Eldens bok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
C Lefteri (del 3)
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2023-11-20
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Molle Sjölander Kanmert
Originaltitel
The Book of Fire
Dimensioner
216 x 143 x 28 mm
Vikt
470 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789180860000

Eldens bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-11-20
204
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Med klimatkristen som fond vittnar Eldens bok om Lefteris skicklighet att skriva bästsäljare om viktiga frågor i vår samtid."
THE GUARDIAN


Briljant betyg 5 av 5 Ines Lohr, Bibliotekstjänst, BTJ-häftet nr 1, 2024

I nutidens Grekland bor en familj i djupet av en uråldrig skog: Irini, musikern som lär barn att läsa och spela efter noter, hennes man Tasso, konstnären som ständigt målar med skogen som musa, och Chara, deras lilla dotter vars namn betyder glädje. Den ödesmättade dag då deras liv förändras för evigt slickas himlen av lågor som jagar fåglarna framför sig. Skogsbranden som ska ödelägga deras hem och deras tillvaro kommer svepande.

I de pyrande ruinerna träffar Irini på kroppen efter den som vållade branden, en fastighetsspekulant som bara hade tänkt bränna av lite mark att bygga på men som istället orsakade en katastrof. Han är döende, men orsaken är oklar, och i sitt ursinne över allt mannen berövat dem fattar Irini ett stundens beslut som kommer att förfölja henne.

Medan polisen utreder det gåtfulla dödsfallet sörjer Tasso sin far, som ingen sett sedan branden bröt ut. Tasso brände händerna så illa i eldsvådan att han inte kan måla, och nu har han svårt att försonas med den förkrossande förlusten av sin konstnärliga röst och sin älskade skog. Bara hans lilla dotter, som vill gottgöra den skada som skett, kan ge honom hopp inför framtiden.

Eldens bok är en gripande skildring om att hitta mening i kölvattnet av en tragedi, och om de band som knyter människor till varandra och till det land de ser som sitt hem.

Christy Lefteri växte upp i London och är dotter till cypriotiska flyktingar. Hennes roman, Biodlaren från Aleppo, sålde över en halv miljon exemplar runtom i världen. Även Sångfåglar blev en internationell bästsäljare. Nu är hon tillbaka med ännu en fantastisk och stark berättelse om det hopp och otroliga mod som finns inneboende i alla människor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Eldens bok
  2. +
  3. Sångfåglar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sångfåglar av Christy Lefteri (pocket).

Köp båda 2 för 283 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Eldens bok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt fantastiskt bra

    Eldens bok är en vacker och gripande skildring om att hitta mening i kölvattnet av en tragedi, om de band som knyter människor till varandra och till det land de ser som sitt hem.

    Eldens bok är en oerhört stark och berörande läsupplevelse. Christy Lefteri som även har skrivit Biodlaren i Aleppo och Sångfåglar skriver på ett rakt igenom ögonöppnande sätt. Hon fångar direkt in sin läsare och berör på djupet med livsöden som är oförglömliga. Eldens bok stannar kvar i tankarna även efter... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christy Lefteri