Att behandla samsjuklighet - manual : en manual med MI, KBT, ACT och tydliggörande pedagogik för en transdiagnostisk behandling av samsjuklighet vid skadligt bruk och beroende (häftad) NY
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2023-09-01
Förlag
LLOA
Dimensioner
297 x 210 x 13 mm
Vikt
717 g
SAB
Ohi
ISBN
9789180596459
Att behandla samsjuklighet - manual : en manual med MI, KBT, ACT och tydliggörande pedagogik för en transdiagnostisk behandling av samsjuklighet vid skadligt bruk och beroende (häftad)

Att behandla samsjuklighet - manual : en manual med MI, KBT, ACT och tydliggörande pedagogik för en transdiagnostisk behandling av samsjuklighet vid skadligt bruk och beroende

Häftad,  Svenska, 2023-09-01
219
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Om behandlingsmanualen "Att behandla samsjuklighet!" och arbetsboken. Mycket har skrivits om behovet att samarbeta och att behandla den psykiska ohälsan och beroende vid samsjuklighet samtidigt. Men det fattades konkret vägledning och en manual i hur skulle man behandla den psykiska ohälsan och beroende samtidigt. Hur viktig är att jag kan alla diagnoserna? Undrade bekymrade behandlare. Det är jätteviktigt för en läkare och när det handlar om att personen ska få rätt medicin. Men det är inte så viktigt när det handlar om den här manualens psykologiska behandlingen.

Varför det? För att de olika psykologiska symtom kan behandlas transdiagnostisk, det vill säga det som är gemensamt för både den psykiska ohälsan och skadligt bruk och beroende med eller utan substanser.

Den här manualen erbjuder konkreta verktyg och strategier för att behandla samtidigt den psykiska ohälsan och beroende. Den har provats som behandling i olika öppenvårdsmottagningar. Resultatet är lovande.

Denna version av manualen och arbetsboken är omarbetat och uppdaterad.

Liria Ortiz är leg. psykolog, psykoterapeut, handledare, föreläsare och författare. Hon har en masterutbildning i Acceptance and Commitment Therapy, ACT, specialist i klinisk psykologi och MINT certifierad MI-tränare, utbildare i MI (MINT). Hon har fått olika priser bland annat det Stora Psykologpriset år 2017. Liria har skrivit flera böcker som man hittar på Adlibris och Bokus.
Hon föreläser och utbildar utifrån den här manualens innehåll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att behandla samsjuklighet - manual : en manual med MI, KBT, ACT och tydliggörande pedagogik för en transdiagnostisk behandling av samsjuklighet vid skadligt bruk och beroende
  2. +
  3. En kvinnas själ

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kvinnas själ av Isabel Allende (pocket).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Liria Ortiz