Hur många prickar har en gepard? (häftad)
Format
Häftad
Utgivningsdatum
2008-01-01
Förlag
Göteborgs Universitet NCM
Utgivningsland
Sverige
Dimensioner
239 x 210 x 6 mm
Vikt
340 g
ISBN
9789185143078

Hur många prickar har en gepard?

(10 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  2008-01-01
457
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Matematik är lustfyllt att utforska för både elever och lärare! Det framgår av denna bok med exempel från två lärares 20-åriga samarbete om undervisning i tidiga skolår. Upplevelser presenteras med autentiska bilder, berättelser och motiv.

Elever och lärare gör upptäckter av matematik i natur, omvärld, konst, arkitektur och litteratur. De utforskar former och mönster i tal och rum och i tankar och fantasi. Lärarnas och elevernas erfarenheter från utmanande aktiviteter, samtal och problemlösning presenteras med 350 illustrationer, i foton, elevtexter och elevlösningar.

Boken är tänkt att inspirera lärare, studenter, lärarutbildare, politiker, ja alla med intresse att diskutera och utveckla unga elevers lust för och lärande i och om matematik.

Boken är framtagen med stöd från Myndigheten för skolutveckling.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hur många prickar har en gepard?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fullmatad med idéer
  Josefin, 9 december 2011

  Den här boken är fullmatad med tips och idéer som alla undervisande lärare i år F-6 kan ha nytta av. Författarna skriver på ett inspirerande sätt hur de har arbetat med olika områden i matematikens kursplan under sina många år som lärare. Genom dokumentation av arbeten med bilder och elevkommentarer får du som läsare många uppslag på hur du själv kan lägga upp ett liknande arbete i din klass.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Berit Bergius

 • Matematik - ett grundämne

  Berit Bergius, Göran Emanuelsson, Lillemor Emanuelsson, Ronnie Ryding

  Matematik - ett grundämne tar upp undervisning för elever 6 - 10 år. Fokus är hur alla elever i förskoleklass och i åk 1 - 3 kan få möta grundläggande matematik på ett meningsfullt sätt. I boken medverkar 54 inspiratörer på 304 sidor med ett stort...