Bakom stängda dörrar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2017-11-21
Upplaga
1
Förlag
Jentas
Översättare
Ylva Spångberg
Originaltitel
Behind Closed Doors
Dimensioner
217 x 145 x 25 mm
Vikt
409 g
SAB
Hce
ISBN
9789185247554
Bakom stängda dörrar (inbunden)

Bakom stängda dörrar

(22 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-11-21
69
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det perfekta äktenskapet? Eller den perfekta lögnen?

Alla känner ett par som Jack och Grace. Han är snygg och förmögen, hon är charmig och elegant. Han är en hängiven advokat som aldrig har förlorat ett mål, hon sköter hemmet och maten till fulländning och avgudar sin handikappade lillasyster. Fast de är nygifta verkar de ha allt. Man kanske inte vill tycka om dem, men man gör det. Man blir ohjälpligt charmad av deras otvungna, bekväma hem och av deras trevliga middagar. Man skulle vilja lära känna Grace bättre.

Men det är svårt, för man upptäcker att hon och Jack är oskiljaktiga.

Vissa skulle kalla det för riktig kärlek. Andra undrar kanske varför Grace aldrig svarar i telefon. Eller varför hon aldrig kan komma och ta en kopp kaffe, fast hon inte jobbar. Hur hon kan laga sådan enastående mat och ändå vara så slank. Eller varför hon aldrig verkar ha någonting med sig när hon går ut ur huset, inte ens en penna. Eller varför det sitter skyddande ståljalusier för alla fönster på bottenvåningen.

Vissa skulle kanske undra vad som egentligen pågår när middagen är över och ytterdörren har stängts.

Det här är en av de bästa och mest skrämmande psykologiska thrillers jag någonsin har läst. San Francisco Book Review

Jag behövde bara en eftermiddag för att läsa ut boken, och i slutet bultade hjärtat hårt. Om man gillar snabba, hektiska historier kommer man att älska den här.
The Sun

Om ni tyckte om Kvinnan på tåget, så läs Bakom stängda dörrar.
Elle

Den här boken är 2016 års svar på Gone Girl. Nog sagt.
Womens Health UK

Behind Closed Doors är både oroande och beroendeframkallande, och jag sträckläste för att få veta hur det skulle gå för Grace. En isande thriller som man inte kan sluta läsa.
Mary Kubica, författare till The Good Girl

Ett fängslande familjedrama den känsla av trovärdighet och skräck som genomsyrar hela Behind Closed Doors sviktar aldrig.
The Washington Post

B. A. Paris använder klichén om att man inte vet vad som händer bakom stängda dörrar till en mardröm För varje kapitel stegras spänningen, och allt mer står på spel för Grace i det helvete som hennes perfekta äktenskap med Jack har blivit.
Huffington Post

Det nygifta paret Grace och Jack Angel verkar leva ett perfekt liv i den engelska författaren Paris debutroman, men skenet kan bedra Graces skräck är smittande, och faran som väntar Millie skapar en tickande klocka som driver denna klaustrofobiska katt-och-råttalek till dess kusliga, tillfredsställande slut.
Publishers Weekly

Bästäljande författaren B. A. Paris växte upp i England men har bott i Frankrike i största delen av sitt liv. Behind Closed Doors är hennes debutroman, och den har sålt i över 1 miljon exemplar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Bakom stängda dörrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jävligt bra bok!
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 31 mars 2021

  Denna bok hänger fortfarande kvar i mitt sinne och jag fullkomligt älskar hur den är skriven. Sådär obehagligt och psykologiskt jobbigt. Som läsare får en snabbt veta hur det står till, och berättelsen pendlar mellan ett då och ett nu. Hela tiden läggs saker till och förklaringen blir än mer fulländad. Jag varken kunde eller ville inte lägga ifrån mig boken för jag var tvungen att veta hur det till slut skulle sluta. Och slutet, ja det gav mig rysningar av vällust.

  This is a novel th... Läs hela recensionen

 2. Osannolik rövarhistoria
  Eva, 25 augusti 2020

  Boken började bra och jag förväntade mej en spännande story. Men efter ungefär 50 sidor började det spåra ur. En kvinna utan egen vilja och analysförmåga bildligt talat kidnappas av en bedräglig man som lurar henne så till den milda grad att det inte finns ett uns av trovärdighet. Det blir inte ett dugg intressant eller spännande, bara långtråkigt.

 3. Bra bok.
  Agneta, 12 juni 2018

  En mycket bra bok som slutar på ett överraskande sätt. Svårt att sluta läsa, hände att jag somnade av trötthet.

 4. Nja...

  Inte trovärdigt handling, överdrivet hjälplöshet och total ointresse från personer rund omkring.
  Tråkig bok tills sista delen det där började hända något tills slut.

 5. Fantastisk
  Sanna Lovisa Larsson, 14 mars 2018

  Ett måste att läsa! Kort men spännande rakt igenom. Läste den på två dagar och har läst om den många gånger sedan dess!

 6. Bakom stängda dörrar
  Läs loppan , 7 februari 2018

  Bra, lättläst och skrämmande bok men man kunde förstå vad som skulle hända på slutet när man läst en stund. Jag sträckläste ut boken.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av B A Paris