Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2023-04-03
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
232 x 157 x 28 mm
Vikt
8000 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180501231

Mer än en fiende

(4 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-04-03
235
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är september 1943 och den franska småstaden Chantons är ockuperad av tyskarna. En sen kväll stöter den svensktyske kaptenen Markus på fransyskan Caroline och ställs inför större utmaningar än han kunnat föreställa sig. Men också inför större känslor. Caroline visar sig vara mycket mer än en fiende. Genom henne blir han medskyldig till ett terrordåd som sätter igång en kedja av händelser i den franska motståndsrörelsen och hos den tyska kommendanten i staden. Snart står Markus inför en situation där kärleken till Caroline och hundra oskyldiga människors död ligger i ena vågskålen, och hans egen överlevnad i den andra.

Tillsammans tar Markus och Caroline liv, räddar liv och flyr för sina liv. Och hela tiden brottas de med den största utmaningen av alla att hitta medmänsklighet i en omänsklig tid.

Mer än en fiende är en historisk spänningsroman om att välja väg i krig, kamp och kärlek. Tempot är högt och läsaren får omväxlande följa Markus och Caroline när de korsar och krossar inre och yttre gränser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mer än en fiende
 2. +
 3. Kodnamn Safir

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kodnamn Safir av Pam Jenoff (inbunden).

Köp båda 2 för 460 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mer än en fiende. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spänning över gränserna.
  Kajsa, 28 december 2023

  I "Mer än en fiende" får vi följa det osannolika paret, Markus och Caroline, på flykt genom ett krigshärjat Europa. Hanna Ljungbergs debut är en stark skildring av mod att gå emot sin övertygelse och kärlek som inte borde finnas. Författarens kunskap om den delen av vår historia skiner igenom hela boken i karaktärerna, språket, kläder - ja allt. Det är en välskriven fantastiskt spännnde debut och jag är säker på att vi kommer att få se mer av Ljungberg i bokhandeln!

 2. Spännande
  Elisabet , 5 november 2023

  Ett spännande och även romantiskt krigsdrama. Man tycker om huvudpersonen och när man verkligen tror att det är helt kört så hittar författaren nya vägar. Skickligt, man får även en känsla av att det gjorts en hel del research. Språket är målande, man ser och upplever. Det finns genomgående en humoristisk ton i berättelsen. När boken är slut så är det kanske det jag saknar mest. Hoppas att hon kommer ut med fler böcker!

 3. Bladvändare deluxe!
  Molly, 25 oktober 2023

  En bok som överraskade mig! Spänning, högt driv och oförglömliga karaktärer och en dos humor! En fartfylld skildring av en värld som kan tyckas långt borta, men författaren lyckas lyfta frågor som är aktuella för dagens debatt. Välskriven och man märker att ett gediget researcharbete ligger bakom. Verkligen en bladvändare som starkt rekommenderas.

 4. Spänningsroman om andra världskriget
  Linnéa, 10 augusti 2023

  Romanen är ytterst noggrant gjord gentemot verkliga händelser under kriget. Huvudpersonerna hamnar rakt in i historien där exakta datum anges för sådant som faktiskt ägde rum, även om vissa delar är fiktion.
  Jag läste med iver och ville hela tiden vidare.
  Kaptenens funderingar kring sina egna handlingar ger romanen ett djup som berör och riktar ljuset mot krigets dilemman för både soldater och motståndsrörelser.
  Själva berättelsen blir alltför mycket "action" för min smak när de ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Hanna Ljungberg

 • Silverregn

  Hanna Ljungberg

  Sigun har fått i uppdrag att skriva den artikel som hon drömt om så länge. Med block och penna i fickan cyklar hon iväg mot sin första intervju. Mitt i skogen kastas hon till marken av en våldsam smäll och himlen täcks av ett regn som av silver. N...