämlikhet och en gripande historia om föräldraskapets glädjeämnen, krav och konventioner.« Betyg: 4 av 5 - Thomas Jonsson, BTJ

»En oerhört träffsäker samtidsskildring med en ögonöppnande twist. Att växla de traditionella könsrollerna under småbarnsåren är ett smart drag som ledde till en lätt chockartad läsupplevelse.« Just nu - Just här

»Som en riktig man bygger på en enkel nästan sketchlik men tacksam idé - att kasta om könsrollerna. Några riktigt fina poänger får Lena Liljendahl in, som att kvinnorna får utmärkelser efter förlossningen efter hur duktiga de har varit. Touché!« Kristian Ekenberg, Nerikes Allehanda

Johan har sett fram emot att bli pappa i hela sitt liv, men när det väl händer är han ändå inte beredd. Trots varningarna har han inte kunnat föreställa sig vad oron, vaknätterna och förkylningsvabbandet skulle göra med honom.
Och ändå finns det - tack vare ett välordnat samhälle - både fadervårdscentral och papparum på de stora arbetsplatserna. Allt för att männen ska kunna fullgöra sin viktigaste uppgift: att ta hand om sin avkomma.
Men Johan håller på att gå sönder inombords. Att både ta hand om ett litet barn och sköta ett deltidsjobb som marknadsassistent är svårare än han trodde. Samtidigt har hans fru Sara fullt upp med sitt chefsjobb och kan varken erbjuda stöd eller tröst. Situationen blir en stor prövning för förhållandet - och inte blir det bättre när de anställer barnpojken Pål.
Som en riktig man är en skarp, engagerande och underhållande roman om vad som händer när könsrollerna kastas om.

LENA LILJENDAHL är född och uppvuxen i Skåne, men numera bosatt i Stockholm. Hon har en kandidatexamen i litteratur och arbetar som expert inom boendefrågor. Som en riktig man är hennes första roman.

»Snabbläst och gripande. En modern Egalias döttrar.« Bokmal i soffan

»En tankeväckande bok som får läsaren att verkligen reflektera över hur vår samtid ser ut.« Bookslukaren

»Vilken debut! En välskriven och humoristisk roman som griper tag i läsaren.« Kaffeläsaren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Som en riktig man
 2. +
 3. Byn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Byn av Ragnar Jónasson (inbunden).

Köp båda 2 för 303 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Som en riktig man. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande debut som väcker mycket tankar!
  Kaffeläsaren, 1 januari 2023

  Som en riktig man är en roman där könsrollerna är helt omvända. Här är det mannen, i det här fallet Johan som tar ansvar för barnet och hemmet och han är också den som grämer sig över hur kroppen ser ut och har ångest över att inte räcka till. Hans sambo är den som satsar på jobbet helt och lämnar det mesta till Johan.

  Det är underhållande och en aning chockartat att läsa om de omvända könsrollerna. Samtidigt är det en bok som väcker mycket tankar över hur invanda de olika könsrolle... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner