Ett högt pris (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Emilia Berg (del 2)
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2022-05-18
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
217 x 143 x 25 mm
Vikt
524 g
SAB
Hc
ISBN
9789180310789

Ett högt pris

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-18
209
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vilma läser strökurser på universitetet och lever det fria liv som varje nittonåring önskar sig. Och så säljer hon sex. Efter en polisrazzia dras hon in i en härva av hallikar, droger och våld, långt ifrån det suger-daddyliv hon intalat sig att hon har.

Samtidigt hamnar riksdagsledamoten Emilia Berg i rampljuset efter att ha uttalat sig starkt kring en politisk sexköpsskandal. Chockad av att någon hon känner och litar på tas på bar gärning inser hon snart att affären är större än det som nått tidningarna.

Från olika håll dras Emilia och Vilma in i en eskalerande, våldsam konflikt. Emilia ser hur rättsväsendet inte förmår döma de som begår den här typen av brott, och hur offren ensamma får bära skulden och skammen.

Emilia riskerar allt när mäktiga personer motarbetar henne och hennes position i riksdagen, och hon tvingas in i en pulshöjande jakt på hämnd, där hon sätter sin politiska karriär på spel.

Ett högt pris handlar om ett brott som sker varje dag, i en verklighet få av oss ser. Den handlar om brottsoffer som misstänkliggörs och skadas för livet. Om män som smiter, sviker, slarvar och slår, men ändå framstår som helt normala. Och om kvinnor som på olika sätt hanterar sina liv i närheten av dessa män. Den ger dessutom en nära inblick i hur arbetsdagarna egentligen ser ut för våra toppolitiker.

VERONICA PALM lämnade politiken efter många år i dess absoluta centrum och skrev då den feministisk idéboken Systerskap. Hon har dessutom bidragit till en mängd antologier, och skriver krönikor i Dagens Arena, Korren och ETC. Hon är även ordförande i Alla kvinnors hus, Sveriges största kvinnojour.

"en bladvändande politisk spänningsroman som handlar om samtidens stora frågor i samband med metoo."
- Katarina Tavakol, BTJ

"Spännande, engagerat och insiktsfullt!"
- Kenneth Gysing, Femina

"Det blir dramatiskt, det blir spännande, det blir insiktsfullt kring olika aktörer inom sexhandeln, det finns en hämnd som behöver utkrävas. Den riktigt stora styrkan finns i skildringarna av den partipolitiska vardagen i riksdagen, en värld som författaren behärskar till fullo."
- Kapprakt

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett högt pris
 2. +
 3. Inte alla män

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inte alla män av Veronica Palm (inbunden).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ett högt pris. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och tänkvärd!

  Sexköpsskandaler är ju ett ständigt aktuellt ämne, tyvärr. Många blir anklagade men få döms. "Ett högt pris" är en sådan historia där en riksdagsledamot grips på bar gärning. Det som jag tycker om med boken är att det inte är så mycket fokus på själva brottet utan mer på hur det hanteras av kollegor, i medier och av allmänheten. Det handlar även om själva brottsoffren, kvinnorna och de unga tjejerna. Hur mår de av allt som de blir utsatta för? Vad händer i deras liv som gör att de låter sig u... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 24 juli 2022

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Den här boken, Ett högt pris, är den andra boken i serien om riksdagsledamoten Emilia Berg. Den första boken i serien heter Inte alla män. Jag har läst även den första boken, och jag tyckte att den var riktigt bra. Och det tyckte jag även om den här boken. Mycket intressant story i boken, som engagerar. Däremot så kanske det var lite väl mycket om riksdagsarbetet, i min smak. Men jag kan rekommendera boken.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Veronica Palm