Elitfeministerna (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
131
Utgivningsdatum
2004-04-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Herrström, Jenny (form) / Persson, Kjell B (foto)
Dimensioner
200 x 155 x 20 mm
Vikt
280 g
SAB
Ohja-c
ISBN
9789185015252
Elitfeministerna (häftad)

Elitfeministerna

ett spel för gallerierna

Häftad Svenska, 2004-04-01

Slutsåld

"Ranelidfejden" hösten 2003 satte fingret på att den svenska feministdebatten gått snett. En ung recensent angrep en äldre författare för att han var man. Samtidigt publicerades SCUM-manifestet, ett upprop för att "utrota alla män", i svensk översättning med ett hyllande förord av en svensk redaktör. Manifestet fick ett varmt mottagande på kultursidorna som ytterligare en attack i könskriget.

Elitfeministerna är en berättelse om den klyfta som uppstått mellan den feministiska eliten och allmänheten, och en beskrivning av var svensk jämställdhet står idag. Och hur den hamnade där. Sverige har en radikal-feministisk jämställdhetspolitik, underbyggd på universitet och högskolor och transporterad ut i offentligheten av ett gäng kvinnor som under hösten 2003 för första gången lyckades göra en sak klar. Det motstånd som historiskt sett mött kvinnor på grund av deras kön ska nu vändas till ett motstånd - mot män. På grund av deras kön.

Susanna Popova har varit skribent i tjugo år. Hon var tidigare chefredaktör för Moderna Tider och skriver kolumner för Svenska Dagbladet. Hon gör intervjuer i Metro och på TV8, håller föredrag och är kommentator i radio och tv. Våren 2003 kom hon ut med boken Protokollet - Estonia. Därför kommer det att hända igen (Bonnier Fakta) tillsammans med Mats Holm. Hösten 2003 kom hon och Johan Hakelius ut med Mallgrodor och andra citat (Lind & Co).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Susanna Popova

  • Royal Garden

    Kurt Almqvist, Susanna Popova

    Throughout history, royals have strongly influenced the form and content of gardens and parks. Our strong connection to these cultivated places is not only due to our fascination with nature itself, but reveals our relationship to royal houses, mo...

  • Female Rulers

    Kurt Almqvist, Susanna Popova

    Already in the ancient world most rulers were men. However some women exercised power and sway, directly, or as royal consorts. These essays that stem from a seminar, as part of a series about Royal History, arranged by the Axel and Margaret Ax:so...

Bloggat om Elitfeministerna

Övrig information

"Ranelidfejden" hösten 2003 satte fingret på att den svenska fem-inistdebatten gått snett. En ung recensent angrep en äldre författare för att han var man. Samtidigt publicerades SCUM-manifestet, ett upprop för att "utrota alla män", i svensk översättning med ett hyllande förord av en svensk redaktör. Manifestet fick ett varmt mottagande på kultursidorna som ytterligare en attack i könskriget.
Elitfeministerna är en berättelse om den klyfta som uppstått mellan den feministiska eliten och allmänheten, och en beskrivning av var svensk jäm-ställdhet står idag. Och hur den hamnade där.
Sverige har en radikal-feministisk jämställdhetspolitik, underbyggd på universitet och högskolor och transporterad ut i offentligheten av ett gäng kvinnor som under hösten 2003 för första gången lyckades göra en sak klar. Det motstånd som historiskt sett mött kvinnor på grund av deras kön ska nu vändas till ett motstånd - mot män. På grund av deras kön.Susanna Popova har varit skribent i tjugo år. Hon var tidigare chefredaktör för Moderna Tider och skriver kolumner för Svenska Dagbladet. Hon gör intervjuer i Metro och på TV8, håller föredrag och är kommentator i radio och tv. Våren 2003 kom hon ut med boken Protokollet - Estonia. Därför kommer det att hända igen (Bonnier Fakta) tillsammans med Mats Holm. Hösten 2003 kom hon och Johan Hakelius ut med Mallgrodor och andra citat (Lind & Co).